דיגיטל וטק

המוצר שנמצא בכל בית עלול לסכן אתכם? זו האזהרה החמורה

ארה"ב שוקלת לאסור על הפצת נתבי TP-Link הסיניים, הפופולאריים גם בישראל, בשל חשש ביטחוני: משמשים למתקפות סייבר ולריגול מצד הממשל הסיני?
מערכת ice | 
ראוטר (צילום pixabay)
מתחברים לאינטרנט? סיכוי גבוה שאתם עושים זאת באמצעות נתבי האינטרנט של חברת TP-Link הסינית, הפופולאריים מאוד גם בישראל. אולם ייתכן שיש לכם סיבה לשקול שנית את השימוש בהם: הרשויות בארצות הברית בוחנות אפשרות לאסור את השימוש בנתבי האינטרנט הביתיים של TP-Link, בשל חששות לפגיעה בביטחון הלאומי. החקירה מתמקדת בטענות כי נתבים אלו שימשו כנקודות תורפה במתקפות סייבר שמקורן בסין. כך על פי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל.
חברת TP-Link, שהוקמה בשנת 1996 בשנג'ן, סין, מחזיקה בכ-65% משוק הנתבים לבתים ולעסקים קטנים בארה"ב. מוצרי החברה נמכרים בפלטפורמות כמו Amazon.com, ואף משמשים במוסדות ממשלתיים, כולל משרד ההגנה האמריקאי. הדומיננטיות של TP-Link בשוק האמריקאי הושגה בין היתר בזכות מחירים נמוכים משמעותית מהמתחרים, לעיתים ביותר מ-50%.
 
משרדי המסחר, ההגנה והמשפטים בארה"ב פתחו בחקירות נגד TP-Link, ובוחנים אפשרות לאסור את מכירת מוצרי החברה במדינה כבר בשנה הבאה. החקירות החלו בעקבות דיווחים על כך שנתבי TP-Link נשלחים עם פגמי אבטחה, והחברה אינה מטפלת בהם כראוי. בנוסף, דו"ח של מיקרוסופט מאוקטובר האחרון הצביע על כך שקבוצת האקרים סינית השתמשה ברשת של נתבי TP-Link לפריצות סייבר נגד מטרות במערב, כולל ספקי משרד ההגנה האמריקאי.
דוברת TP-Link בארה"ב הצהירה כי החברה מעריכה סיכוני אבטחה ונוקטת בפעולות לתיקון תקלות ידועות. היא הוסיפה כי החברה מוכנה לשתף פעולה עם הממשל האמריקאי כדי להוכיח שהפרקטיקות שלה עומדות בסטנדרטים התעשייתיים. מנגד, דובר השגרירות הסינית בוושינגטון האשים את ארה"ב בשימוש בביטחון הלאומי כתירוץ לדיכוי חברות סיניות, והצהיר כי בייג'ינג תגן בנחישות על זכויות החברות שלה.
אם יוטל איסור על נתבי TP-Link, זו תהיה ההוצאה הגדולה ביותר של ציוד טלקום סיני מהשוק האמריקאי מאז האיסור על Huawei בשנת 2019. בנוסף, משרד המשפטים האמריקאי חוקר האם TP-Link הפרה חוקים פדרליים על ידי מכירת מוצרים במחירים הנמוכים מעלות הייצור, במטרה ליצור מונופול. החברה הכחישה מכירות מתחת לעלות והצהירה על מחויבותה לציות לחוקי ארה"ב, כולל חוקי ההגבלים העסקיים.

מדינות נוספות הביעו חששות לגבי מוצרי TP-Link. טייוואן, לדוגמה, אסרה על שימוש בנתבי החברה במוסדות ממשלתיים וחינוכיים, והודו פרסמה אזהרה בטענה שהנתבים מהווים סיכון אבטחה. בארה"ב, ועדת בית הנבחרים לענייני המפלגה הקומוניסטית הסינית קראה באוגוסט האחרון למשרד המסחר לחקור את TP-Link בשל "רמת פגיעויות חריגה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה