השוק

יצחק תשובה ודוד זבידה חוגגים: המהלך שהכניס להם 100 מיליון שקל

זמן קצר לאחר שיצחק תשובה ודוד זבידה השלימו מהלך את העברת השליטה בחברת הבנייה צילו-בלו השניים גילו שהעסקה השתלמה להם יותר ממה שהם חשבו. תוך שלושה חודשים מניית החברה זינקה ב-200% ותשובה וזבידה רשמו רווח של 100 מיליון שקל
מערכת ice | 
יצחק תשובה ודודו זבידה (צילום shutterstock, פלאש 90, איתן ריקליס)
המהלך המסקרן בעולם הנדל"ן עם השתלטותו של איש העסקים יצחק תשובה, יחד עם דודו זבידה על חברת צילו בלו שהייתה בבעלותו של יזם הנדל"ן חנן מור, הוא רק חלק משורת עסקאות מסקרנות ששמו של תשובה נקשר בהן.
רק לאחרונה קבוצת דלק שבבעלותו, הגישה הצעה ב"דקה ה-90" לרכישת ענקית האשראי ישראכרט, לפי שווי של 3.36 מיליארד שקל, בהצעה שהובילה אפילו לכך שהדירקטוריון של ישראכרט דחה את אסיפת בעלי המניות שהייתה אמורה להצביע דווק לטובת הצעתה של מנורה. בינתיים, תשובה גורף רווח משמעותי מהעסקה, עם הסתערותו על ענף הנדל"ן. יצוין כי ההצעה לישראכרט הגיעה דרך קבוצת דלק והשתלטותו על ענף הנדל"ן הגיעה דרך חברה פרטית שבבעלותה של רעייתו.
לפני כשבועיים פרסמנו לראשונה ב-ice כי אסיפת בעלי המניות בחברת צילו בלו, אישרה את ההסכם להשתלטות על החברה שהייתה בעבר בבעלותו של איש העסקים חנן מור, העוסקת בייזום והקמת פרויקט בנייה למגורים ולמסחר בארץ ובחו"ל. וזאת לאחר שהגיע איחוד הכוחות בין יצחק תשובה לדודו זבידה.
על פי ההסכם, השניים רכשו 31.6% ממניות החברה תמורת 55 מיליון שקל עם אופציה לרכישה נוספת של מניות עד לכדי כ-47% ממניות החברה, תמורת 110 מיליון שקל. בכך אישרה האסיפה את ההתקשרות עם סלע זהב דור - חברה אשר בבעלותה של שרון, רעייתו של יצחק תשובה ועם א.ד אורעד שירותי ניהול - חברה פרטית אשר מנוהלת על ידי דודו זבידה. בחברה הנרכשת, צילו בילו, יכהן זבידה גם כמנכ"ל זמני.
נכון לסגירת יום המסחר (רביעי), שווי החברה מוערך ב-456 מיליון שקל. זאת כאשר תשובה וזבידה רכשו 31.6% תמורת 55 מיליון שקל. כלומר, 31.6% מתוך 456 מיליון שקל שווים 144 מיליון שקל,מה שמשקף רווח של 89 מיליון שקל. וזאת לאור זינוק המניה מאז שנכנסו השניים למהלך. אם בסופו של דבר יחליטו השניים לרכוש 47%, ובהינתן ושווי השוק יישאר אותו הדבר, מדובר בשווי מניות בסכום של 214 מיליון שקל, פחות 110 מיליון שקל, כלומר רווח על הנייר של 104 מיליון שקל.
כמובן שלא רק תשובה וזבידה נהנים מהעלייה בשווי החברה והזינוק במניה. גם נושי חנן מור ומחזיקים נוספים גורפים רווחים, וביניהם הבנקים לאומי ודיסקונט, וענקיות הביטוח הראל והפניקס. זאת לאחר קיבלו מניות במסגרת הסדר החוב שאושר במאי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה