קריפטו
האוצר האבוד: זרק חצי מיליארד דולר לפח - ומבקש לחטט במזבלה
מהנדס תוכנה בריטי שכרה בעצמו 7,500 מטבעות ביטקוין לפני למעלה מעשור, זרק בטעות את כונן המחשב עליו אוכסנו. היום שווה המטמון למעלה מחצי מיליארד דולר, והאומלל שרוצה אישור לחפש את הכונן במזבלה, יוצא לקרב משפטי
ג'יימס האוולס, מהנדס תוכנה מבריטניה, כרה בעצמו 7,500 מטבעות ביטקוין לפני למעלה מעשור, כשהמטבע היה עוד בתחילת דרכו ורחוק משווי של 70,000 דולר ליחידה כמו היום. על הנייר מחזיק האוולס באוצר בשווי 527 מיליון דולר, אלא שיש בעיה: המטמון קבור בעומק מזבלה בניופורט, וויילס, תחת 200,000 טונות של פסולת.
הסיפור מתחיל באוגוסט 2013. האוולס, אב לשלושה, אז בן 28, החליט לסדר את משרדו בבית. הוא מצא שני כוננים קשיחים ישנים במגירה. באחד מהם, כך סבר, היו מאוחסנים מיילים ישנים, מוזיקה ותמונות משפחתיות. כדי לחסוך מקום השליך את הכונן הקשיח לתוך שקית אשפה שחורה.
מה שהאוולס שכח, הוא כי בשנת 2009, כרה ביטקוין בעצמו באמצעות מחשב נייד. אז, לא היה צורך במחשבים בעלי ביצועים גבוהים כדי לכרות מטבעות. לביטקוין היה משמעות רק למומחי קריפטו. אלא שב-3 בינואר 2009 הניח סאטושי נקמוטו, את אבן היסוד הראשונה של הבלוקצ'יין: בלוק בראשית, המכיל את העסקה הראשונה.
האוולס היה מראשוני הכורים, אחד מאותם חנונים שפתרו משוואות מתמטיות מסובכות באמצעות תוכנות במחשב הנייד או השולחני וקיבלו פרס של 50 ביטקוין על כך. באותה תקופה, החידות עדיין היו פשוטות יחסית וניתן היה לפתור אותן בעזרת כוח המחשוב של מעבד Intel Pentium 4 סטנדרטי, בו השתמשו גיימרים גם למשחקי וידאו תובעניים מבחינה גרפית.
רק שככל שמספר הבלוקים גדל - כפי שמספקת ארכיטקטורת הבלוקצ'יין המתוחכמת - החידות נעשו יותר ויותר קשות ודורשות עוד ועוד כוח מחשוב. כיום, מטבעות קריפטוגרפיים נכרים בחוות ענק של מחשבים עתירי אנרגיה הממוקמים במדינות עם עלויות חשמל זולות כמו ארה"ב. סין ניתקה את הכורים בגלל הפסקות חשמל חוזרות ונשנות. המחשבים המתחממים יתר על המידה משתמשים בכל כך הרבה מי קירור עד שגופי מים שלמים בפנים הארץ עוברים מוטציה לאמבטיות.
המחשב הנייד של האוול שיקשק ופתר משוואות במשך שבוע עד שאשתו התלוננה שהמחשב רועש וחם מדי. הוולשי הפסיק את פעילות הכרייה שלו, אחרי 7500 ביטקוין שהיה שווה ערך אז ל-3.78 דולר.
כדי למשוך כסף מחשבון קריפטו, צריך קוד סודי. מי שמאבד את המפתח מאבד גם גישה לנכסים הדיגיטליים שלו. וזו בדיוק הייתה הנפילה של האוולס: הוא זרק הון עתק בתוך הכונן הקשיח, שקבור מתחת לטונות אשפה ובו הקוד בן 64 התווים - המפתח למיליונים.
A landfill hiding possibly £1.5billion in Bitcoin by years end is being guarded 24/7.
— Mr Pål Christiansen (@TheNorskaPaul) April 7, 2024
Ten years ago crypto investor James Howells partner accidentally threw out the only hard drive containing 8k in bitcoin, now worth £450m & he’s launched a legal fight to recover them.
He’s… pic.twitter.com/p7mQzrnds5
הוולשי מנסה נואשות לשחזר את האוצר האבוד כבר עשור - כולל בעזרת בינה מלאכותית וכלבי רובוט. כדי לסרוק את אזור המזבלה, האוולס יצטרך אישור מהעיר ניופורט. אבל הרשות המקומית לא רוצה להעניק זאת. וזאת למרות העובדה שהאוולס הבטיח לתת 25 אחוז מהנכס אם פועלי האשפה ידוגו את הכונן הקשיח מהמזבלה. בשל סירוב העירייה, האוולס רוצה כעת להילחם על האישור לחפש בבית המשפט.
עוד ב-
העירייה מצדה כבר העלתה חששות לגבי נזק סביבתי אפשרי מהעלאת הררי האשפה חזרה מעל לאדמה. ספק אם החומרה, שהייתה חשופה למזג האוויר כבר למעלה מעשר שנים, עדיין ניתנת לקריאה - אם בכלל ניתן לאתר את הכונן הקשיח בגודל כף היד. מה שמעלה את החשש שאוצר הביטקוין יישאר כנראה אבוד לנצח.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה