השוק

נויברגר ברמן: "שיעורי הצמיחה של ענקיות טכנולוגיה צפויים להאט"

מנהלי ההשקעות של חברת "נויברגר ברמן" מזהים חמישה נושאים מרכזיים שלדעתם יהיו בולטים בשווקים במהלך שנת 2025 ברמת המאקרו, בשוק המניות, האג"ח וההשקעות האלטרנטיביות. מנהלי ההשקעות של חברת "נויברגר ברמן": "שיעורי הצמיחה של חברות טכנולוגיה ענקיות צפויים להאט ולהתייצב"
מערכת ice | 
הייטק-אילוסטרציה (צילום shutterstock)

נויברגר ברמן, חברת ניהול השקעות גלובלית שמנהלת נכסים בשווי של כ-510 מיליארד דולר, פרסמה את התחזית שלה לשנת 2024. החברה מנהלת עבור משקיעיה 200 מיליארד דולר באג"ח, 138 מיליארד דולר בשווקי המניות, כ-101 מיליארד דולר בקרנות פרייבט אקוויטי ואשראי לא סחיר והשאר בקרנות גידור, השקעות אלטרנטיביות ונכסים ריאליים (נדל"ן ותשתיות). 

מנהלי ההשקעות של חברת "נויברגר ברמן" מציגים את חמשת המגמות אותן זיהו מנהלי ההשקעות ברמת המאקרו, בשוק המניות, אג"ח והשקעות אלטרנטיביות שעל המשקיעים לשקול כאשר הם מעריכים סיכונים והזדמנויות בשנה החדשה.
מאקרו: לקראת צמיחה חיובית
למרות שינוי אפשרי במערכת הפוליטית, בנויברגר ברמן מאמינים שהמדיניות התעשייתית שמטרתה להשפיע על דפוסי הייצור המקומיים תימשך. הדבר יושג באמצעות השקעות והוצאות ממשלתיות, מדיניות מיסוי, מדיניות סחר, הפחתת רגולציה או אמצעים אחרים. אם האינפלציה תישאר תחת שליטה – והמנהלים הבכירים בנויברגר מאמינים שזה אפשרי – הבנקים המרכזיים יוכלו לשמור על גישה ניטרלית ולתת לכלכלה להמשיך לצמוח בקצב מעט גבוה מהממוצע.
מדובר במתכון לצמיחה חזקה בתמ"ג של ארצות הברית, שיכולה לגרור עמה גם כלכלות אחרות בעולם. ההשלכות על החוב והגרעון, כמו גם השאלה האם ההשקעות מוקצות באופן יעיל, עשויות להפתיע את המשקיעים ולגלות שהן לא כל כך קשות לניהול ב-2025.
 


הרחבת הנחיתה הרכה על ידי הגדלת צמיחה בהכנסות אמיתיות
ההשפעה השלילית של אינפלציה גבוהה על הצרכנים בעלי הכנסה נמוכה והעסקים הקטנים היווה גורם משמעותי לחוסר ודאות פוליטית השנה. בנויברגר ברמן חושבים שמדינות וממשלות שיצליחו לייצר אינפלציה מתונה ולהרחיב את ההשתתפות בצמיחה חיובית בשכר הריאלי ובצמיחה חיובית בהכנסות הריאליות, יתחילו להוות את הקריטריון להצלחה כלכלית, כפי שיתבטא בנתונים כמו עלייה באמון הצרכנים, שיפור בדירוגי התמיכה הפוליטיים וצמיחה בתוצר המקומי הגולמי.

בעוד שעדיין לא ברור אם מיזוגי מדיניות ספציפיים יכולים להשיג זאת, המנהלים בנויברגר ברמן רואים רואים סימנים לכך שהממשל החדש בארה"ב מבין את החשיבות של היעד הזה, ומדיניות תעשייתית פעילה מעידה על כך שגם במדינות אחרות מתחילים להכיר בכך.
מניות: הזדמנויות השוק הן מעבר לשבע המניות המופלאות בלבד
התנאים הבשילו להרחבת ביצועי שוק המניות
מדיניות של הסרת רגולציה, צעדים ידידותיים לעסקים, אינפלציה מתונה יותר וריביות נמוכות עשויה לאפשר צמיחה רחבה יותר ברווחים ובביצועי המניות. במקביל, שיעורי הצמיחה של חברות טכנולוגיה ענקיות צפויים להאט ולהתייצב, במיוחד עם עלייה בהוצאות ההון.
מניות ערך, מניות קטנות ומגזרים כמו פיננסים ותעשייה עשויים להתחיל לצמצם את הפער מול חברות הטכנולוגיה הגדולות. שווקי המניות מחוץ לארה"ב עשויים להציג ביצועים חזקים יותר בזכות צמיחה גלובלית גבוהה יותר וירידה במחירי הסחורות. הערכות שווי יחסיות, יחד עם נתונים כלכליים בסיסיים, אמורות לתמוך במגמה זו.
אג"ח: עייפות מהמעקב אחר הפד
 

שווקי האג"ח יתמקדו במדיניות פיסקלית במקום במדיניות מוניטרית
במשך יותר משנתיים שווקי האג"ח נשלטו על ידי נתוני האינפלציה והתגובות של הבנקים המרכזיים. בנויברגר ברמן סבורים כי ניתן יהיה למנוע האצה מחודשת של האינפלציה בשנה הבאה והבנקים המרכזיים ייכנסו לשגרה "משעממת" של דיונים סביב קביעת הריבית הניטרלית.

משקיעי האג"ח צפויים להפנות את תשומת הלב לתחזיות הצמיחה ברוב שנת 2025, ואולי גם לבעיות הגירעון והשאלות סביב פרמיית הטווח לקראת סוף השנה ובמהלך 2026. התוצאה הצפויה היא שיפוע מתון יותר בעקומת התשואות ותנודתיות בשוק האג"ח שתעבור בעיקר מאגרות חוב קצרות טווח לאלו בעלות טווח בינוני וארוך.
השקעות אלטרנטיביות: אמנות העסקה
 

מיזוגים ורכישות צפויים לנסוק
מספר גורמים מתחברים יחד כדי לשחרר גל גדול של עסקאות תאגידיות: צמיחה מעל הממוצע, הערכות שווי חיוביות בשווקי המניות הציבוריים, תחזית אינפלציה ופעילות בנקים מרכזיים יציבה יותר, חזרת הבנקים לשוק ההלוואות הממונפות, ירידה בריביות וצמצום פערי אשראי.

אולי החשוב ביותר, שינוי צפוי בגישת הרגולציה בארצות הברית. יחד עם זאת, תחום ההשקעות הפרטיות במכשירים משניים (מכירת השקעות קיימות) ובהשקעות משותפות ימשיך לפרוח, שכן יש צורך בנזילות כדי להתמודד עם הצטברות משמעותית של השקעות ותיקות. במקביל, ימשיך להיות מאתגר לגייס קרנות השקעה חדשות. אסטרטגיות גידור מונעות אירועים (כגון מיזוגים ורכישות) צפויות ליהנות ממגוון הזדמנויות חדשות ומשמעותיות בשוק.
בהתייחס למתיחות הגוברת במזרח התיכון, מנהלי ההשקעות של נויברגר ברמן הביעו הפתעה מכך שמחירי הנפט לא רשמו עלייה משמעותית, וזאת לנוכח עוצמת הסכסוך והתפתחויות ההסלמה האחרונות, כגון בין ישראל לאיראן. לדבריהם, למרות הסיכויים לשיפור אפשרי ביחסים באזור, אסור להתעלם מהסיכון הטמון במצב. עדיין קיימת אפשרות ממשית לטעויות או חישובים שגויים שעלולים להוביל לזעזועים בשוק.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה