דיגיטל וטק

למה טוויטר עברה על הכללים של עצמה?

הרשת החברתית ביצעה השבוע מהלך מרחיק לכת, שמצביע על אפשרות מדאיגה לפיה היא עובדת לפי כללים שונים לחלוטין מאלה שהיא מצהירה עליהם בפני המשתמשים. ומה היתה תגובת החברה לטענות?
יאיר מור | 
טוויטר (צילום pixabay)
אחת התלונות הנפוצות נגד ענקיות הטכנולוגיה בכלל, והרשתות החברתיות בפרט - שהן לעולם לא מאפשרות למשתמשים להבין את החלטותיהן לגביהם או לערער עליהן - הוכחה השבוע כאשר טוויטר ביצעה מהלך שנוגד את הכללים שהיא עצמה קבעה, וסירבה להסביר מדוע.
כפי שדיווחנו לכם בימים האחרונים, האקר טען כי פרץ למאגר מידע ענק של טיקטוק והשיג מידע אישי על משתמשי הרשת החברתית הסינית הפופולארית בקרב צעירים. טיקטוק עצמה הגיבה, באיחור ובניסוח תמוהים – אך גם התגובה שלה לא היתה הפרט המוזר ביותר. הפרס המפוקפק הזה הולך לעובדה שזמן קצר לאחר שטיקטוק העלתה את תגובתה להאקר, הציוץ שעליו היא הגיבה נעלם.
"הציוץ הזה הוא מחשבון מושעה", מופיע כעת בהודעה המוצגת מתחת לתגובת חשבון היח"ץ הרשמי של טיקטוק ברשת החברתית, לפיה "טיקטוק מתעדפת את פרטיות ובטיחות המידע של משתמשינו. צוות האבטחה שלנו חקר את הטענות הללו ולא מצא כל ראיה לפרצת אבטחה".
 
בסוף הטקסט הקצר מופיע קישור ל"מידע נוסף" – אז לחצנו עליו, כדי לבדוק מדוע חסמה טוויטר את החשבון שטיקטוק עצמה הגיבה לו, ובכך הפכה את התגובה שלה לעוד פחות ברורה מכפי שכבר היתה. בעמוד שאליו הגענו יש רשימה של הודעות שעשויות להיות מוצגות ברשת החברתית כאשר ציוץ או חשבון נחסמים, מוסרים, מוסתרים ועוד שלל סנקציות שהחברה נוקטת. חיפשנו של את הניסוח המסוים הזה (בגרסה האנגלית: "This tweet is from a suspended account"). שם קושרנו לעמוד הכללים של טוויטר, שבו היא מציינת את הסיבות שבגללן היא משעה חשבונות.
ובכן, בואו ונראה מהן הסיבות האפשריות לחסימת ההאקר:
תחת קטגוריית "בטיחות": אלימות – לא; טרוריזם / קיצוניות אלימה – לא; ניצול מיני של ילדים – לא; התעללות / הטרדה – לא; קידום שנאה – לא; מבצעי התקפות אלימות (כלומר חסימת חשבונות של מי שביצע פשע אלים בעולם האמתי) – לא; התאבדות או נזק עצמי – לא; תוכן רגיש, כגון תיעוד של אלימות קשה ומין – לא; קידום מכירת מוצרים ושירותים בלתי חוקיים – ככל הנראה לא, שכן את מכירת המידע שבידיו לא קידם ההאקר בטוויטר אלא בפורום חיצוני.
הקטגוריה הבאה – "אותנטיות": תמרון של הפלטפורמה וספאם – לא; הטיית בחירות – לא; זהויות מטעות – לא; תוכן מעובד ומטעה – לא; הפרת זכויות יוצרים וסימנים רשומים – לא.
ובכן, נשארה קטגוריה אחת – "פרטיות": מידע פרטי – לפי הציוצים שאנחנו ראינו שההאקר פרסם, לא היתה כאן הפרה של הכלל האוסר פרסום מידע פרטי; עירום ללא הסכמה – לא.
זהו. אלו כל הסיבות שבגללן טוויטר משעה חשבונות, וכאמור – אל תאמינו רק לנו: חברת אבטחת הסייבר (שיצאה מכל הסיפור הזה כחובבנית במקרה הטוב, אך עדיין קיימת ומצוטטת רבות בתקשורת) BeeHive CyberSecurity, ניסחה זאת בדיוק כמונו: "אנחנו מוצאים פה סיבה לחשד בהתחשב בעובדה שכל הציוצים של (ההאקר) היו 'כשרים' לגמרי" (מצד שני, אותה חברה הוסיפה מאוחר יותר כי נראה לה שהפריצה מוסתרת מכיוון שטוויטר "הלכה והסירה רטרואקטיבית את ההודעות הישנות של AgainstTheWest – מנגנון שלא נראה בדרך כלל בחשבונות מושעים", הצהרה שמנוגדת לחלוטין לעובדות בשטח, שכן כל הקטע בהשעיית חשבון היא שכל הציוצים שלו יוחלפו בהודעה על ההשעיה. לכן, שוב לא ברור עד כמה הצוות של החברה הזו בכלל יודע מה הוא עושה).
 
בכל אופן, אנחנו לא הסתפקנו במסקנות של עצמנו ושל אחרים (במיוחד אחרים עם מוניטין מפוקפק כל כך), ופנינו לדוברות של טוויטר. השאלה היתה ברורה למדי: "למה, בהתבסס על (המסקנה שלא הופר אף אחד מהכללים של טוויטר בציוצים של ההאקר), נחסם החשבון, והאם טוויטר חוסמת חשבונות מסיבות דומות לעתים קרובות בניגוד לכלליה שלה?". תגובת טוויטר היתה התעלמות מוחלטת, וגם לאחר יותר מ-24 שעות טרם קיבלנו ולו "אנחנו בודקים" קטן לרפואה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה