דיגיטל וטק

מיקרוסופט, טסלה ואנבידיה בדרך לעקוף את אפל? הנתונים נחשפים

נכון לעכשיו ענקית הטכנולוגיה אפל, היא החברה היקרה ביותר בשוק עם שווי של 2.9 טריליון דולר. מומחים מעריכים כי עד 2030, היא צפויה להגיע ל-5 טריליון דולר, אך האם יש חברות מאיימות על מעמדה בשוק?
עידו מור | 
מיקרוסופט ואפל (צילום shutterstock, unsplash)
עם הזמן ענקית הטכנולוגיה אפל, עשתה היסטוריה, מאז השקת האייפון בשנת 2007, החברה יצירתה אקוסיסטם צרכני שמוכר מכשירים בעלות גבוהה אשר נכון לעכשיו נותר ללא תחרות משמעותית.
המודל העסקי של החברה שכולל מוניטין וייצור מוצרים עם איכות בלתי מתפשרת עזרו לה להגיע לרווחים אדירים אשר הפכו אותה לחברה בעלת שווי השוק הגדול ביותר בעולם שעומד כעת על כ-2.9 טריליון דולר. מומחים מעריכים שבמידה והיא תמשיך עם הצמיחה הנוכחית היא עשויה עד שנת 2030 להגיע לשווי שיא של 5 טריליון דולר. למרות המצב המעודד של החברה כיום, ישנן מספר חברות בשוק שיש להן פוטנציאל לעקוף את אפל, עד 2030. 
מיקרוסופט - לא מפסיקה לחדש
מבין כל החברות שנסקור כעת, אין ספק כי מיקרוסופט, היא החברה עם הפוטנציאל הגדול ביותר לעקוף את אפל, בשווי השוק עד 2030. למעשה, היא כבר עכשיו בדרך לכך כששווי השוק של החברה עומד כעת על 2.76 טריליון דולר, קטן ב-5% בלבד מזו של אפל.
המצב הנוכחי של החברה לא מהווה הסיבה היחידה שבגללה מיקרוסופט, היא המועמדת המובילה לכתר. למי ששכח היא נמצאת בחוד החנית של עסקי הבינה המלאכותית הודות לשותפות המוצלחת שלה עם OpenAI.
בנוסף, היא נמצאת בתהליך של שילוב טכנולוגיות בינה מלאכותית במגוון המוצרים שלה כשרק לאחרונה דווח על המקש החדש שהיא מכניסה במקלדת ובמוצרים שלה כמו עסקי תשתית הענן של Azure, חבילת תוכנות Office ומנוע החיפוש Bing. 
Microsoft Azure גם צומחת מהר יותר מיריבות כמו Amazon Web Services, ולחברה יש היסטוריה של מספר עסקות מוצלחות תחת המנכ"ל הנוכחי סאטיה נאדלה, כולל Linkedin, GitHub ו-Activision Blizzard.
לבסוף, אפשר להגיד בפה מלא שמיקרוסופט הרבה יותר מגוונת מאפל ומענקיות טכנולוגיה נוספות. בשל כך, היא הרבה עמידה בפני מיתונים ואף מסוגלת להסתגל לשינויים נרחבים בשוק. 
אנבידיה - הכוכבת הגדולה של 2023
אין ספק כי ענקית השבבים האמריקאית אנבידיה, הייתה אחת מכוכבות של שנת 2023. החברה אשר מוכרת בזכות מוצרי החומרה שהיא מפתחת, גדלה באופן משמעותי הרבה בזכות שבבי הבינה המלאכותית שלה אשר זכו לביקוש גבוה בקרב חברות תשתית ענן, סטארט-אפים וחברות טכנולוגיה אחרות מחפשות לבנות את היכולת שלהן להפעיל מודלים מורכבים של בינה מלאכותית.
לפי הנתונים ההכנסות של אנבידיה, ברבעון השלישי של 2023, שולשו משנה לשנה ברבעון השלישי, והיא בנתה מוביל בולט בשבבים ורכיבים של בינה מלאכותית. למעשה, יש מחסור ביחידות עיבוד גרפיות (GPU) ומאיציםפרי יצירתה.
נראה כי הביקוש המאסיבי לרכבי בינה מלאכותית ותשתית גנרטיביים עומדים להתפוצץ מכיוון שמנכ"לים טכנולוגיים רבים מצפים שהטכנולוגיה הזו עתידה להיות מהפכנית וכיוצא מכך צפויה לתדלק את הצמיחה של החברה בשנים הקרובות.
נכון לעכשיו, למרות המהלך האחרון של אינטל, החברה נהנית מיתרון תחרותי גדול בשבבי בינה מלאכותית עם שולי רווח של מעל 50%, מה שעשוי לאפשר לחברה לצמוח מ-1 טריליון דולר ל-5 טריליון דולר עד 2030, פוטנציאל לעלות על אפל עד אז.
טסלה - הפרנזטורית של מהפכת הרכבים החשמליים
ענקית הרכבים החשמליים טסלה, בהנהגת איש העסקים אילון מאסק, עדתה מהפכה של ממש בשוק הרכבים אשר היה תקוע מאחור ולא חווה קידום טכנולוגי משמעותי בשנים האחרונות. 
לאחר שחברות קודמות ניסו ונכשלו, טסלה, הוכיחה כי שוק הרכבים החשמליים יכול להיות רווחי. כעת, נראה כי לחברה אשר חרטה על דגלה את ערך החדשנות יש סיכוי להביא שוב מהפכה בשוק עם טכנולוגיית רכב אוטונומי וציר רובוט. מומחים בתחום מעריכים כי בשניים הקרובות כלי רכב אוטונומיים יפיקו בסופו של דבר את רוב הכנסותיה.
זה עדיין יכול להיות בעוד מספר שנים, אבל הרקורד של טסלה והמחויבות שלה לחדשנות בתחומים כמו הרובוט האוטונומי שלה, Optimus, מעניקים למניה פוטנציאל עליות משמעותי. כדי שטסלה תגיע לשווי שוק של 5 טריליון דולר, היא תצטרך לגדול בערך פי שישה, אבל זה כמו שמשקיעים כמו ווד מצפים שהיא תעריך.
אם טסלה תצליח לחדש בשוק הרכבים האוטונומיים, המניה שלה עשויה להרקיע שחקים מכאן. למרות שזה אולי נראה בלתי אפשרי, טסלה הראתה את יכולתה בעבר להתגבר על תחזיות שליליות ושהיא יכולה לעשות זאת שוב.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה