השוק
בשורה לתעשיית ההייטק בישראל: תקבל יותר מ-600 מיליון שקל מהמדינה
במסגרת תקציב 2025 בהחלטה משותפת של משרד האוצר ושרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה הוחלט על תוספת תקציביות משמעותיות של 623 מיליון שקל שיופנו לחיזוק מנועי הצמיחה של המשק הישראלי, בהם פיתוח הבינה המלאכותית וחברות ההייטק
במסגרת תקציב 2025 בהחלטה משותפת של משרד האוצר ושרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה הוחלט על תוספת תקציביות משמעותיות של 623 מיליון שקל שיופנו לחיזוק מנועי הצמיחה של המשק הישראלי, והאצת הצמיחה לצד סיום המלחמה, כאשר מי שייהנו מהכסף הם בעיקר חברות מענף ההייטק בישראל.
התקציב החדש של רשות החדשנות ומשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה נבנה בשיתוף משרד האוצר כהמשך למהלכים פורצי הדרך של השנה החולפת, במהלכה פעלה רשות החדשנות להבטחת מענה מהיר ומשמעותי לשמירה על החוסן של תעשיית ההייטק הישראלית בתקופת אי-ודאות.
בנוסף לכך, עודדה כניסתם של גופים מוסדיים להשקעה בתעשיית ההייטק הישראלי באמצעות קרן יוזמה החדשה – צעד שתוקצב בתקציב 2024 וממשיך להגדיל את ההשקעות בהייטק גם ב-2025/6.
לצד הגדלת תקציב רשות החדשנות בכחצי מיליארד שקלים מקדם האוצר רפורמת מיסוי שמטרתה להקנות ודאות מיסויית ולשפר את הסביבה העסקית לחברות ומשקיעי הייטק ע"י הקלת ביצוע שינויי מבנה והרחבת שינויי המבנה הזכאים לדחיית מס; מתן ודאות לגבי פטור ממס רווח הון למשקיעים זרים וישראלים; ופרסום מסלול ירוק לטובת הגדלת הוודאות במיסוי מרכזי מו"פ של קבוצות רב לאומיות.
רפורמת המיסוי יחד עם הגדלה משמעותית של תקציב רשות החדשנות מציבים את ההייטק במרכז המדיניות הכלכלית של ישראל, כבסיס לצמיחה ארוכת טווח ולשימור מעמדה המוביל בזירה הבינלאומית. ,לשמירת חוסנה בתקופת אי-ודאות, ולעידוד כניסתם של גופים מוסדיים להשקעה בתעשיית ההייטק הישראלי.
התוספת התקציבית בסך 123 מיליון שקל למשרד החדשנות המדע והטכנולוגיה תופנה בין היתר לקידום טכנולוגיית הבינה המלאכותית, מנוע צמיחה מרכזי לכלכלה הישראלית, תמיכה במחקרים יישומים פורצי דרך, והקמת ארבעה מרכזי פיזיקה אזוריים חדשים בעלות כ-40 מיליון שקל שיצטרפו למערך המרכזים שמקים המשרד ברחבי הארץ, לטובת שיפור ההון האנושי בתחומים טכנולוגים, וכבר מחולל מהפכה חינוכית בפריפריה החברתית והגיאוגרפית.
המרכזים החדשים יספקו תשתית מדעית ומעבדות מתקדמות, ציוד חדשני ותוכניות לימוד איכותיות לתלמידי התיכון, ויתרמו להגדלת מספר בוגרי בגרות הייטק בישראל. התוכנית להקמת המרכזים החדשים תצא לדרך בחודשים הקרובים כחלק ממאמצי המשרד להגדיל את אחוז מסיימי בגרות הייטק מ-9% ל-15% עד שנת 2027, בהתאם להחלטת הממשלה 1852 מספטמבר 2022.
שרת החדשנות , המדע והטכנולוגיה גילה גמליאל: "ההשקעה בחדשנות, מדע וטכנולוגיה וחיזוק ענף ההייטק היא לא מותרות - היא הכרח להבטחת חוסנה הכלכלי והביטחוני של המדינה! אני מודה לשר האוצר סמוטריץ' על הבנת החשיבות האסטרטגית של השקעה במנועי הצמיחה של המשק הישראלי כבסיס איתן לצמיחתה ושגשוגה של המדינה".
עוד הוסיפה השרה: "התוספת התקציבית תאפשר לנו להבטיח מענה מהיר ומשמעותי תוך שמירה על חוסנה של תעשיית ההייטק הישראלית בתקופת אי-ודאות, להאיץ הטמעת טכנולוגיות הבינה המלאכותית ברשויות המקומיות ובמשרדי הממשלה, ולפתח את מערך מרכזי הפיזיקה האזוריים המצוינים שלנו שמחוללים מהפכה חינוכית בפריפריה החברתית והגיאוגרפית"
עוד ב-
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "ההשקעה בהייטק היא השקעה בעתיד של כולנו. ההחלטה שלנו להעניק עדיפות למנועי הצמיחה של המשק, על רקע קיצוצים רוחביים, משקפת את המחויבות שלנו להבטיח את המשך צמיחת הכלכלה הישראלית. המהלכים הנגזרים מתוספת התקציב הזו ורפורמת המיסוי אשר מיועדת להגדיל את הודאות המיסוית להייטק – הם הדרך שלנו לשמר את יתרונה היחסי של ישראל בזירה הטכנולוגית הבינלאומית".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.גם לקפלניסטים שהבריחו כסף לחול השביתו את המשקאני רק שאלה 12/2024/18הגב לתגובה זו0 0והציתו ותידלקו את המהומות האלימות ברחבי הארץ כולל מדורות על הכביש שביתות פראיות וחסימת צמות וכבישים , וממשיכים בזמן מלחמה ?סגור