השוק
כך ביידן סירב לפתרון של אינטל למשבר העולמי
אינטל ניסתה לפי דיווח חדש להציע רעיון שהיה מזרז את פתרון המחסור העולמי בשבבים שמייקר את מחירי מוצרי הטכנולוגיה – אבל ממשל ביידן דחה את הרעיון באופן מוחלט
משבר השבבים, שפוגע בתעשייה העולמית, ימשיך כנראה להכות גלים בשנים הקרובות ועלול אף להפוך מכשירים כמו טלפונים, מחשבים ומכוניות לנדירים ויקרים עד כדי כך שמחיריהם יעלו לרמה שלא תאפשר לרוב האוכלוסייה לרכוש אותם – והכל בגלל שממשל ביידן החליט פתאום לאמץ עמדות שחבריו לעגו בעבר לנשיא הקודם, דונלד טראמפ, כאשר הכריז עליהן, כך לפי דיווח חדש בבלומברג.
לפי מקורות המקורבים לחברה ולבית הלבן, לאחרונה הציגה אינטל לממשל תוכנית לפתרון אפשרי למחסור בשבבים. הפתרון התבסס על ייצור המוני של שבבים במפעל בעיר צֶ'נְגְדוּ בסין, שהיה אמור להתחיל תוך שנה. אך הממשל דחה מכל וכל את ההצעה, וככל הנראה אף איים בצעדים שונים נגד אינטל אם תנקוט בפתרון כזה – על ידי מניעת מענקים שאינטל מבקשת על מנת להקים במקביל יותר מפעלים בארה"ב.
הידיעה ממחישה את המלכוד שיצרה מלחמת הסחר, עליה הכריז הנשיא טראמפ, וממשל ביידן ממשיך לעת עתה למרות הצהרות העבר לפיהן מדובר בקרב מיותר ומזיק: מצד אחד, מוצבות בפני חברות מערביות מגבלות על פעילות בסין, ומצד שני, מובטחים להן מענקים כדי להקים יותר פעילות ייצור בארה"ב – מענקים שבלעדיהם הפעילות הזו יקרה מדי ואינה מצדיקה את העלות – אך הן מגלות שהמענקים הללו מגיעים לאט מדי, מעט מדי ועם שלל 'תופעות לוואי', שכוללת רגוליצה רבה ואף דרישות לתשלום יותר מסים מכפי שנדרש מהן עד כה על פעילו כזו, מה שהופך את המענקים ללא כדאיים.
אינטל מסרה לבלומברג כי היא "פתוחה לפתרונות אחרים שגם יסייעו לנו לספק את הדרישה הגבוהה למוליכים-למחצה ההכרחיים לחדשנות ולכלכלה". היא הוסיפה כי "אינטל וממשל ביידן חולקים את המטרה לטפל במחסור המתמשך בשבבים ברחבי התעשייה, ובדקנו מספר גישות עם הממשל האמריקאי. המיקוד שלנו הוא בהרחבה מתמשכת ומשמעותית בפעילויות ייצור המוליכים-למחצה הקיימות שלנו, והתוכניות שלנו להשקיע עשרות מיליארדי דולרים במפעלי ייצור חדשים בארה"ב ובאירופה".
נציג הבית הלבן סירב להגיב לדיווח, אך ציין כי הממשל "ממוקד מאוד במניעת שימוש בטכנולוגיות, ידע והשקעות אמריקאים על ידי סין כדי לפתח יכולות עליונות" שיתרמו לפגיעה בזכויות אדם ובאינטרסים הבטחוניים של ארה"ב.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.לא ברור מדוע מדינת ישראל עם היכולות שלה לא נכנסת ליצור (ל"ת)אולי הזדמנות 11/2021/15הגב לתגובה זו0 0סגור