השוק
דויטשה בנק: בצל הסערות הפוליטיות בעולם זה המדד המנצח של 2024
כלכלני דויטשה בנק מסמכים בסקירה השבועית את השנה הסוערת שעברה על הכלכלה העולמית ומספקים שורת תחזיות בנוגע לתמונת המצב הצפויה ב-2025 | סקירה
בסיכום השנה של כלכלני בנק דויטשה, התמונה הכללית של השווקים הפיננסיים מציגה תוצאות חיוביות למדי, במיוחד עבור מניות גלובליות והזהב. עד ה-12 בדצמבר 2024, מדד ה-S&P 500 רשם עלייה מרשימה של 27%, מדד ה-DAX בגרמניה עלה ב-22%, מדד ה-CSI 300 בסין עלה ב-17%, ונסגר באותו אחוז מדד ה-Topix ביפן. גם הזהב הציג ביצועים מרשימים עם עלייה של 30%.
בצרפת, השינוי הפוליטי היה מיידי ודרמטי, כאשר הנשיא עמנואל מקרון מינה את פרנסואה ביירו לראש ממשלתו החדש, בעקבות התפטרותו של מישל ברנייה. בעקבות ההודעה, סוכנות הדירוג מודי'ס החליטה להוריד את דירוג החוב של המדינה מ-Aa2 ל-Aa3. מדובר בצעד שמצביע על עלייה בסיכון הכלכלי במדינה. שינוי נוסף שמעמיק את חוסר הוודאות הפוליטי נרשם בגרמניה, שם צפויה הצבעת אמון בממשלתו של הקנצלר אולף שולץ, שיכולה להוביל לבחירות חדשות ולזעזועים פוליטיים נוספים.
במקביל, סין הציבה את העלאת הביקוש המקומי בראש סדר העדיפויות שלה במסגרת ועידת העבודה הכלכלית המרכזית (CEWC) בשבוע שעבר. הוועידה, שהתקיימה בשעה ששווקים נוספים בעולם מצפים לתוצאות מהלך הסחר עם ארה"ב, הודיעה על תוכניות להעלאת תקרת הגירעון התקציבי, הרחבת הנפקת חוב והמשך הקלה במדיניות המוניטרית כדי לשמור על קצב צמיחה יציב ב-2025.
בארה"ב, מדד המחירים לצרכן (CPI) לחודש נובמבר פתח את הדלת להורדת ריבית של 25 נקודות בסיס, כאשר חברי ועדת השוק הפתוח הפדרלית (FOMC) צפויים לדון בכך השבוע. עם זאת, יו"ר הבנק הפדרלי, ג'רום פאוול, צפוי להימנע מקביעת מדיניות חדה מדי ולשמור על גישה זהירה.
באירופה, לעומת זאת, ניכר כי לא צפויה התייצבות כלכלית בסוף השנה. לאחר צמיחה של 0.4% ברבעון האירופי האחרון, נראית ירידה במספר מדדים חשובים, בהם מדד מנהלי הרכש (PMI), דבר שמעיד על חולשה כלכלית שצפויה להימשך בשנה הבאה. חברות רבות כבר הודיעו על כוונה לבצע קיצוצי משרות ב-2025, מה שעשוי להכביד עוד יותר על הכלכלה האירופית.
בבריטניה, שם סברו שהמשבר הכלכלי מאחוריהם, המגמות הכלכליות מראות אחרת. מדד מנהלי הרכש הבריטי (PMI) שצפוי להתפרסם בימים הקרובים, מצביע על המשך מגמת הירידה במשק, מה שצפוי להוביל את הבנק המרכזי של אנגליה להמתין עם הורדות ריבית לשנה הבאה.
ביפן, כל עין נשואות למהלך אפשרי של העלאת הריבית מצד הבנק המרכזי. צעד כזה עשוי להגדיל את התנודתיות בשוקי המניות היפניים. עם זאת, חוסר הוודאות בנוגע להתאוששות הכלכלה העולמית עשוי לגרום לבנק המרכזי להימנע מהעלאת ריבית החודש ולהמתין להחלטה בינואר.
עוד ב-
לסיכום, 2025 צפויה ללא ספק להיות מאתגרת למדי. זו צפויה להביא עמה שינויים משמעותיים בשווקים הפיננסיים, עם אתגרים פוליטיים, כלכליים וטכנולוגיים. משקיעים יצטרכו להיערך למציאות משתנה, שיכולה לכלול שינויים במדיניות הריבית, שינויים פוליטיים במדינות מרכזיות והשפעות של מתיחות סחר בין מדינות גדולות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה