דיגיטל וטק
הבכיר הישראלי מזהיר: "ההשלכות נגד TP-Link עשויות להיות משמעותיות"
גיא סגל, סמנכ"ל חברת הסייבר סיגניה, מתריע מהשלכות כבדות של החשדות לריגול והאיסור האפשרי על מוצרי החברה - בארה"ב וגם בישראל, שבהן מוצרי TP-Link נמצאים בשימוש רחב ומדאיג
בארצות הברית נמשכת החקירה נגד TP-Link, יצרנית סינית מובילה של נתבים ביתיים ועסקיים, בחשד למעורבות במתקפות סייבר וריגול באמצעות מוצריה. הממשל בוחן אפשרות לאסור את השימוש במוצרי החברה, שעל פי הדיווחים שימשו תוקפים סינים, כולל נגד מוסדות ממשלתיים רגישים. גם בישראל, הנתבים של החברה נמצאים בשימושים רבים, מה שמהווה לכאורה פוטנציאל סיכון גם כאן.
גיא סגל, סמנכ"ל חברת הסייבר הישראלית סיגניה (Sygnia), התייחס לחשדות: "השלכות האפשרות לקשר בין נתבי TP-Link למתקפות סייבר והאיסור המוצע על השימוש בהם עשויות להיות משמעותיות, בהתחשב בכך שהחברה מחזיקה ברוב שוק הנתבים לבתים ולעסקים קטנים בארה"ב, ולא פחות מכך, בנוכחותה במוסדות ממשלתיים, כולל ארגוני הגנה. גם בישראל, אלו נתבים שנמכרים על-ידי מפיצים רבים ובצורה רחבה ובעבר אפילו ניתנו בהשאלה ללקוחות חלק מספקיות האינטרנט".
עוד אמר סגל: "ייתכן שגם מדינות נוספות וגם חברות רב-לאומיות גדולות יאמצו איסור דומה. אם כי ייתכן גם שהאיסור יהיה מוגבל ויתמקד במוסדות פדרליים וארגוני הגנה, כמו גם בגורמי צד שלישי ובשרשרת האספקה. האיתות לשוק כולו עדיין יהיה משמעותי, בדומה למה שקרה עם חברת קספרסקי – כאשר האיסורים החלו בשנת 2017 והאיסור המלא הוכרז והוטל בשנת 2024".
עוד ב-
סגל הוסיף כי עד להכרעת החקירה, מומלץ לצרכנים פרטיים וארגונים לנקוט צעדים בסיסיים להגנה על רשתותיהם: "זה יכול לכלול הגבלת מספר המשתמשים בעלי גישה לרשת, ומתן גישה רק לאנשים מהימנים שעברו בדיקה. שינוי סיסמאות באופן תדיר ושמירתן בצורה אחראית עשוי להיות צעד מועיל גם כן". לדבריו, מדובר בתהליך מורכב שדורש בחינה מקיפה, אך הסיכונים מחייבים צעדים יזומים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה