השוק
זו החיה שתוכלו לאכול בקרוב את בשרה המתורבת
סנובים, בשר חזיר מתורבת כבר אכלתם? אחרי שתרבתה בשר, דגים ופירות ים, "סטייקהולדר פודס" מקדמת פיתוח קווי תאים מחזיר הניתנים לשכפול בלתי מוגבל לשם ייצור מוצרי בשר חזיר מתורבת. קו תאי הגזע החדש מאפשר לחברה להגדיל את סל הזנים שלה
סטייקהולדר פודס (Steakholder Foods), חברת מזון דיפ-טק בינלאומית הנמצאת בחוד החנית של תעשיית הבשר המתורבת, שמחה לדווח כי תתחיל לפתח מוצרי בשר מתורבת באמצעות קו תאי גזע הפלוריפוטנטי (iPS) מזן חזיר. קו התאים החדש יאפשר ייצור בהיקף בלתי מוגבל של מוצרי בשר חזיר מתורבת, הנלקחים מתאים שהונדסו מחדש למצב פלוריפוטנטי (iPS) דמוי עוברי. קו זה מאפשר לבנק תאים אחד להפוך למקור בלתי מוגבל לפיתוח כל סוג של תאי שריר או שומן לייצור בשר מתורבת.
סטייקהולדר פודס משתפת פעולה עם ספקית קו תאים מובילה של iPS, על מנת לקצר את זמן הפיתוח עבור מוצרי חזיר, כגון - בייקון, צלעות חזיר ושינקין. באמצעות תהליך ייחודי של גידול התאים והדפסה ביולוגית תלת-ממדית, החברה מצפה להשיג ואף להתעלות על הטעם, המרקם ותחושת הפה של בשר חזיר רגיל.
טכנולוגיית ההדפסה הביולוגית בתלת-ממד, אותה פיתחה סטייקהולדר פודס, בעלת כושר ייצור של בשר בכל יחס של רקמת שריר ושומן, בקצב ייצור תעשייתי וברמת דיוק גבוהה, בכל צורה, רוחב ועיצוב רצויים. סטייקהולדר פודס תייצר גם מוצרי חזיר טחונים וביומסה של חזיר, כמרכיב למוצרי מזון היברידיים, דוגמת קציצות.
הפעילות של סטייקהולדר פודס בתחום בשר החזיר המתורבת מתווספת לפעילויות הפיתוח המגוונות של החברה, הכוללות מוצרים מתורבתים של בשר בקר, עוף, דגים ופירות ים. אריק קאופמן, מנכ"ל ומייסד סטייקהולדר פודס: "אנו מאוד נרגשים להוסיף מוצרי חזיר מתורבת לפורטפוליו סוגי הבשר שלנו. לבשר חזיר קיים פוטנציאל שוק אדיר, בהיותו מוכר כבשר הפופולרי ביותר בעולם".
עוד ב-
סטייקהולדר פודס (נאסד"ק: STKH), לשעבר מיטק, הינה חברת דיפ-טק (Deep-tech) בינלאומית, הנמצאת בחוד החנית של מהפכת הבשר המתורבת. החברה נסחרת בנאסד"ק תחת הסימול "STKH". סטייקהולדר פודס החלה את פעילותה ב-2019, עם מתקנים בפארק המדע ברחובות, ישראל, באנטוורפן, בלגיה, והחלה התרחבות לארה"ב. החברה מפתחת פתרון שלא דורש שחיטה, לייצור מגוון מוצרי בשר בקר, עוף, חזיר ופירות ים – הן כחומרי גלם והן כנתחים שלמים – כחלופה לחקלאות ודייג מתועשים. כחלק מהשתתפותה של החברה ביוזמת ה-UN Global Compact, סטייקהולדר פודס מחויבת לפעול בהתאם ליעדי הפיתוח בר-קיימא של האו"ם (SDGs), הכוללים חיזוק ביטחון תזונתי, הפחתת טביעת הרגל הפחמנית ושימור משאבי מים וקרקע.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(9):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
8.הרבנים יתירו רק עם מעטפות כסף... (ל"ת)ק. פריש 08/2022/30הגב לתגובה זו0 2סגור
-
7.הרסתם לי תתאבון (ל"ת)אזרח ישראל 08/2022/30הגב לתגובה זו1 0סגור
-
6.שיאכלו מה שהם רוצים.אלה שאינם שומרים כשר 08/2022/29הגב לתגובה זו0 0כשר זה לא יהיה אף פעם בשר מתורבת.סגור
-
5.זה לכל החזירים שאוכלים חזיר (ל"ת)איתן 08/2022/29הגב לתגובה זו3 1סגור
-
4.בוננזהאייל 08/2022/29הגב לתגובה זו0 0לפעמים סרטן אוכל אותנו ולפעמים אנחנו חושבים לאכול אותו....סגור
-
3.בשר מתורבת חסר ערכים תזונתיים שווה לתחת (ל"ת)שאול 08/2022/28הגב לתגובה זו3 0סגור
-
כמההוק 08/2022/28הגב לתגובה זו0 0כמה הדיוט אפשר להיות בתגובה אחת. תלמד, ואולי תבין. בכל מקרה - זה העתיד , תתרגל.סגור
-
2.מדהים לגלות שחזון הצמחונות והשלום קם לתחייה.. 08/2022/27הגב לתגובה זו2 0המדרשים והנביאים חזו שלעתיד לבוא נחזור להיות צמחונים כמו מלפני המבול ואנו רואים מול העיניים שהכל מתקייםסגור
-
1.יש מצבגרגמל 08/2022/27הגב לתגובה זו1 1זה היה ברור שבסוף החזיר יוכשר בדרך זו או אחרת וכך גם יתר החיות שנחשבו לטריפה.אין ברירה,העולם חייב לאכול.סגור