השוק
התעשייה האווירית בהכנסות שיא: כמה מיליארדים גרפה בזכות המלחמה?
כשחברות לייצור נשק מתעשרות בזכות המלחמה קשה לדמיין את התעשייה האווירית לישראל מקופחת. עם הכנסות נשק של 4.5 מיליארד דולרים ועם עלייה של 15% ברווחים אפשר לקבוע כי זו אחת התקופות הרווחיות בתולדותיה. נרשם קצב גבוה של הייצור על מנת לעמוד בביקוש של צה"ל לחימושים במערכות הגנה מתקדמות
התעשייה האווירית לישראל דיווחה כי שנת 2023 הייתה שנת רווחי שיא עבור החברה, עם הכנסות נשק של 4.5 מיליארד דולרים וסה"כ מדובר בעלייה של 15% בהשוואה ל-2022. היא הגבירה את קצב הייצור על מנת לעמוד בביקוש של צה"ל לחימושים וקידמה בצעדי ענק את שכלולן של מערכות נשק מתקדמות.
כך עולה מנתוני המכון הבינלאומי לחקר השלום בשטוקהולם (SIPRI) שגם שופך אור על הכנסותיה של אלביט הנמנית על שלוש יצרניות הנשק הישראליות המובילות ועל 100 החברות המובילות בתחום הנשק בעולם התעשרה בזכות המלחמה. אלביט מערכות עלו ב-14% והגיעו ל-5.4 מיליארד דולרים והממצאים חושפים כי החברה דיווחה כי בין אוקטובר לדצמבר 2023 היא הבטיחה חוזים בהיקף של כ-900 מיליון דולר הקשורים לצה"ל.
עוד ב-
אלא שאלביט לא לגמרי לבד. גם רפאל דיווחה על מכירות והזמנות חסרות תקדים. ב-2023, הכנסות הנשק של החברה הגיעו ל-3.7 מיליארד דולרים מה שמצביע על עלייה של 16% בהשוואה לשנה הקודמת. החברה מייצרת נשק חיוני לאסטרטגיה הצבאית של ישראל, כמו טילים למערכות ההגנה האווירית כיפת ברזל וקלע דוד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה