השוק

בנק לאומי: "התחזקות השקל הביאה לירידה בהתערבות בנק ישראל במט"ח"

ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, ערכו את הסקירה הכלכלית שלהם בנוגע לכלכלת ישראל תחת המלחמה: כל מה שאתם צריכים לדעת על השינויים בשוק המט"ח, הרכישות בכרטיסי אשראי, אג"ח ממשלחתי, אג"ח חברות ועוד
מערכת ice | 
גיל בפמן (צילום אורן דאי)
ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, ערכו היום (ראשון) את הסקירה הכלכלית שלהם בנוגע לכלכלת ישראל תחת מלחמת "חרבות ברזל" שנכנסה ליומה ה-65.
"מקרו: תחזית ה-OECD לצמיחה בישראל צופה ירידה בצמיחה בשנה הבאה ותואמת את תחזית לאומי. הסיכונים לתחזית  הינם גבוהים, זאת לנוכח מידת אי הוודאות הרבה בנוגע לאורך הלחימה, היקפה ועצימותה.
ההתאוששות ברכישות בכרטיסי אשראי נבלמה בסוף חודש נובמבר. בשנת 2023 צפוי קיפאון בצריכה הפרטית, בתרחיש מרכזי, לעומת צמיחה של 7.4% בשנת 2022. בשנת 2024 צפוי להתחיל תהליך איטי והדרגתי של שיקום והצטיידות מחודשת מצד משקי הבית. 
התאוששות השקל בחודש נובמבר הביאה להתערבות מזערית של בנק ישראל במסחר במט"ח. נראה כי כל עוד שער החליפין יסחר סביב הרמות הנוכחיות, בנק ישראל לא צפוי להתערב במסחר.
דו"ח התעסוקה, בארה"ב, היה חיובי בסך הכול. מדובר בדו"ח שמלמד על תרחיש של נחיתה רכה ולא מיתון. השכר הממוצע לשעת עבודה עלה, בארה"ב, ב- 0.4% ובמהלך 12 החודשים האחרונים העלייה הסתכמה בכ-4.0%. מדובר בהתמתנות הדרגתית של קצב העלייה לכיוון התואם את יעד יציבות המחירים ועליית פריון העבודה וגם זו התפתחות חיובית מבחינת הפד. הדו"ח צפוי לתת לפד זמן בהותרת הריבית ללא שינוי ככל הנראה עד הורדה ברבעון השני של 2024.
יציאת כספים מן ה – REPO, ומעבר לכיוון האג"ח לשם "נעילת" תשואה, והגדלת הנזילות בשוק היו ככל הנראה גורם שסייע בהפחתת שיעור התשואה לפדיון של אג"ח ממשלת ארה"ב משיא של כ- 5% באוקטובר לרמה הנמוכה יחסית כיום.
אג"ח ממשלתי. ירידת התשואות בעולם והמשך התחזקות השקל תרמו למגמה חיובית השבוע בשוק האג"ח הממשלתי המקומי. אנו ממשיכים להמליץ על השקעה במח"מ בינוני.
תשואות המק"מ מגלמות 4-5 הורדות ריבית במהלך השנה הקרובה. אנו סבורים כי מדובר בתסריט אופטימי, במיוחד לנוכח מידת הביקורת הרבה של בנק ישראל לגבי ההתנהלות של המדיניות התקציבית. בציפיות האינפלציה הנוכחיות מומלצת אחזקה מאוזנת בין האפיקים.
באפיק השקלי מומלצת בעיקר השקעה בטווח של 5-8 שנים. צמודי המדד מומלצים להשקעה במח"מ  קצר - בינוני. אג"ח חברות: מגמת הירידה ברמת המרווחים נמשכה גם השבוע. רמת המרווחים נמוכה מרמתה טרום המלחמה. נמשכים ביצועי היתר של צמודי המדד בעיקר ברמות דרוג בינוניות - נמוכות. ברמת המרווחים הנוכחית מומלצת הקטנת החשיפה לאפיק".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה