השוק

בית ההשקעות IBI: רבעון מצוין ותזרים חזק לפרטנר – האם כדאי להשקיע?

לירן לובלין, מנהל מחלקת מחקר בבית ההשקעות IBI: פרטנר פרסמה אתמול את דוחות הרבעון השלישי עם הכנסות שהיו גבוהות מהתחזית; מעדכנים את מחיר היעד למניה ושומרים על המלצת תשואת יתר למניה
שרון בירקמן | 
פרטנר (צילום freepik, pixabay)
פרטנר פרסמה אתמול בצהריים את הדוח לרבעון השלישי של שנת 2024 עם תוצאות טובות מאוד ששיקפו את פירות המהלכים שהחברה מבצעת בשנה האחרונה בגזרות שונות כשבנוסף נרשמו מספר סעיפים חד פעמיים שתרמו לביצועים החריגים ברבעון.
"שורת ההכנסות היתה גבוהה מהתחזית שלנו בעיקר במגזר הנייח, כשגם ההכנסות משירותי נדידה הפתיעו לטובה ותרמו ל-ARPU של הנייד. הנתון החשוב ביותר היה השיפור בתזרים המזומנים שאמנם לא מייצג לטווח הארוך אך תרם להורדת החוב נטו וחלק לא מבוטל ממנו ילווה אותנו גם בהמשך", מסר לירן לובלין, מנהל מחלקת מחקר בבית ההשקעות IBI. 
מגזר הסלולר – עליה נוספת ב-ARPU ברקע לעליית מחירי חבילות ונסיעות לחו"ל
פרטנר הוסיפה 6,000 מנויים ברבעון מרביתם מנויי פוסט פייד – מצבת מנויי הפרה פייד נותרה נמוכה כמו לכל אורך התקופה מאז פרוץ המלחמה. ההכנסה הממוצעת בנטרול דמי הקישוריות עלתה בשני שקלים אחד מול הרבעון הקודם (השפעות רואמינג) וירדה בשקל אחד שקלים מול הרבעון המקביל (בנטרול השפעת הוט לא נרשמה ירידה). הנתון הזה מרשים וגוזר עליית מחירים בבסיס ה-ARPU. לחברה יש כ-538 אלף מנויי דור 5 משלמים והביטוי לכך ניתן בעליית מחירי החבילות.
השפעת המלחמה אותה העריכה החברה בכ-3 מיליון שקל לכל חודש לחימה לחצה את שורת ההכנסות גם ברבעון השלישי. שיעור הנטישה היה נמוך מאוד ועמד על 5.1%. 
מכירות ציוד המשיכו להיות נמוכות ועמדו על 140 מיליון שקל בשיעורי רווחיות גולמית של כ-14%.
המגזר הנייח – צמיחה בעקבות הסכם ה-IRU עם בזק ואירועים חד פעמיים  
בנייח, נרשמה עליה משמעותית בהיקפי המכירות הנשענת על העלייה במספר מנויי הסיבים ועל ההסכם עם בזק. בנוסף, הכרה בהכנסות מלקוח סיבים עסקי במסגרת הסכם  IRUבו פרטנר פרסה סיבים עבור לקוח עסקי שתרמה לרווח כ-24 מיליון שקל לפני מס תרמה לEBITDA, הכנסה זו לא תרמה לתזרים ברבעון השלישי, אינה מתמשכת ותהיה בהיקפים קטנים יותר ברבעונים הבאים.
ההכנסות ממכירת שירותים במגזר הקווי עמדו על 359 מיליון שקל וה-EBITDA של המגזר על 134 מיליון שקל כלומר גם בנטרול ההכרה בהכנסה מה-IRU נרשמה צמיחה מרשימה ב- EBITDA של המגזר. לסיבים של פרטנר מחוברים כ-421 אלף מנויים עליה של 16 אלף מנויים מרבעון קודם מהם כ-128 מנויים על תשתיות שאינן פרטנר.
סך התשלומים ברבעון הראשון של 2024 בגין הסכם ה-IRU עם בזק עמדו על 34 מיליון שקל סכום נמוך מהקצב של המחצית הראשונה שמאופיינת עונתית בהוצאות IRU גבוהות יותר.
הדוח היה מצוין והתזרים היה חזק מאוד, למה אפשר לצפות בהמשך?
התזרים אחרי ריבית היה חזק מאוד ברבעון השלישי עמד על סך של 243 מיליון שקל - ממנו בצד הפריטים החד פעמיים ניתן לציין שתי השפעות. האחת, ירידה משמעותית בסעיף ההשקעות ל-95 מיליון שקל והשנייה החזר מס הכנסה של 34 מיליון שקל. למעט שתי השפעות אלו התזרים של פרטנר היה די מייצג. 
האם ניתן להניח שפרטנר יודעת לייצר תזרים של 150 מיליון שקל ברבעון?
"התשובה היא לא", מסר לובלין. "לפרטנר יש תנודתיות בתזרימי המזומנים שיתבטאו בשינויים בחכירות, בהסכם ה-IRU, בהוצאות המס וכמובן שינויים בהון החוזר בגין אגרות תדרים ובניית מלאים סביב השקות של מכשירים. לאור האמור אנו מעריכים כי תזרים של חופשי של 300 מיליון שקל בשנת 2025 יהיה הנחה סבירה עם פוטנציאל לעלייה נוספת. לגבי דיבידנד, החוב הנמוך והשיפור בתוצאות הן סיבות מספיקות להערכתנו לחלוקת רווחים". 
עוד מסר לובלין כי לאור התוצאות ועדכון המודל, בבית ההשקעות מעלים את מחיר היעד למניה ל-25 שקל למניה הגוזר אפסייד של 33% ושומרים על המלצת תשואת יתר למניה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה