השוק

חנן מור יגדיל את רווחי קרנות הורייזן? זה מה שהחליטה החברה

קרנות הנאמנות הורייזן 20/80 ו30/70 המשקיעות באג"ח והניבה את התשואה הגבוהה ביותר בשנים האחרונות החלו לרכוש אג"ח של חברות הנדל"ן של חנן מור הנמצאת במצב של הסדרת חוב ומאמינות שהוא יביא להם רווחים
מערכת ice | 
חנן מור (צילום אייל טואג, shutterstock)
קרנות הנאמנות הורייזן 20/80 ו30/70 המשקיעות באג"ח והניבה את התשואה הגבוהה ביותר בשנים האחרונות החלו לרכוש של חברות הנדל"ן של חנן מור הנמצאת במצב של הסדרת חוב ומאמינות שהוא יביא להם רווחים, כך מדווח בכלכליסט. הקרנות ופעילות התיקים רכשו אג"ח מסדרת י"ג ב-5 מיליון שקל.
ההשקעה בסדרת האג"ח של חנן מור גרמה לקרן הורייזן 30/70 לסיים את שנת 2023 עם תשואה של 11.3% בעוד התשואה הממוצעת עמדה על 8.8%. הורייזן 30/70 אמנם לא מוגדרת פורמלית כקרן שמשקיעה בחברות במצבי לחץ (דיסטרס), אולם לפי איתי לפקוביץ', מנכ"ל בית ההשקעות הורייזן שמנהל את הקרן, מדובר בבית השקעות שמקצה מאמצים רבים באיתור השקעות בדיסטרס.
כזכור בשבוע שעבר פרסמה החברה בבעלות חנן מור את דוחותיה הכספיים מהם עולה כי רשמה הפסד של לא פחות מ-418 מיליון שקל ברבעון השלישי של אותה שנה. כמו כן, רואי החשבון צירפו הערת "עסק חי" לדו"ח, מה שמרמז על כך שהחברה נמצאת בסכנת סגירה.
רק בחודש נובמבר החברה נכנסה לעיכוב הליכים, על פי החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, לאחר שזו צברה חובות משמעותיים בהיקף של כ-2.7 מיליארד שקל לבנק לאומי, דיסקונט, הפועלים, הפניקס ומיטב.
במהלך תשעת החודשים הראשונים של 2023 הפסידה הקבוצה כ-401 מיליון שקל, לעומת רווח של 118 מיליון שקל באותה תקופה, שנה קודם לכן. הסיבה העיקרית להפסד היא ירידת ערך של מבנים וקרקעות בבעלות החברה, כמו שדה דב (בו החברה הפסידה כ-205 מיליון שקל). כמו כן, אחד הסיבוכים המשמעותיים אליו הקבוצה נקלעה הייתה רכישת קרקע שרכשו באוגוסט 2021 תמורת כ-1.6 מיליארד שקל, מידי הבנקים הגדולים דיסקונט ולאומי, וכמו כן מהפניקס ומיטב - שלא הצליחה להניב רווחים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה