דיגיטל וטק

OpenAI לא עומדת בהבטחה: כיצד יישמרו זכויות היוצרים?

שבעה חודשים לאחר ההכרזה על כלי Media Manager לניהול זכויות יוצרים, OpenAI טרם השיקה את הפתרון שהובטח. בינתיים, היוצרים מגבירים את הביקורת, והחברה מתמודדת עם תביעות ייצוגיות על הפרת זכויות רחבות היקף
רפאל בן זקרי | 
סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI (צילום shutterstock)
OpenAI, החברה המובילה שמאחורי ChatGPT, הכריזה במאי 2024 על פיתוח Media Manager, כלי שנועד לאפשר ליוצרים לנהל את הכללת יצירותיהם במאגרי המידע המשמשים לאימון בינה מלאכותית. אולם למרות ההבטחה, שבעה חודשים חלפו מאז ההכרזה, והכלי טרם הושק או זכה לעדכון משמעותי בנוגע להתקדמות הפיתוח.
הכלי, שהוצג כפתרון לתלונות על שימוש בתכנים מוגנים בזכויות יוצרים, נועד לאפשר ליוצרים לזהות ולהסיר יצירות ממאגרי OpenAI. אך על פי מקורות פנימיים, הכלי מעולם לא הוגדר כעדיפות גבוהה, וחלק מהמעורבים בפרויקט עזבו את החברה. בינתיים, OpenAI מתמודדת עם תביעות ייצוגיות מצד יוצרים וארגונים הטוענים להפרת זכויות רחבות היקף.
מודלים כמו ChatGPT ו-Sora מתבססים על מאגרי מידע עצומים, לעיתים ללא אישור היוצרים. החברה הציעה פתרונות חלקיים כמו טפסים להסרת תמונות, אך יוצרים טוענים שהשיטות הללו אינן מספקות. מומחים מעריכים שגם אם הכלי יושק, הוא לא יפתור לחלוטין את המורכבויות המשפטיות והטכנולוגיות הכרוכות בנושא. לנוכח האתגרים המשפטיים, OpenAI מתמקדת בהגנת המודלים שלה באמצעות טיעוני "שימוש הוגן" וטוענת שיצירותיה טרנספורמטיביות. עם זאת, מומחים מזהירים שאם בתי המשפט יפסקו לטובתה, Media Manager עלול להפוך למהלך יחסי ציבור בלבד ולא לכלי אפקטיבי להגנה על זכויות יוצרים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה