דיגיטל וטק

כך תשמרו: זאת מצלמת האבטחה שדרכה יוכלו לעקוב אחריכם

תושבת ארצות הברית רכשה מצלמת אבטחה ביתית כדי שתוכל להשגיח על החתולה החולה שלה בזמן שהיא לא בבית, ואז קרה הגרוע מכל, המצלמה נפרצה ואלפי חשבונות נחשפו לסרטונים הפרטיים של התושבת: "הרגשתי מחוללת"

מערכת ice | 
פרצת אבטחה (צילום shutterstock)
כשהת'ר היינס בת ה-14, מדרום קליפורניה החליפה בגדים בחודש שעבר, היא שמה לב שמצלמות האבטחה שהתקינה בחדרה מחברת "Wyze" לא מחוברות לפרק זמן קצר. כ-48 שעות לאחר מכן, היא קיבלה מייל מהחברה לפיו אלפי לקוחותיהם פתחו את האפליקציה וראו קטעי וידאו מתוך בתים של אנשים אחרים.
הבעיה נבעה מבעיית שמירה של שותף צד שלישי של החברה והתרחשה כאשר מערכות המצלמה התחברו מחדש לאינטרנט. היינס הייתה אחת מ-13,000 חשבונות שנפרצו כתוצאה מהתקלה, וכ-1,500 משתמשים צפו בסרטונים ממצלמות ה"Wyze".
"זה גרם לי להרגיש מחוללת", אמרה היינס, שהשתמשה במצלמות כדי לפקח על החתולה החולה שלה כשהיא לא נמצאת בבית, והמשיכה: "אני מפחדת שאני אתעורר יום אחד למלא הודעות שאומרות שסרטוני המצלמה שלי בחדר דלפו לעולם".
בעיות עם מערכות מעקב כמו מצלמות ופעמוני דלת ממשיכות לעלות לכותרות לאחרונה ולעורר דאגה בנוגע לאבטחה ולפרטיות ומזכירות לאנשים שבבעלותם גדג'טים לבתים חכמים כי גם למכשירים החכמים אלו קיימים סיכונים כמו בכל מוצר חדש שרק מתפתח. ובכל זאת, יש השלכות גם על החברות האחראיות לשמירה על הבטיחות שהתחייבו אליהם בפני הלקוחות.
עוד אמרה היינס כשהתראיינה ל-CNN כי היא: "מאוכזבת" מהתגובה של החברה לאחר שביררה אילו סרטונים נצפו על ידי משתמשים אחרים. באימייל של החברה כתבו לה בנושא: "אני באמת מבינים את הדאגה שלך ואנו מצטערים שאיננו יכולים להציע מידע מפורט יותר על בסיס מצלמה או פרטים ספציפיים על המשתמשים האחרים".
מאז המקרה החושפני הסירה היינס את כל מצלמות ה-Wyze שבביתה: "עכשיו אין לי מצלמות לשמור על החתולה החולה שלי, אני סיימתי לגמרי עם מכשירים חכמים".
אותה תקרית מצערת מצטרפת לעוד שורה של תקריות המדגישות בעיה הולכת וגוברת לא רק במצלמות האבטחה, אלא במכשירים אחרים המחוברים לאינטרנט ומטילה את החובה על הצרכנים לנקוט בצעדים נוספים כדי לשמור על בתיהם מפני הפרות פוטנציאליות. כמו כן, זה גם מעלה את השאלה האם הערך של אותם מכשירים חכמים שווה את הסיכון.
בנוסף, הבעיה הרבה יותר גדולה מרק חברה אחת. פחות משבועיים לאחר התקרית, נמצאו סדרה של פעמוני דלת חכמים מתוצרת זולה שנמכרו באמזון, שיין וקמעונאים אחרים שגם בהם הייתה תקלה דומה של ליקויי אבטחה, מה שאפשרו לאנשים לפרוץ בקלות למערכות כדי לקבל גישה לתמונות וסרטונים שאוחסנו באפליקציה של המכשיר.
מכשירים שיוצרו בזול ללא בקרות אבטחה במקום עלולים להציג נקודות תורפה משמעותיות עבור הלקוחות. האקרים יכולים לגשת למכשירים לא מאובטחים כדי להיכנס לרשתות הביתיות של אנשים רנדומאליים ולמכשירים אחרים, מטלפונים, מחשבים וטלוויזיות ועד לרמקולים, אורות ופותחי דלתות מוסך. האקרים יכולים להשיג מידע רגיש על בעלי המכשיר, והם יכולים גם להשתלט על הגאדג'טים החכמים, לדבר דרך המכשיר, לגנות צילומים והקלטות ולהשתלט על האורות בבית, או מכשירים אלקטרוניים נוספים.
כאשר מתגלה פגיעות, חברות גדולות יותר יכולות להפוך את התיקון במהירות. זה לא תמיד המקרה עבור מותגים קטנים יותר. ובכל זאת, פרצות אבטחה משפיעות על חברות בכל הגדלים.
 
מה כן אפשר לעשות בנידון כדי לשמור על הפרטיות, במידה ויש לך מכשיר כזה בבית? קודם כל מודעות לצרכן על הבעיה זה משהו שתמיד יכול לעזור. ה-FBI ממליץ בעקבות התקריות לוודא שהמשתמשים מאפשרים למכשיר לפעול רק ברשת עם ווי פי מאובטח, ולבחור סיסמאות רשת חזקות.
כמו כן, ממליצים לקונים לרכוש גאדג'טים מיצרנים עם רקורד של אספקת מכשירים מאובטחים, ולהגדיר מכשירים להתעדכן אוטומטית עם תיקוני אבטחה שעולים אחת לכמה חודשים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה