השוק

החברה הישראלית מסתבכת בענק: שיטת התגמולים מעוררת סערה

קרן סייברסטארטס הישראלית, בניהולו של גילי רענן, עומדת במרכז הסערה של תוכנית "סאנרייז", במסגרתה מנהלי אבטחת מידע בכירים בתאגידי ענק אמריקאיים מקבלים נתח מרווחי הקרן בתמורה לייעוץ לסטארט-אפים בפורטפוליו
מערכת ice | 
הייטק-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
תחקיר מטלטל שפורסם אתמול במגזין פורבס חושף את הדרמה המתחוללת מאחורי הקלעים של קרן סייברסטארטס הישראלית, בניהולו של גילי רענן. הקרן, שצברה הצלחות מרשימות עם חמש אקזיטים בשווי כולל של 1.6 מיליארד דולר, מצאה את עצמה במוקד ביקורת בשל תוכנית תגמולים שנויה במחלוקת.
על פי דה מרקר, במרכז הסערה עומדת תוכנית "סאנרייז", במסגרתה מנהלי אבטחת מידע בכירים בתאגידי ענק אמריקאיים מקבלים נתח מרווחי הקרן בתמורה לייעוץ לסטארט-אפים בפורטפוליו. התחקיר חשף כי חברות שמנהליהן השתתפו בתוכנית, כמו רשת המזון צ'יפוטלה, רכשו מוצרים ממספר רב של חברות פורטפוליו של סייברסטארטס, מה שמעלה חששות כבדים לניגוד עניינים.

המספרים מדברים בעד עצמם: מתוך כ-75 יועצים בתוכנית, בין 15 ל-35 מהם (לפי הערכות שונות) קיבלו הקצאה של 4% מרווחי הקרן, עם פוטנציאל הכנסה של עד 250 אלף דולר לקרן. הביקורת לא איחרה לבוא - משקיע בכיר נמנע מהשקעה בקרן החדשה, שליש מהיועצים הוסרו מאתר החברה, ואחרים מחקו את הקשר שלהם לקרן מהפרופילים המקצועיים שלהם.
רענן, שהגן על התוכנית כדרך להתחרות בקרנות גדולות המציעות תשלום במזומן ליועצים, נאלץ לבסוף להיכנע ללחץ. בסוף יוני הודיע על השהיית התמריצים החדשים בתוכנית, אם כי התחייבויות קיימות יכובדו. בעוד קרנות מתחרות כמו Team8 וגלילות מכחישות קיומן של תוכניות דומות, הדיון הציבורי בסוגיה ממשיך להדהד בתעשיית ההון סיכון הישראלית והעולמית.
ההיקף חסר התקדים של הפרשה ממחיש את המורכבות האתית בעולם ההון סיכון המודרני, במיוחד בתחום הסייבר, שם הקשרים בין משקיעים, יועצים ולקוחות קצה הופכים מטושטשים יותר ויותר. התחקיר מדגיש את הצורך בשקיפות מוגברת ובקווים מנחים ברורים יותר בתעשייה, במיוחד כשמדובר בהחלטות רכש בתחום האבטחה הקריטי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה