השוק

בית ההשקעות IBI מזהיר: צפו לעלייה בפרמיית הסיכון של ישראל

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI אומר כי הוא מצפה לעלייה בפרמיית הסיכון של ישראל תוך התחזקות של הדולר וביצועי חסר של שוק האג"ח; "התמחור הנוכחי ממשיך לתמוך בעמדה דפנסיבית כלפי השוק המקומי"
ניצן כהן |  1
רפי גוזלן (צילום פייסבוק/ IBI בית השקעות)
רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI מעריך שצריך יהיה לחץ הרבה יותר משמעותי של השווקים כדי לבלום את המהפכה המשפטית. להערכת גוזלן אנחנו עומדים בפני נקודה בה פרמיית הסיכון של ישראל תעלה וזה יקרה במקבי להתחזקות הדולר וביצועי חסר של שוק האג"ח.
"אנחנו מעריכים כי יידרש לחץ משמעותי יותר מכיוון השווקים, בכדי להוביל לבלימה או לשינוי משמעותי של התוכנית. בחינת התמחור בשוק המקומי מעלה כי הוא רחוק מלגלם פרמיית סיכון גבוהה, ואנו מצפים לעליית מדרגה בפרמיית הסיכון הנתפסת של המשק המקומי תוך פיחות של השקל וביצוע חסר של שוקי איגרות החוב והמניות המקומיים בתקופה הקרובה.

"מבחינת שוק האג"ח, התמחור הנוכחי ממשיך לתמוך בעמדה דפנסיבית כלפי השוק המקומי, מבחינת מח"מ התיק, הן על רקע הסיכון במישור הפוליטי ביטחוני והן על רקע סיכון להעלאת ריבית בשיעור גבוה יותר שנובע מהסיכון לאינפלציה "דביקה" בשנה הקרובה".
באשר לכלכלה האמריקאית אומר גוזלן כי השבוע האחרון התאפיין בתנודתיות גבוהה על רקע הפרשנות "היונית" שייחסו השווקים להחלטות הריבית בארה"ב ובאירופה, וזאת לעומת נתוני מאקרו טובים מהצפוי, המשקפים שיפור מסוים בצמיחה העולמית, שערערו במידת מה את הציפיות למיתון הגלומות בשוק איגרות החוב בארה"ב.
"חדשות טובות בגזרת הצמיחה, ובמיוחד התיקון המהיר במדד ISM שירותים בארה"ב חזרה לטריטוריה של התרחבות לצד נתוני תעסוקה חזקים, יצרו בלבול בשווקים, בפרט בשוק האג"ח שהתמחור בו שיקף הסתברות הולכת וגוברת לסיום מחזור העלאות הריבית ומפנה מהיר להורדת ריבית בהמשך השנה.
"החלטת הריבית בארה"ב גררה תגובה חיובית של השווקים למרות שהמסר שעלה מההודעה וממסיבת העיתונאים של פאוול היה בכיוון של העלאות ריבית נוספות שמכוונות בשלב זה לרמה שנרשמה ב-DOTS של דצמבר האחרון, כלומר של 5.25%-5%. כמובן שה-Fed נשמע מעודד מהירידה באינפלציה בחודשים האחרונים, והדבר קיבל ביטוי גם בהודעה, אך הדגש היה על הירידה באינפלציית הסחורות, ובמסיבת העיתונאים פאוול העריך כי השפעה זו צפויה להתפוגג בהדרגה.
"רכיבי המחירים מתוך ה-ISM חיזקו את הערכה זו. אמנם רכיב המחירים מתוך מדד התעשייה עדיין נמוך מ-50, אך עלה בינואר והוא משקף ירידת מחירים בקצב מתון יותר. מנגד, רכיב המחירים במדד השירותים התמתן קלות בינואר, אך נותר ברמה גבוהה של כ-68".  
גוזלן אומר עוד כי הערכה זו של פאוול משקפת צפי לעלייה מסוימת בסביבת האינפלציה בהמשך השנה (ביחס לסביבת המדדים הנמוכה שנרשמה בחודשים האחרונים), במיוחד כאשר מכניסים לתמונה את השיפור המהיר בתנאים הפיננסים שנרשם בחודשים האחרונים. פאוול אמנם נמנע מלהתייחס לכך מפורשות, וציין באופן כללי כי בשנה האחרונה נרשמה הקשחה בתנאים הפיננסים.
"התבטאות זו גררה תגובה חיובית בשווקים (עלייה במניות וירידת תשואות בשוק האג"ח), כלומר שיפור נוסף בתנאים הפיננסים, התפתחות שמקטינה את ההסתברות לחזרת האינפלציה אל היעד", הוא מסכם.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    תעזבו אותנו בבקשה
    יניב 02/2023/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מספיק לאיים , קחו את הכסף ולכו ,אבל תעשו טובה לא לחזור .
    סגור