השוק

קרנות הנאמנות בנובמבר: הפאסיביות בגיוסי שיא; היפוך מגמה בכספיות

בנובמבר הפוקוס עבר לקרנות הפאסיביות (קרנות סל ומחקות) עם שוקי מניות שהציגו תשואות חיוביות בישראל ובארה"ב וירידה מסוימת בתחושת הסיכון. צמיחת הקרנות הכספית נעצרה
שרון בירקמן | 
קרנות נאמנות-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
מניתוח שערך בית ההשקעות מיטב עולה כי תעשיית הקרנות גייסה בחודש נובמבר כ-5.25 מיליארד שקל, יותר ממחציתם מהקרנות הפאסיביות. תעשיית הקרנות בנובמבר צמחה ב-16.7 מיליארד שקל, צמיחה שנבעה בעיקר מתשואה של כ-11.4 מיליארד שקל ומגיוס של 5.25 מיליארד שקל.
שוקי המניות הציגו מגמה חיובית, למרות חודש מאתגר מבחינה ביטחונית. מדד ת"א 35 עלה ב-2.6%, מדד ת"א 125 עלה ב-3.7% ומדד ת"א 90 צמח בכ-7.1%. באירופה נרשמה תשואה חיובית, עם עלייה של כ-1.8% במדד הדאקס הגרמני. מדד הניקיי באסיה ירד ב-1.9%. בארה"ב, מדדי המניות המרכזיים נהנו מ"אפקט טראמפ", עם עליות של כ-7.1% במדד דאו ג'ונס, 5.1% במדד  S&P 500, וכ-5.3% במדד הנאסד"ק. בישראל, האג"ח הממשלתיות השיגו תשואה חיובית של כ-1.7%, והקונצרניות עלו בשיעור של כ-0.8%.
התעשייה האקטיבית הציגה התאוששות עם גיוס של כ-2.1 מיליארד שקל בנובמבר, הגיוס החודשי הגבוה ביותר מאז אוקטובר 2021. אג"ח כללי הייתה הקטגוריה המובילה עם גיוס של כ-820 מיליון שקל. המגייסת הגדולה של החודש שעבר, קטגוריית אג''ח בחו''ל, מסיימת את נובמבר עם גיוס של כ-60 מיליון שקל. כמו בחודש שעבר, הקטגוריה הפודה היחידה הייתה קטגוריית אג''ח מדינה (שסיימה את החודש עם פדיון של כ-80 מיליון שקל.
הקרנות הכספיות סיכמו את חודש נובמבר עם גיוס של כ-140 מיליון שקל בלבד, האטה ברורה מול החודשים האחרונים, שבהם גויסו 3.4 מיליארד שקל (אוקטובר) ו-6.6 מיליארד שקל (ספטמבר); הקרנות הכספיות השקליות גייסו כ-220 מיליון שקל והקרנות הכספיות הדולריות פדו סכום של כ-80 מיליון שקל.בעוד צמיחת הקרנות הכספיות נבלמה לחלוטין, הקרנות הפאסיביות סיימו את החודש עם גיוס של כ-3 מיליארד שקל: הקרנות המחקות גייסו כ-1.8 מיליארד שקל וקרנות הסל הוסיפו גיוס של כ-1.2 מיליארד שקל. מאז חודש מאי הקרנות המחקות גייסו סכומים גבוהים יותר מקרנות הסל.
בקרנות המחקות, הקטגוריה המגייסת ביותר היא קטגוריית מניות בארץ שגייסה סכום של כ-625 מיליון שקל ואחריה קטגוריית מניות בחו''ל עם גיוס של כ-525 מיליון שקל. הקטגוריה הפודה ביותר היא קטגוריית אג''ח מדינה שמסיימת את חודש נובמבר עם פדיון בסכום של כ-40 מיליון שקל, ואחריה קטגוריית אג''ח כללי שפדתה כ-3 מיליון שקל.
בקרנות הסל קטגוריית מניות בארץ גייסה כ-1.2 מיליארד שקל בעיקר מהגופים המוסדיים. הקטגוריה הפודה ביותר הייתה קטגוריית מניות בחו''ל עם פדיון של כ-180 מיליון שקל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה