השוק

פסגות מחמיאה לליברמן: הוא תרם את חלקו למלחמה באינפלציה

הכלכלן הראשי של פסגות מגיב למהלך של הורדת הבלו על הדלק: משרד האוצר תרם את חלקו למלחמה באינפלציה, עכשיו הגיע תורו של בנק ישראל; בעקבות המהלך, פסגות מורידים את תחזית האינפלציה לאפריל
ניצן כהן | 
אביגדור ליברמן, גיא בית אור (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, פסגות)
הכלכלן הראשי של בית ההשקעות פסגות מגבי למהלך של האוצר להוריד את הבלו על הדלק: ליברמן תרם את חלקו למלחמה באינפלציה, הוא אומר. עכשיו הגיע תורו של בנק ישראל. 
"מחירי האנרגיה והמזון בעולם מזנקים. והמלחמה באוקראינה ובמיוחד הסנקציות על רוסיה רק צפויות להגביר את השיבושים בשרשראות האספקה ולתמוך בהמשך עליות המחירים בעולם וגם בישראל.

"נראה כי משרד האוצר לא נשאר אדיש להתפתחויות וההכרזה של ליברמן על הפחתת מס הבלו על הדלק באה כתגובה לעליות המחירים שכבר ראינו ואלו שעוד יבואו. מהלך זה של משרד האוצר אמנם צפוי להוביל לאבדן הכנסות ממסים, אך מצבה הפיסקאלי האיתן של ישראל בהחלט מאפשר זאת ולאור האתגרים מולם אנו צפויים להתמודד בחודשים הקרובים, מהלך זה בהחלט מובן.
"בכך, משרד האוצר מנסה לתרום את חלקו במלחמה באינפלציה. כעת העיניים נשואות לבנק ישראל שצפוי גם הוא לעשות את שלו ולהתחיל במהלך משמעותי של עליות ריבית החל מהשבוע הבא".
בית אור מעריך שלאור ההפחתה המיידית של חצי שקל במס על הדלק, מחיר הדלק בחודש אפריל ירד מ-7.65 שקל ל-7.15 שקל, כך שבהשוואה לחודש מרץ מדובר בירידה של 1.5% לעומת עלייה במקור של 5.4%.
"משמעות העדכון המיידי במחיר הדלק הוא על מדד חודש אפריל שצפוי לעלות ב-0.4% בעוד התחזית לפני העדכון הייתה לעלייה של 0.7%. כתוצאה מכך, תחזית האינפלציה שלנו ל-12 חודשים קדימה עודכנה מ-3.4% ל-3.1%.
"נזכיר כי לראייתנו הסיכונים להפתעה במדדים הקרובים מוטים כלפי מעלה על רקע העליות המתמשכות במחירי הסחורות, אנרגיה, ביקוש עודף לטיסות לחו"ל, שיבושים מתמשכים בשרשראות האספקה, וכמובן, סעיף הדיור".
בית אור ממשיך, "שוק הנדל"ן החם בישראל מקדים את מחירי השכירויות ומפעיל לחץ על סעיף הדיור. מעבר לדינמיקת הביקוש וההיצע בשוק הדיור למגורים שתומכים בהמשך עליית מחירים, הריביות על המשכנתאות הולכות ומזנקות, וזה עוד לפני עליות הריבית של בנק ישראל, מה שיוביל להתייקרות בעלויות המימון ברמה החודשית, וכפול יוצא המשקיעים צפויים לגלגל את העלויות לשוכרים. בנוסף, גל העלייה מאוקראינה ורוסיה עשוי לייצר גם הוא לחץ לעליות מחירים בטווח הקצר על מחירי השכירויות ומחירי הדיור. 
"למרות העדכון במחיר הדלק, ציפיות האינפלציה צפויות להישאר סביב הגבול העליון (בעיקר בחלק הקצר-בינוני), ובמבט קדימה על פי התחזית שלנו, האינפלציה השנתית תמשיך לעשות את דרכה לכיוון ה-4.0% ומעלה, מה שממשיך לתמוך במחזור העלאות ריבית של בנק ישראל שצפוי לצאת לדרך כבר בשבוע הבא".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה