דיגיטל וטק
סין שוברת שיאים: הרכבת העתידנית שתחליף טיסות פנים?
פרויקט ה-T-Flight maglev העתידני של סין מתקדם לשלב הבא, עם יעד שאפתני של 1,000 קמ"ש – ואפילו 3,860 קמ"ש בעתיד. האם רכבות ריחוף מגנטי ישנו את הדרך שבה אנחנו נוסעים בין אזורים מרוחקים?

סין מתקרבת בצעדי ענק להגשמת פרויקט פורץ דרך בתחום התחבורה, עם רכבת ה-T-Flight maglev, המשלבת טכנולוגיית ריחוף מגנטי (maglev) עם מנהרות ואקום, במטרה להגיע למהירויות שיא. בניסוי שבוצע בשנה שעברה, הצליחה הרכבת לרחף על מסילה באורך 1.24 מייל ולהגיע למהירות של 387 מייל לשעה (624 קמ"ש), ובכך לשבור את שיאה הקודם של יפן - 374 מייל לשעה (602 קמ"ש).
לאחר ששברה שיא, השלב הבא בפרויקט צפוי לכלול מסלול ניסוי ארוך יותר, של 37 מייל, שבו הרכבת אמורה להאיץ עד 621 מייל לשעה (1,000 קמ"ש). בטווח הארוך, החוקרים מקווים להגיע למהירויות של 2,400 מייל לשעה (3,860 קמ"ש), מה שעשוי לשנות את התחרות מול טיסות מסחריות. ה-T-Flight מתוכננת לשייט במהירות של 600 מייל לשעה (965 קמ"ש), מה שיכול לקצר את זמן הנסיעה מבייג'ין לשנגחאי ל-90 דקות בלבד, לעומת כ-6 שעות כיום.
בשונה ממטוסים, רכבות מגנטיות עשויות לספק חוויית נסיעה יעילה יותר, ללא בדיקות ביטחוניות ממושכות וללא צורך במעברים בין שדות תעופה. אולם למרות ההתקדמות המרשימה, ישנם אתגרים משמעותיים, בהם עלויות פיתוח גבוהות וקשיים הנדסיים שהובילו לכישלונות בפרויקטים דומים ברחבי העולם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה