קריפטו

משקיעים? שלא יעבדו עליכם: אלה ההונאות הנפוצות ביותר

אם נפלתם קורבן להונאה וכספים נגנבו מחשבון הקריפטו שלכם – סביר שלא תקבלו פיצוי. לכן, כדאי להכיר את סוגי ההונאות שהרמאים אוהבים במיוחד (כי הן עובדות)
מערכת ice | 
הונאות קריפטו (צילום shutterstock)
כשבורסה למטבעות דיגיטליים נפרצת על ידי האקרים, הרבה פעמים היא תעשה מאמץ לפצות את הלקוחות שנפגעו. במילים אחרות, אם הכסף שלכם נגנב בגלל פריצה לבורסה, ייתכן שהיא תחזיר לכם את הכסף. אבל - אם נפלתם קורבן להונאה של מטבעות דיגיטליים - אין מי שיפצה אתכם ובמקרה כזה, הכסף שלכם פשוט ייעלם. לכן, בחברת אבטחת המידע ESET  ממליצים להכיר את ההונאות הנפוצות ביותר ולהיערך בהתאם.
תרמית פונזי
סוג של הונאת השקעה שבה הקורבנות מובלים להשקעה בחברה שאינה קיימת או ב״תוכנית להתעשרות בקלות״, שלמעשה אינה עושה דבר חוץ מלמלא את הכיס של ראש התרמית. מטבעות דיגיטליים הם מושלמים למטרה הזאת, שכן הרמאים תמיד ממציאים טכנולוגיה ״חדשנית״ ללא תיאור ברור כדי למשוך את המשקיעים וליצור רווחים וירטואליים גדולים. שינוי הנתונים הוא קל במיוחד כשהמטבע הוא מטבע וירטואלי.
הרצת מניות
הרמאים ישכנעו את המשקיעים לקנות מניות של חברות אנונימיות העוסקות במטבעות דיגיטליים על בסיס מידע שגוי. מחיר המניה עולה כתוצאה מכך והרמאי מוכר את המניות שלו, וכך יוצר לעצמו רווח נקי בעוד שהקורבנות נותרים עם מניות חסרות ערך.
דיפ פייק
עידוד מפוברק מצד סלבריטאים לבצע השקעות מסוימות. רמאים יפרצו לחשבונות הרשתות החברתיות של סלבריטאים או ייצרו חשבונות מזויפים ובאמצעותם יעודדו את העוקבים להשקיע בתוכניות מזויפות. במקרה שקרה בעבר, שני מיליון דולר הועברו לכתובת הביטקוין של רמאים שאפילו השתמשו בשמו של אילון מאסק כדי להפוך את התוכנית לאמינה יותר.
פישינג/התחזות
פישינג היא אחת מהדרכים הנפוצות בהן הרמאים נוקטים. הודעות בדוא״ל, ב-SMS וברשתות החברתיות מוצגות כאילו הן נשלחו ממקור לגיטימי ואמין. לפעמים ה״מקור״ הזה דורש תשלום במטבע דיגיטלי עבור דבר מה. הם ינסו לגרום לכם להזדרז ולפעול מבלי לחשוב.
בורסות קריפטו מפוברקות
הרמאים ישלחו הודעות בדוא״ל או דרך הרשתות החברתיות, שבהן יבטיחו גישה לכסף וירטואלי שמאוחסן בבורסות לסחר במטבעות דיגיטליים. הקאטצ׳ הוא שיש לשלם עמלה קטנה כדי לקבל גישה. אותה הבורסה כלל לא קיימת, והקורבנות מאבדים את כספם לתמיד.
אפליקציות מתחזות
פושעי סייבר יזייפו אפליקציות לגיטימיות למטבעות דיגיטליים ויעלו אותן לחנויות אפליקציות. אם תתקינו אפליקציה כזאת, היא עשויה לגנוב את הפרטים האישיים והפיננסיים שלכם או לשתול נוזקה במכשיר שלכם. אפליקציות אחרות עשויות לגרום למשתמשים לשלם על שירותים שאינם קיימים או לגנוב את פרטי הגישה לארנק הווירטואלי שלכם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה