השוק
דרמה בשוק האשראי בישראל: הקרב על השליטה בישראכרט מתחמם
מנורה מבטחים וווישור גלובלטק, המחזיקה בחברת הביטוח איילון, הגישו הצעות רשמיות להשקעה שתוביל לרכישת השליטה. במקביל, איש העסקים בני אלג'ם, טייקון בתחומי הנדל"ן והטלקום, שוקל אף הוא מהלך של השתלטות. האפשרות הרביעית, החדשנית ביותר, היא יוזמה של מספר קמעונאים גדולים לחבור יחד ולרכוש את השליטה
בשוק ההון הישראלי מתחולל בימים אלה מאבק דרמטי על השליטה בישראכרט, אחת מחברות כרטיסי האשראי המובילות במדינה. הקרב, שהחל לפני כחודש עם הצעתה המחודשת של מנורה מבטחים, הפך במהרה למרוץ רב-משתתפים, עם כניסתם של שחקנים חדשים ומפתיעים לזירה. ההתעניינות הגוברת בישראכרט משקפת את חשיבותה האסטרטגית בשוק הפיננסי המתפתח ואת הפוטנציאל הטמון בה לשינוי מאזן הכוחות בענף.
על פי גלובס, במוקד ההתרחשויות עומדות כרגע ארבע אפשרויות מרכזיות להשתלטות על ישראכרט. מנורה מבטחים וווישור גלובלטק, המחזיקה בחברת הביטוח איילון, הגישו הצעות רשמיות להשקעה שתוביל לרכישת השליטה. במקביל, איש העסקים בני אלג'ם, טייקון בתחומי הנדל"ן והטלקום, שוקל אף הוא מהלך של השתלטות. האפשרות הרביעית, החדשנית ביותר, היא יוזמה של מספר קמעונאים גדולים לחבור יחד ולרכוש את השליטה בחברה במודל שיתופי.
ההצעות הקיימות מציגות אסטרטגיות שונות ומגוונות. מנורה מבטחים מציעה להשקיע בכ-32% ממניות ישראכרט בהקצאה פרטית, בעוד ווישור גלובלטק מתכננת להשקיע סכום שיוביל להחזקה של 30% בחברה. שתי החברות מקוות לקבל אישור רגולטורי מהיר יותר מזה שנדחה בעבר כשהראל ביטוח ניסתה להשתלט על ישראכרט. המודל הקמעונאי, מצדו, מציע גישה חדשנית של שותפות בין מספר שחקנים גדולים בשוק, שעשויה לזכות בתמיכה רגולטורית בשל פיזור הבעלות והגברת התחרותיות.
המאבק על ישראכרט חושף את השינויים העמוקים המתחוללים בשוק הפיננסי הישראלי. חברות כרטיסי האשראי, שבעבר היו בשליטת הבנקים, הפכו לשחקניות עצמאיות ומשמעותיות בשוק ההון והאשראי. הרכישה הפוטנציאלית של ישראכרט על ידי גורמים מחוץ למערכת הבנקאית מסמנת שלב נוסף באבולוציה של השוק, עם פוטנציאל לשינוי מהותי באופן שבו צרכנים מקבלים ומשתמשים בשירותים פיננסיים. זאת ועוד, ההתעניינות של קמעונאים גדולים בכניסה לתחום מצביעה על הטשטוש הגובר בין עולמות הקמעונאות והפיננסים, מגמה שעשויה להשפיע עמוקות על חווית הצרכן ועל מבנה השוק כולו.
עוד ב-
בעוד שהקרב על ישראכרט ממשיך להתפתח, ברור כי תוצאותיו יהיו בעלות השלכות מרחיקות לכת על שוק האשראי והבנקאות בישראל. הרגולטורים, ובראשם רשות התחרות, יצטרכו לשקול בקפידה את ההשלכות של כל אחת מהאפשרויות על התחרות ועל טובת הצרכן. בסופו של דבר, הזוכה בקרב זה לא רק ירכוש נתח משמעותי בשוק האשראי, אלא גם יעצב את עתידו של אחד הענפים החשובים והדינמיים ביותר בכלכלה הישראלית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.30 אלף נקובאור 09/2024/27הגב לתגובה זו0 0מוכן לתת לכם ב 1850. לא תתנו הכמות רק עולה מחודש לחודשסגור
-
1.מה זה דרמה , בסוף אף אחד לא יקנה (ל"ת)פישר 09/2024/26הגב לתגובה זו2 0סגור