השוק
גייסה 60 מיליון שקל: החברה הישראלית בהמצאה ראשונה מסוגה בעולם
חברת הסטארטאפ Spines, שפיתחה ומנהלת את הפלטפורמה הראשונה בעולם להוצאת ספרים בעזרת בינה מלאכותית, השלימה סיבוב גיוס בסך 16 מיליון דולר (כ-60 מיליון שקל) מסדרה A
חברת הסטארטאפ הישראלית Spines, שפיתחה ומנהלת את הפלטפורמה הראשונה בעולם להוצאת ספרים בעזרת בינה מלאכותית, השלימה סיבוב גיוס בסך 16 מיליון דולר (כ-60 מיליון שקל) מסדרה A. הסיבוב הובל על ידי קרן Zeev Ventures, בהשתתפות המשקיעים הקיימים Aleph, M-Fund, LionTree ומביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-22.5 מיליון דולר.
הפלטפורמה של Spines מנהלת את כל שלבי ההפקה, ההפצה והקידום של ספרים חדשים באמצעות GenAI, כולל מהדורות מודפסות, אלקטרוניות או ספרי שמע. התהליך נמשך פחות משלושה שבועות מקבלת הטקסט ועד לפרסום הספר, לעומת ממוצע של 6-18 חודשים כיום, ובעלויות נמוכות ביותר מ-50%.
מחברי הספרים מאשרים את הצעות הבינה המלאכותית בפלטפורמה, ויכולים להחליט בכל שלב לעבור לטיפול אנושי של בעלי מקצוע מטעם הפלטפורמה. אלגוריתם ה-AI מבצע הגהה ועריכה של הטקסט, ומבצע עיצוב לכריכת הספר.
העיצוב מבוסס על תוכן הספר והקטגוריות שהומלצו לספר על ידי האלגוריתמים של Spines. המערכת מייצאת למעלה מ-70 גרסאות שונות לכל ספר, על מנת להתאימו בצורה האופטימלית ללמעלה מ-100 ערוצי הפצה איתם עובדת החברה.
עם יציאת הספר, Spines מטפלת באופן אוטומטי בהפצת הספר בלמעלה ממאה ערוצי ההפצה, זאת תוך ביצוע אופטימיזציה למטא-דאטה של הספר. על מנת להגביר את הופעתו במיקומים גבוהים בחיפושים של קהלי היעד, מה שיוצר כיום את ההבדל בין הצלחה לבין כישלון. כמו כן, הפלטפורמה של Spines מנהלת עבור הסופרים את התמלוגים שלהם מול ערוצי ההפצה.
תעשיית ההוצאה לאור בארה"ב מוערכת כיום ב-37 מיליארד דולר וממשיכה לצמוח מידי שנה, הודות לכמות כותבי ספרים שגדלה בכל שנה. לצד זה, תהליך הוצאת הספרים מתנהל עדין בדרכים מיושנות. סופרים שמנסים לפרסם את ספריהם בכוחות עצמם ללא גורם מקצועי נתקלים בקשיים רבים.
Spines הוקמה ב-2021 על ידי יהודה ניב, CEO, לב דוד, CMO, ניר קנר, CTO וניב עבדת, COO. יהודה הוא הבעלים של הוצאת ספרי ניב אותה הקים בשנת 2013, שהפכה בתוך עשור מהקמתה להוצאת הספרים הגדולה בישראל.
ההוצאה מוציאה לאור מדי שנה 1,200 ספרים חדשים מודפסים ודיגיטלים, שהם כ-15% משוק הספרים הישראלי. Spines השיגה צמיחה מהירה של 1,000% גידול בהכנסות משנה לשנה. החברה צופה לפרסם למעלה מ-2,000 כותרים עד סוף 2024, עלייה משמעותית מ-400 הכותרים החדשים שפורסמו ב-2023, ומתכננת להגיע ל-8,000 כותרים ב-2025.
החברה מעסיקה למעלה מ-80 עובדים במיאמי, ישראל, אירופה וארגנטינה. כספי ההשקעה ישמשו להרחבת כוח האדם, המשך פיתוח פלטפורמת הפרסום ושיפור המוצר וייעול תהליכי ההפקה וקידום הספרים עם פיצ'רים חדשניים.
יהודה ניב, מייסד שותף ומנכ"ל Spines: "הכלים הטכנולוגיים החדשניים שפיתחנו חוסכים מהסופרים את כל המורכבות הכרוכה בהוצאת ספר. אנו מאפשרים לכותבים להתמקד במה שהם רוצים לעשות - לכתוב, בזמן שהמערכת שלנו דואגת לכל השאר".
ניב הוסיף: "אנחנו מביאים קץ לעידן שבו הוצאה לאור של ספרים היא תהליך ארוך ומייגע שמרתיע ומונע מכותבים לצאת לאור. עם פלטפורמת ההוצאה לאור של Spines, הספר יוצא לאור ומופץ בלמעלה מ-100 ערוצי הפצה תוך פחות מ-3 שבועות, בעלות שאפשרית עבור כל אחד, והכי חשוב - זוכה לחשיפה המקסימלית בכל פלטפורמה".
אורן זאב, מייסד ושותף מנהל ב-Zeev Ventures: "אני נרגש להצטרף כמשקיע ב-Spines, לתמוך בהפיכת תהליכי ההפקה והוצאה לאור של ספרים לנגישים ומהירים לכולם ולהרחיב התעשייה החשובה הזו בעולם. בשנת 2003 זיהיתי כמשקיע את הפוטנציאל הרב בתחום ספרי אודיו עם Audible, הרבה לפני שהפלטפורמה הפכה לפופולרית. היום אני רואה פוטנציאל דומה ב-Spines להביא למהפכה בתעשיית הוצאת הספרים העולמית".
עוד ב-
מייקל אייזנברג, שותף בקרן Aleph: "כמי שהתנסה באופן אישי בהוצאת ספרים אני מבין לחלוטין מדוע Spines צומחת בקצב מהיר של 1,000% בשנה. הפלטפורמה של Spines היא בדיוק מה שהסופרים חיפשו ומאוד זקוקים לה. כעת, עם ההשקעה החדשה החברה תוכל להרחיב את השימוש ביכולות ה-AI ותאפשר לסופרים רבים נוספים לפרסם את ספריהם במגוון גדול יותר של שפות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה