דיגיטל וטק
הייטק במשבר: הממשלה השקיעה 1.25 מיליארד שקל מאז ה-7 באוקטובר
הצגתי היום את היעדים המרכזיים של משרדי בוועדת המדע והטכנולוגיה.
— גילה גמליאל - Gila Gamliel (@GilaGamliel) June 3, 2024
המטרה העיקרית: להבטיח את עליונותה המדעית והטכנולוגית של ישראל כבסיס לכלכלה איתנה.
נפעל לבלום את החרם אקדמי, נשקיע בפיתוח דור העתיד של מדענים וחוקרים ונתמוך בחדשנות ובמחקר - כדי לחזק את מעמדנו כמעצמה טכנולוגית. pic.twitter.com/nXWAfrw7SG
השרה הציגה נתונים על אודות תמונת מצב שיתוף הפעולה האקדמי במחקרים משותפים בין ישראל למדינות העולם בתחומי STEM (מדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה) בשנים 2013-2023: שיתוף פעולה מתפתח: חרף מאמצי BDS, שיתופי הפעולה האקדמיים בין ישראל למדינות העולם נמצאים במגמת עלייה מתמדת. ארה"ב המדינה המובילה בשיתופי פעולה אקדמיים עם ישראל, עם כ-25% מכלל הפרסומים המשותפים. באירופה: 14 מתוך 20 המדינות המובילות בשיתופי פעולה אקדמיים עם ישראל, עם כ-38% מכלל הפרסומים המשותפים. אזור האנדופסיפיק: 4 מתוך 20 המדינות המובילות בשיתופי פעולה אקדמיים עם ישראל, עם כ-10.8% מכלל הפרסומים המשותפים (מתוכם 3.8% עם סין).
תוכנית משותפת של ות"ת ושל משרד האוצר תפעל למשיכת חוקרים מצטיינים לאקדמיה ולתעשייה הישראלית. גמליאל ועודה בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת (צילום: דני שם טוב/ דוברות הכנסת)
השרה גמליאל הדגישה את חשיבות המאבק בחרם אקדמי, והציגה תוכנית חירום למניעת חרם אקדמי: הקצאת 90 מיליון שקל, סכום שעבר בוועדת שרים לחדשנות ומדע, ויושקע במגוון פעולות למניעת חרם אקדמי. 40 מיליון שקל יוקצו לחיזוק שיתופי פעולה בינלאומיים, תוך תוספת של 10 מיליון שקל לטובת פעילות זו. משיכת חוקרים מצטיינים: תוכנית משותפת של ות"ת ושל משרד האוצר תפעל למשיכת חוקרים מצטיינים לאקדמיה ולתעשייה הישראלית. משלחות חירום: יתקיימו משלחות חירום לארץ ולחו"ל במטרה לקדם שיתופי פעולה בינלאומיים ולמנוע חרם אקדמי.
- "הערוץ המהיר": תוכנית חירום להצלת סטארטאפים בשלבים מוקדמים שהיו בסבב גיוס הון בעת פרוץ המלחמה. במסגרת התוכנית, אושרו כבר 247 בקשות בהיקף של 1.25 מיליארד שקל, כשליש מהסכום מהווה השקעה ישירה של רשות החדשנות.
- קרן "הזנק" חדשה: קרן ייעודית שתסייע בהקמה ובמימון סבבי גיוס הון-סיכון לחברות Deep Tech. הקרן תתמקד בתחומים עתירי מו"פ ובסיכון גבוה, שם קיימת זמינות נמוכה של הון פרטי. תקציבה של הקרן יעמוד על 500 מיליון שקל.
- קרן "יוזמה 2.0": קרן שתמריץ השקעות של גופים מוסדיים ישראלים בהייטק הישראלי באמצעות השקעה בקרנות הון סיכון ישראליות. צפי גיוס ההון של הקרן עומד על כ-700 מיליון דולר בין השנים 2026-2024.
- מסלול חדש שנועד להגדיל את מספר המשקיעים הפרטיים בשלבי ה-Pre Seed וה-Seed. במסגרת המסלול, מועדוני אנג'לים יוכלו לקבל מענק של 2.7 מיליון שקל לתקופה של 3 שנים, תוך התחייבות להשקיע סכום משמעותי בחברות Deep Tech ישראליות.
מקדמים את דור העתיד של ישראל 🇮🇱
— משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה (@most_il) May 15, 2024
קול קורא לתמיכה במשלחות לתחרויות בינלאומיות בתחומי המדע והטכנולוגיה יוצא לדרך!🌎
משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה יממן השתתפות של בני נוער בתחרויות בינלאומיות במטרה לבסס את מעמדה של ישראל כפורצת דרך בתחומי המדע והטכנולוגיה. 🔬🖥️
>> pic.twitter.com/uYDa8zyE7G
עוד ב-
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה