בחירות 2022

ראש עירית אשקלון: "העיר לא מקבלת כלום"

ועדת המשנה למוכנות העורף בחירום התכנסה ויו"ר הועדה ח"כ נירה שפק הדהימה כשאמרה: "ל 2.5 מיליון תושבים בישראל אין מיגון תקני בסמוך למקום מגוריהם"
דוד זולדן | 
תומר גלאם בקצאא (צילום דוברות עיריית אשקלון)
היום שאחרי מבצע: "עלות השחר": בעורף נערכים כבר מעכשיו למערכה הבאה. יו"ר ועדת המשנה למוכנות העורף, ח"כ נירה שפק הדהימה את חברי הועדה כשאמרה:" ל 2.5 מיליון תושבים בישראל אין מיגון תקני בסמוך למקום מגוריהם.
יו"ר הכנסת, ח"כ מיקי לוי, התייחס לנושאי מוכנות העורף בחירום ואמר:" יש נושאים שצריכים לפתור וננסה כולנו לקדם במסגרת ועדת הכספים ואישורי ממשלה. לא בטוח שנצליח להכניס את הנושאים הללו למליאה ללא בסיס תקציבי וכלכלי אבל נעשה את המקסימום כדי לטפל בהם"."
יו"ר ועדת חוץ וביטחון, ח"כ רם בן ברק: "חייבים לייצר תכנית לאומית כך שבכל בית בישראל יהיה ממ"ד". ראש עירית אשקלון, תומר גלאם: "אשקלון לא מקבלת כלום. מדברים רק על יישובי העוטף". 
ועדת המשנה למוכנות העורף בראשות ח"כ נירה שפק, קיימה היום (יום ג') דיון בהשתתפות ראשי רשויות מהדרום, ונציגי משרדי הממשלה , צה"ל ורשות החירום הלאומית (רח"ל) על הפעלת מערך החירום בעורף האזרחי במסגרת מבצע "עלות השחר".     
יו"ר ועדת חוץ וביטחון , ח"כ רם בן ברק:" אנחנו נמצאים בסופו של המבצע שהיה מבצע מאד מוצלח שהשיג את המטרות. למדנו שהיכולת של צה"ל לנהל מערכות כאלה תלוי מאד ביכולת האזרחית שלו. יש הרבה מה לעשות מצד הממשלה. אנחנו משקיעים ומפתחים מערכות הגנה אבל כל זה לא שווה ללא יכולת האזרחים למגן את עצמם בבתיהם. מטרתנו להאיץ את מיגון היישובים אף מעל שבעה ק"מ ובכלל לחשוב על תכנית לאומית למיגון הערים. המשימה שלנו ושל ח"כ נירה שפק לוודא שהדברים האלה מיושמים ועל כל המשרדים להביא תכנית יותר מקיפה. לא עשינו מספיק וצריך לקדם את זה". 
יו"ר הוועדה למוכנות העורף, ח"כ נירה שפק, אמרה:" צריך לתת מענה ופיצוי מהיר לתושבים. אנחנו על שעון חול וככל שנספיק יותר נציל יותר חיי אדם. ממבצע 'שומר החומות' גילינו מה שנכתב בדו"ח המבקר משנת 2020 לא יושם, יש כשלים שרובם לא טופלו. כ 2.5 מיליון תושבים בישראל אין מיגון תקני בסמוך למקום מגוריהם. תכנית שנתית לא גובשה ולא הוקצה לה תקציב. מקלטים ציבוריים סמוך לקו הגבול אינם כשירים ואין תנאים פיזיים נאותים לשהות בהם. תכנית הפינוי של קריית שמונה ושדרות וישובים בקווי העימות לא הושלמו. פעלנו במספר נושאים: הכנת תכנית פינוי יישובים , דגש על הסברה של פיקוד העורף לאוכלוסייה, כיתות כוננות, מוסדות רווחה , מרכזי החוסן, כבישים תשתיות כאשר נושא בעלי החיים שעדיין שלא הספקנו לטפל בו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה