השוק
בלגן בתעודות הזהות בישראל: למי צפויות בעיות בבנקים?
פקיעת תוקפן של תעודות זהות רבות בישראל בסוף החודש עשויות לגרום לכך ששירותים בנקאיים חיוניים לאזרחים יתקלו בקשיים עבור מי שטרם החליפו את תעודותיהם לביומטריות
איגוד הבנקים התריע בימים האחרונים על משבר חמור הצפוי בעקבות פקיעת תוקפן של תעודות זהות רבות בישראל בסוף החודש. במכתב דחוף ששיגר מנכ"ל האיגוד, איתן מדמון, לבכירי המשק, הוא מזהיר כי הדבר עלול לשבש שירותים בנקאיים חיוניים לאזרחים רבים שטרם החליפו את תעודותיהם לביומטריות.
על פי YNET, המשמעות המיידית של המשבר המתקרב היא חסימת האפשרות לקבל שירותים בנקאיים מרכזיים, כגון הנפקת כרטיסי אשראי, לקיחת משכנתאות ואימות זהות הנדרש לפעולות פיננסיות שונות. הבעיה נובעת מהחלטת רשות האוכלוסין למנוע מהבנקים גישה למידע על תעודות זהות שפג תוקפן, דבר שיקשה על אימות זהות הלקוחות.
למרות שתוקף חלק מהתעודות הישנות הוארך עד ינואר 2026, קיימות תעודות רבות שלא נכללו בהארכה זו. איגוד הבנקים קורא למשרד הפנים לנקוט בצעדים מיידיים למניעת המשבר, כולל זירוז תהליך החלפת התעודות והסדרת פתרונות ביניים לאזרחים שטרם השלימו את התהליך. ההערכה היא כי הפגיעה עלולה להיות רחבת היקף ולהשפיע על מגוון רחב של שירותים חיוניים, מעבר למערכת הבנקאית.
כזכור, ועדת החוקה אישרה לא מכבר את תקנות מרשם האוכלוסין, תקופת תוקפן ופקיעת תוקפן של תעודות זהות, הדחיה שאושרה היא בשנה אחת נוספת (עד ל-31 בינואר 2026), והיא ביחס למועד הפקיעה של תעודות הזהות הישנות שהונפקו ללא תאריך תוקף.
עוד ב-
בתקנות מרשם האוכלוסין שהותקנו ב-2012, נקבע כי ככלל, תעודות זהות תקפות עד 10 שנים, למעט חריגים שנקבעו בתקנות. עם זאת, בהוראת המעבר נקבע מועד פקיעתן של תעודות זהות ישנות שהודפסו ללא תוקף, לאוגוסט 2022. תוקף זה הוארך לאוגוסט 2024, והוארך שוב עד סוף ינואר 2025. אלא שבמסגרת דיוני התקציב ל-2025, ביקשו נציגי האוצר לדחות בשנה נוספת את מועד הפקיעה, בשל ההשלכות הכלכליות של ההנפקה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה