השוק

דירקטוריון ישראכרט מזגזג: האם רן עוז המנכ״ל הבא?

ועדת האיתור שהוקמה למינוי מנכ"ל חדש לחברת ישראכרט פועלת שעות נוספות: אחרי שפוטרה מנכ"לית פפר על רקע מגעים למינוי, כעת מדווח כי רן עוז מנכ"ל מגדל צפוי לעזוב ולקבל את המינוי
שירה יום טוב | 
רן עוז (צילום מאתר מגדל/פזית עוז)
מנכ"ל מגדל ביטוח, רן עוז, צפוי לעזוב את החברה זאת ככל הנראה במטרה לקבל מינוי חדש כמנכ"ל חברת כרטיסי האשראי ישראכרט. המינוי הגיע מוועדת האיתור שהקימה ישראכרט לצורך העניין ככל הנראה בלחץ הגופים המוסדיים שמחזיקים בחברת האשראי. עוז לא היחיד שמתמודד לתפקיד. לצידו מתמודדים גם אורי אלון, המשנה למנכ"ל ישראכרט, והילה ערן־זיק, לשעבר מנהלת הסיכונים הראשית של בנק לאומי. אולם ועדת האיתור מסרה למנכ"ל מגדל שהוא יקבל את התפקיד אם ירצה בו.
בעקבות הפניה החלו שיחות בעניין בין עוז לחברה והוא הופיע מול ועדת האיתור. עוז מכהן כמנכ"ל מגדל מזה כשנתיים. לפני כן עבר בתפקידי מפתח שונים בעולם הפיננסים כשהאחרון שבהם לפני מגדל הוא יו"ר חברת כרטיסי האשראי 'כאל'. תקופת כהונתו כמנכ"ל מגדל היתה סוערת במיוחד כנשיר גלעד, יו"ר החברה הודח ובמקומו מונה מנכ"ל מנורה מבטחים לשעבר, מוטי רוזן שנהיה בעימות מתמשך עימו.
עוז העמיד מול דירקטוריון החברה אולטימטום לפיו יאלצו לבחור מי מהשניים יישאר, חברי הדירקטוריון בחרו בעוז ורוזן הודח לאחר שלושה חודשים בתפקיד היו"ר. לעוז רקע משמעותי בעולם הפיננסים: הוא כיהן בתפקידים בכירים בבנקים הפועלים ודיסקונט, וכיהן כיו"ר חברת כרטיסי האשראי כאל. יפתח רון טל עתיד להיכנס תחתיו לתפקיד היו"ר בחודש הבא במקום רוזן נבחר יפתח רון־טל, יו"ר חברת החשמל, שייכנס לתפקיד בחודש הבא. אם הדבר אכן יקרה, זה צפוי להמריץ את החלטתו של עוז לעבור לישרכארט בשל השקפות מקצועיות שונות מול רון-טל.
המעבר לישראכרט מצד עוז, משמעותו מעב לחברה קטנה בהרבה כשבעוד מגדל נסחרת בשווי של 4.7 מיליארד שקל ומנהלת כספים בשווי 280 מיליארד, ישראכרט נסחרת כמעט במחצית מהשווי - 2.4 מיליארד שקל בלבד. עם זאת, ישראכרט היא חברה שלא כפופה לחוק שמגביל את שכר הבכירים במערכת, לעומת מגדל שכן כפופה. ברקע הדברים, נזכיר כי לאחרונה פוטרה מנכ"לית בנק פפר, הזרוע הדיגיטלית של בנק לאומי על מו"מ והגשת מועמדות לתפקיד מנכ"לית ישראכרט. 
בישראכרט חוששים מגל פרישות של בכירים כמו סמנכ״ל הכספים והמשנה למנכ״ל שרואים בעצמם מועמדים ראויים שמכירים את החברה והיו חלק מהתהליך להתמודד עם השינויים הגדולים בענף.
בחברה אומרים כי עוז, אם יבחר, יצטרך להיפטר משדרת הניהול הבכירה כדי לעמוד באתגרים שמציב הדירקטוריון מה שעלול להכניס את ישרכארט לקיפאון ניהולי למשך שנה או שנה וחצי, זמן מסיפק כדי שהמתחרים יוכלו לנגוס בנתח שוק משמעותי.
מבחינת עוז מדובר במשרת החלומות מכיוון שניהול מגדל תחת שלמה אליהו היא משימה בלתי אפשרית שהייתה הסוף של קריירות של רבים וטובים. אם יצליח עוז בתפקיד הרי שיציב את עצמו בקדמת הבמה הפיננסית בישראל אבל בשל חוסר ניסיונו בתחום המשימה תהיה קשה מאוד.
על פי גורמים המעורים בנושא, את המועמדות של עוז דוחפים המוסדיים שרוצים לראות תשואות של המניה טווח הקצר בעוד מינוי מסוג אחר היה מייצר חברה שנבנית לטווחים הארוכים עם יכולת להתמודד עם אתגרי העתיד ותניב במעלה הדרך גם תשואות ראויות.
קיסוס הרצוג מנהלת מוערכת מאוד בתחום החדשנות הבנקאית התבקשה על ידי חנן פרידמן להתחייב להישאר בפפר עוד שנה לפחות אולם, על פי גורמים המעורים בפרטים, זו דרשה תוספת תשלום כדי להישאר בתפקיד. חנן פרידמן, מנכ"ל לאומי, זעם על הבקשה והחליט לפתוח בהליכי פיטורים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה