השוק

דויטשה בנק: כלכלת ארה"ב אופטימית לאחר בחירת טראמפ; בהלה בסין

כלכלני דויטשה בנק בסקירה השבועית: עונת החגים מיטיבה עם השווקים בארה"ב; הפחתת ריבית בדצמבר עשויה להוביל ל"ראלי סנטה" לקראת סוף השנה; הידרדרות משמעותית בגוש האירו; הייצוא הסיני ממשיך להצטיין, גם בגלל איום תוכנית המכסים של טראמפ
מערכת ice | 
דויטשה בנק (צילום ויקיפדיה, פלאש 90/ נתי שוחט)
כלכלני דויטשה בנק ערכו סקירה כלכלית בנוגע לכלכלת ארצות הברית, המצב בגוש האירו, הריבית בהודו וכלכלת סין, בדגש על הייצוא הסיני למרות חולשת הביקוש המקומי.
ביום שישי, שווקי ארצות הברית הגיעו לשיאים חדשים על רקע עונת החגים.
תשואות האג"ח האמריקניות ירדו בשבוע שעבר, עם תשואה של 4.18% לאג"ח ל-10 שנים, הרמה הנמוכה ביותר בחודש נובמבר. מדד הדולר (DXY) ירד ב-1.7% בעקבות מינויו של סקוט בסנט לתפקיד שר האוצר. בסנט ידוע בשמרנותו הפיסקלית ובגישתו המתונה בנוגע למכסות.
נתוני מדד המחירים לצרכן (PCE) תאמו לציפיות, מה שגרם לשוק להעלות את ההסתברות להפחתת ריבית בישיבת ה-FOMC של חודש דצמבר ל-63%, לעומת 59% בסוף השבוע שעבר. נתוני התעסוקה והצהרות מהנגידים, כולל פאוול ביום רביעי, עשויים להשפיע על ציפיות הריבית. הפחתת ריבית בדצמבר עשויה להוביל ל"ראלי סנטה" לקראת סוף השנה.
באירופה, נתוני האינפלציה שפורסמו ביום שישי אישרו את נתיב הפחתת הריבית של ה-ECB. השווקים מעריכים הסתברות של 79% להפחתת ריבית של 25 נקודות בסיס בחודש דצמבר. השווקים באירופה עוקבים אחרי תקציב 2025 הצרפתי השנוי במחלוקת והאפשרות של השבתת הממשלה בשבועות הקרובים.
המצב בצרפת נותר מתוח, כאשר התקציב, שמציע העלאת מיסים וצמצום בהוצאות, נתקל בהתנגדות משמעותית. יכולתה של הממשלה לאשר את התקציב מבלי לעורר משבר פוליטי אינה ודאית. מדד CAC 40 ירד ב-4.1% מאז תחילת השנה, והפך למדד הגרוע ביותר באירופה, בעוד ש-Stoxx 600 עלה ב-6.5%. פער התשואות בין אג"ח ל-10 שנים של צרפת (OAT) לגרמניה (Bund) קרוב לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2012.
באסיה, השווקים נסחרים בעליות לאחר פרסום נתוני PMI חיוביים בסין. עם זאת, אזהרתו של טראמפ למדינות ה-BRICS במהלך סוף השבוע נגד החלפת הדולר במטבעות אחרים דורשת מעקב. בסחורות, מחירי הנפט והזהב ירדו ב-3.0% ו-1.7% בהתאמה בשבוע שעבר, בעקבות הודעת הפסקת האש של ראש ממשלת ישראל, נתניהו. פגישת OPEC+ לדון באסטרטגיית הייצור נדחתה ל-5 בדצמבר.

ארה"ב: מגמת צמיחה יציבה
השבוע צפויים נתונים חשובים: מדד מנהלי הרכש של שיקגו (PMI) ביום שני, סקרי ISM (תעשייה ביום שני ושירותים ביום רביעי), מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן (יום שישי), וכמובן נתוני המשרות והאבטלה של נובמבר (יום שישי).
לאחר השפעת ההוריקן על נתוני אוקטובר, אנו צופים צמיחה נאותה בנתוני השכר של נובמבר, שיתפרסמו ביום שישי הקרוב. נתונים אלה צפויים להצביע על המשך הצמיחה הכלכלית, בעיקר בקרב הצרכנים, שנהנים מרמות גבוהות של עושר וחיסכון בזכות שוק עבודה חזק וצמיחת הכנסות. הורדת מיסים פוטנציאלית, דחיפה לדה-רגולציה ותנאים פיננסיים תומכים יותר (ריביות נמוכות) עשויים להאיץ את הצמיחה בשנה הבאה.
בשוק העבודה, תביעות האבטלה הראשוניות ירדו לרמה של 213 אלף בשבוע שהסתיים ב-23 בנובמבר (מול צפי של 215 אלף), הרמה הנמוכה ביותר מאז אפריל. נתוני משרות צפויים להצביע על עלייה של 200 אלף בנובמבר, לאחר עלייה של 12 אלף בלבד באוקטובר (עקב השפעת ההוריקנים). שיעור האבטלה צפוי לעלות מעט ל-4.2% (מהנתון הקודם של 4.1%).
שורה תחתונה: הסקרים השבוע צפויים להראות שיפור נוסף באמון הצרכנים, במיוחד בעקבות תחילת כהונת הממשל החדש של טראמפ.
גוש האירו: נתוני תעסוקה ותמ"ג סופיים לרבעון השלישי
השבוע יפורסמו נתונים סופיים על התעסוקה והתמ"ג ברבעון השלישי, לצד נתוני מכירות קמעונאיות לאוקטובר (חמישי) ומדד מחירי היצרן (PPI) (רביעי). הרבעון השלישי הראה צמיחה מפתיעה של 0.4% לעומת הרבעון הקודם, הצמיחה הרבעונית הגבוהה ביותר בשנתיים האחרונות. גרמניה הצליחה להימנע ממיתון טכני עם צמיחה של 0.1% לאחר התכווצות של 0.3% ברבעון הקודם.
מדדי מנהלי הרכש של גוש האירו (PMI) מצביעים על ירידה בביקושים והיחלשות הסקטור השירותי (49.2 באוקטובר לעומת 51.6). מדד הייצור ממשיך להראות ירידה (45.2 לעומת 46 באוקטובר).
שורה תחתונה: על אף שגוש האירו חווה האצה בצמיחה ברבעון השלישי, נתוני הפעילות והסנטימנט מצביעים על הידרדרות משמעותית, מה שעשוי להשפיע על החלטות הריבית של הבנק המרכזי האירופי (ECB).
הודו: הבנק המרכזי ימתין
פגישת הבנק המרכזי בהודו מתוכננת ליום שישי. לא צפויות התאמות ריבית, בשל החשש מהצתה מחדש של האינפלציה הגבוהה. צמיחת התוצר (5.4%) עדיין נמוכה משמעותית מהנתון של 8.4% בסוף 2023, אך ניכרים סימנים ראשוניים להתאוששות כלכלית. מדיניות פיסקלית צפויה להיות תומכת יותר לאחר הבחירות של 2024, והיבולים החקלאיים המוצלחים תומכים בעלייה בהוצאות צרכנים באזורים הכפריים.
שורה תחתונה: הבנק המרכזי צפוי להמתין בשבוע זה, אך צפי לגידול בהוצאות הממשלה עשוי לתמוך בצמיחת התוצר ולהפחית את הלחץ על הבנק להוריד ריבית.

סין: הייצוא נשאר נתמך לעת עתה
סין צפויה לפרסם השבוע את נתוני הסחר הבינלאומי שלה לנובמבר. באוקטובר, הייצוא הסיני עלה ב-12.7% ביחס לשנה שעברה (לעומת 2.4% בספטמבר), מעל לציפיות השוק. זהו שיעור הצמיחה המהיר ביותר ב-19 חודשים, מה שמצביע על כך שהייצוא הסיני ממשיך להצטיין, למרות חולשה בביקוש המקומי בעקבות המגזר הנדל"ני החלש.
ניצחונו של טראמפ בבחירות בארצות הברית בנובמבר עורר חששות מהטלת מכסים גבוהים יותר על סחורות סיניות בשנת 2025. ייתכן שחלק מהיצואנים ממהרים לשלוח משלוחים לפני סוף השנה כדי להימנע ממכסים פוטנציאליים כבר ברבעון הראשון של 2025. כתוצאה מכך, הצמיחה בייצוא בנובמבר עשויה להישאר גבוהה יחסית. מנגד, הייבוא בנובמבר עשוי להמשיך להיות חלש, כפי שהיה באוקטובר, בשל הביקוש המקומי הנמוך.
שורה תחתונה: הייצוא הוא אחד התחומים הבולטים של סין השנה, בעיקר בתחומים כמו רכבים חשמליים, פאנלים סולאריים וסוללות. עם זאת, הביקוש המקומי בסין נותר חלש, ותוכניות תמרוץ כלכליות לא עמדו בציפיות השוק. חשש ממכסים צפויים והתחזקות הדולר עשויים להשפיע על מניות סיניות ולהביא למסחר יציב בשבועות הקרובים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה