השוק
הפתעה: התגמול של שי באב"ד ירד מסדר היום בשטראוס
בדיווח לבורסה הודיעה שטראוס כי תוכנית התגמול של שי באב"ד, מנכ"ל שטראוס לא תעלה להצבעה באספת בעלי המניות הקרובה; בשטראוס סירבו להגיב; משקיע מוסדי גדול: "אנחנו פתחנו פוזיציה על שטראוס זו השקעה אסטרטגית"
בהודעה לבורסה מודיעה שטראוס כי נושא התגמול ההוני לשי באב"ד, המנכ"ל שטראוס, יורד מסדר יומה של האסיפה הכללית. בשטראוס סירבו להגיב ולמסור פרטים אודות הסיבות להורדת הנושא מסדר היום ואם בכוונתה להשיב את הנושא להצבעה בהמשך.
נושא התגמול ההוני של בכירים בחברות הוא נושא מקובל ולמעשה הוא קושר בין הביצועים של החברה/ מניה (לא תמיד יש הלימה בין הדברים) לשכרו של הבכיר כשבמקרה הזה אנחנו מדברים על מנכ"ל. באופן טבעי קיימת מתיחות בין בעלי המניות בנוגע לשכר הבכירים אבל לא מקובל שמשאירים מנכ"ל ללא תגמול הוני. גם בנושא זה סירבה שטראוס להגיב.
באשר לשי באב"ד נזכיר כי בחודש אוקטובר 2022 הכריזה שטראוס על מינויו לתפקיד המנכ"ל כשהוא נכנס לתפקיד בפועל ב-1 בדצמבר באותה השנה. באב"ד החליף בתפקיד את גיורא בר דעה שניהל את החברה בתקופת המשבר הגדול בתחום הממתקים מה שחייב את החברה להוריד מהמדפים לתקופה ארוכה את הממתקים מתוצרתה שמשווקות תחת המותג הידוע "עלית".
באב"ד נכנס לתפקיד מתוך כוונה של עופרה שטראוס ושאר בעלי המניות בחברה להחזיר את שטראוס למסלול אחרי משבר הממתקים הגדול, לייעל את תהליכי העבודה ומעל הכל למנוע מצב בו משבר כמו משבר הממתקים יחזור על עצמו. באב"ד נכנס לתפקיד בדיוק בתקופה בה החלה המלחמה וכאן נולד אתגר חדש - אתגר היתירות.
אתגר היתירות בחברות כמו שטראוס הוא עצום. החברה הייתה צריכה בזמן אפס לעבור למצב בו מוצריה מגיעים לכל נקודת מכירה בישראל תחת מלחמה קשה שאתגרה לא רק את הצבא אלא גם את המערכים האזרחיים ששטראוס היא בורג מרכזי בה.
בראיה לאחור שטראוס עמדה באתגר (כמו חברות רבות אחרות. שטראוס היא לא היחידה) וכל זאת תחת מנכ"ל חדש שהיה באמצע תהליך כניסה לתפקיד כשחלק ניכר מזמנו מוקדש להחזרת מפעל הממתקים לפעילות, החזרה של מוצרי החברה למדפים ובניית אמון מחודש עם הצרכנים.
באותה התקופה ירדה מניית שטראוס אבל כאן ומבלי להיכנס לעובי הקורה נספר כי על המניה פעלו לחצים משמעותיים שאינם קשורים לתפקוד שלה וזה אומר שבפעם הראשונה בעל מניות אירופאי לא שבע נחת מהשקעה בישראל בתקופת המלחמה ולכן מימש אלת החזקותיו. במקביל בין בעלי השליטה בחברה, עופרה, עדי וילדיה של רעיה נחתם הסכם במסגרתו רכשו עופרה ועדי את מניותיהם של ילדיה של רעיה בחברת ההחזקות המשפחתית.
כדי לממן את הרכישה מימשו עופרה ועדי מניות בחברה הציבורית וזה לחץ את המניה עוד יותר. מספר משקיעים מוסדיים גדולים שמחזיקים במניית שטראוס אמרו בשיחה עם ice כי שילוב של העסקה במשפחת שטראוס והשפעות המלחמה על בעלי מניות אירופאים היה הגורם לירידות במניה אבל זו הייתה הזדמנות מבחינתם להגדיל חשיפה אליה.
"האמון שלנו בשטראוס הוא שלם. לי אין בעיה עם התגמול של המנכ"ל ולהפך, בנקודה שבה נמצאת החברה והמניה ועם מבט קדימה עם האלוקציה של התיק שלנו - שטראוס היא אחת ההשקעות האסטרטגיות שלנו" אמר ל-ice גורם מוסדי משמעותי בשוק ההון.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה