השוק
דירוג מניות הבנקים: חזרה למציאות - כך עלו הבנקים בנובמבר
אחרי שבאוקטובר מניות שלושת הבנקים הגדולים הציגו תשואה דו ספרתית, בנובמבר כבר יש התמתנות - וכל זה קורה במציאות שבה ברבעון השלישי הבנקים רשמו רווחי שיא
אם המערכת הבנקאית משקפת את מצב הכלכלה המקומית, אזי כאשר הכלכלה הישראלית נתונה תחת לחצים עקב המלחמה ותחושת חוסר היציבות הפוליטית, גם מניות הבנקים מרגישות את זה. המשברים הפוליטיים שפקדו את המדינה מאז 2023, ומאוחר יותר המלחמה, הגדילו את הסיכון הכלכלי והובילו להעלאת פרמיית הסיכון של ישראל. התמונה התחילה להתאזן עד אוקטובר, שהיה חודש טוב, מאוד אפילו, בשווקים הפיננסיים. אם אוקטובר היה מוצלח, בנובמבר אפשר כבר לדבר על ירידה באופוריה.
כל זה קורה במציאות שבה ברבעון השלישי הבנקים רשמו רווחי שיא. לאומי סגר את הרבעון עם רווח נקי של 2.293 מיליארד שקל והון עודף של 9 מיליארד שקל; פועלים רשם רווח נטו של 1.9 מיליארד שקל; מזרחי טפחות רשם ברבעון השלישי רווח נטו של 1.425 מיליארד שקל; דיסקונט – רווח נקי של 1.14 מיליארד; והבינלאומי - רווח נקי של 620 מיליון שקל.
דיסקונט, שכיכב בחודש שעבר במקום השני במדד התשואה של הבנקים, חולק היום את המקום הראשון עם שיאן הרווחים לאומי. את הרשימה סוגרים הבינלאומי, שחילק דיבידנד רק לאחר פניות מצד המפקח על הבנקים בנוגע ל"תכנוני הון ומדיניות חלוקת רווחים", ומזרחי טפחות. מזרחי והבינלאומי, כזכור, נחשבים לבנקים שמרניים מאוד בתחומי האשראי, ושוב המניות שלהם הן אלה שהניבו את התשואה הנמוכה ביותר בחודש שעבר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה