דיגיטל וטק
אילון מאסק מואשם: "דליפת המידע הגדולה בהיסטוריה"
לא פחות משלוש תביעות חדשות טוענות כי מאסק והמשרד ליעילות ממשלתית השיגו גישה למידע רגיש ממאגרי ממשל אמריקאי, כולל נתוני מס וחשבונות בנק של מיליונים. האם מדובר בדליפת המידע החמורה ביותר בהיסטוריה?

שלוש תביעות חדשות הוגשו השבוע בארה"ב נגד המשרד ליעילות ממשלתית (DOGE) ואילון מאסק, בטענה כי לגורמים במשרד ניתנה גישה לא חוקית למידע אישי של עשרות מיליוני עובדים אמריקאים, כולל עובדי ממשל פדרלי. התביעות מבקשות לעצור את הגישה לנתונים ולמחוק מידע שנחשף ללא אישור. חלק מהתביעות אף דורשות פיצויים כספיים לאנשים שנפגעו מהפרשה.
לפי המסמכים שהוגשו לבית המשפט, מאסק הואשם בכך שניצל את מעמדו כראש ה-DOGE Temporary Service, משרד זמני שהוקם בצו נשיאותי של הנשיא טראמפ, כדי לקבל גישה למידע רגיש ממאגרי ממשל הכוללים נתוני מס, מספרי ביטוח לאומי, כתובות, חשבונות בנק ותיקי עובדים פדרליים. לטענת התובעים, גישה זו מהווה הפרה חמורה של חוק הפרטיות האמריקאי משנת 1974. "פעולה זו נובעת מדליפת המידע הגדולה והמשמעותית ביותר בהיסטוריה של ארצות הברית, נכתב בתביעה, שטוענת כי הנתבעים "איפשרו שימוש בלתי חוקי במערכות נתונים קריטיות המאוחסנות ב-OPM ובמשרד האוצר, ובכך סיכנו את התובעים ומיליוני אמריקאים נוספים".
ארגוני עובדים רבים ונחשבים הצטרפו לתביעות בטענה שחשיפת המידע פוגעת בפרטיותם של עובדים, גמלאים ומשפחותיהם. בקרן החזית האלקטרונית (EFF) כינו זאת "שוד חסר תקדים של מידע רגיש" וטענו שהגישה הלא מבוקרת עלולה להוביל לאיומים, סחיטה ואף התקפות ממוקדות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה