השוק

בית ההשקעות IBI: התוצאות של אלביט לא מצדיקות את המחיר

האנליסט לירן לובלין מבית ההשקעות IBI מעריך שהתמחור הנוכחי של מניית אלביט מערכות אינו מוצדק בהינתן הביצועים הצפויים של החברה ברבעונים הקרובים; "אלביט מערכות אינה זולה ביחס למתחרות" הוא אומר
ניצן כהן |  1
בוצי מכליס (צילום ישראל סאן, יחצ)
כמעט מידי שבוע מדווחת אלביט מערכות על הזמנות חדשות בהיקפים כספיים לא קטנים והזמנות אלה מקורן במלחמה בין רוסיה לאוקראינה שגרמה למדינות רבות לרענן את תקציבי הביטחון שלהם ולהצטייד בכלי נשק מתקדמים בהם אלביט אוחזת במומחיות רבה. אם כן, למה בכל זאת המניה לא ממריאה? האנליסט לירן לובלין מבית ההשקעות IBI ניתח את מצבה של החברה והמניה והמסקנות שלו הן כי לא כדאי כרגע, בהינתן התמחור הנוכחי של אלביט, להיחשף למניה מעבר למשקלה במדדים.
"בנקודת הזמן הנוכחית אנו סבורים כי השוק לא טעה בהורדת התמחור של אלביט ואנו עומדים בפני שניים או שלושה רבעונים בהם התוצאות לא צפויות להצדיק את המכפילים הגבוהים בהם נסחרה החברה. היעדר תקציב בטחון וחילופי השלטון בישראל יפגעו בתזרים במהלך שני הרבעונים הראשונים של 2023 כשגם בצד הצמיחה ושיעורי הרווחיות אנחנו לא מצפים ליותר מידי חדשות טובות (כרגע אנחנו מתמחרים צמיחה חד ספרתית נמוכה מאוד).

"עם זאת ובראייה רחבה יותר הדינמיקה בעולם צפויה לייצר הזדמנויות לכלל התעשייה הביטחונית ולאלביט בפרט, להלן כמה נקודות חיוביות: הסכמי אברהם מהווים הזדמנות משמעותית לאלביט לפתוח קשרים עם מדינות מולן היא עבדה בעבר בהיקפים קטנים מתחת לפני השטח. תקציבי הבטחון בעולם עולים - בארה"ב צפוי התקציב לעלות בכ-5% בכל אחת מהשנים 2023 ו- 2024 ובנוסף צפויה ארה"ב לתמוך באוקראינה באמצעות מתן גישה למלאים שיצריכו הצטיידות מחודשת בעיקר בתחום היבשה.
"באירופה שיעורי הצמיחה של התקציבים אפילו גדולים יותר ובאסיה פסיפיק חלק גדול מהמדינות ממשיך להצטייד בין אם לצורך התגוננות מאיומים חיצוניים ובין אם לצורך בטחון פנים. חשוב להבין שפערי הזמנים בין ההודעות על הגדלת תקציבי הבטחון לבין הקצאת הכספים והשימוש בהם בפועל עלול להיות ארוך ואת ההשפעה אנו צפויים לראות על פי הערכות רק בעוד כשנה.
"ההתעצמות של סין מהווה טריגר להרבה מדינות מערביות לייצר מוכנות ולהתעצם בארה"ב תקציבים רבים מוכוונים ל- NAVY ול- Air force ולתעשיית החלל.  לאור צמיחה ממוצעת של תקציב הבטחון בסין שעומדת על כ-8%, מדינות המערב לא נשארות אדישות והשיח אודות ההתעצמות של סין גורר אחריו ניפוח של תקציבים ברחבי העולם.
"בשורה התחתונה, אמנם המניה של אלביט לא סיפקה נחת רב למשקיעים בחצי השנה האחרונה אבל אנחנו סבורים כי זה עדיין לא הזמן לחזור ולהחזיק בה במשקל יתר. הסיבה הראשונה לכך היא הצפי לתוצאות פחות טובות ברבעונים הקרובים שיתכן ועדיין לא מתמחרים לחלוטין במחיר המניה. והשניה היא שגם אם הסביבה העסקית נראית כרגע טובה לחברות הביטחוניות, בהיבט התמחור היחסי אלביט עדיין לא זולה ביחס למתחרות שלה" אומר לובלין במכתב ששלח ללקוחות בית ההשקעות IBI.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ולהשקיע ב ibi זה יותר טוב.
    אנליסט באחוריים 01/2023/25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אלביט עובדת,מפתחת, מייצרת,צבר הזמנות מדהים. זה לא טוב לאנליסטים, האנשים שלא נותנים דין וחשבון על הנזק הכספי שהם עשו ללקוחות שלהם. הם אולי המקצוע היחיד שנכשל בעבודה שלו ולא נותן דין למעשים שלו. אבל דמי ניהול בתקופת הכישלונות והנזקים שהם עושים, הם גובים בלי בושה. אנליסטים באחוריים.
    סגור