כסף וצרכנות
משבר מדאיג: האם ענף המסעדנות בישראל לקראת קריסה?
מאות מסעדות ובתי קפה לא שרדו את משבר הקורונה ואחרי ששתי רשתות מסעדות מוכרות - "עד העצם אקספרס" ו"רק בשר" - הגישו בקשות להקפאת הליכים, האם אנחנו לקראת קריסה? האם יש פתרון לענף?
בתקופה האחרונה שתי רשתות של מסעדות ישראליות, עד העצם אקספרס ורק בשר, הגישו בקשות להקפאת הליכים בעקבות חובות בהיקפים של מיליונים רבים שנקלעו. האם הבקשות האלה מצביעות על תחילת משבר חריף בענף המסעדות בישראל?
ענף המסעדות ובתי הקפה תמיד נחשב לענף מסוכן, אך דווקא היציאה ממשבר הקורונה רק חידד את הסיכון שבענף. בעוד במהלך המשבר של תקופת הקורונה חלק מהעסקים, במטרה לשרוד, קיבלו אשראי, כעת הם צריכים לשלם, אך הדבר מעיק עליהם והריבית שעולה ללא הפסקה בשנה האחרונה בטח לא עוזרת.
"רמת הסיכון במרבית הענפים במשק עלתה בתקופה האחרונה", כך אמרה תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת של חברת המידע העסקי Coface Bdi בראיון לאתר דה-מרקר. "השילוב של חולשת עסקים בענפים מסוימים לאחר משבר הקורונה עם תופעות כלכליות כלל עולמיות, אינפלציה, מחסור בחומרי גלם ועליות הריבית – גרם לעלייה ניכרת בעלויות המימון של החברות והעסקים".
על פי מדד הסיכון של Coface Bdi רמת הסיכון בענף עלתה מ-6.85 ("מצב פיננסי סביר") בסוף 2021, ל-7.02 ("מצב פיננסי בינוני וסיכוי לכשל מעל הממוצע") ברבעון הנוכחי. לצורך השוואה, הממוצע במשק בתקופה הנ"ל נע סביב 6.4.
תהילה ינאי. צילום: יהודה סובול
המשבר הכלכלי והאינפלציה הגוהה בישראל ובעולם גוררת עמה שמירה יותר טובה על הכסף מצד הצרכנים. ענף המסעדנות, אשר נחשב מראש למותרות, נפגע מכך שכעת הצרכן הישראלי חושב פעמיים באם הוא מחליט לצאת לבילוי במסעדה. על פי מדד המחירים לצרכן, גם אם הצרכן הישראלי ירצה לצאת למסעדה הוא יצטרך לשלם 13.2% יותר מאז שילם בשנת 2018, כאשר מחצית מהעלייה קרתה בשנה האחרונה.
עוד ב-
אז האם אנחנו לקראת קריסת ענף המסעדות או שעליהם פשוט להבין שהם צריכים להתאים עצמם למצב החדש? לשי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות הסביר לדה-מרקר מהו הפתרון שנראה שאופק – "אני רואה שהענף מתחיל לשנות קצת את אופיו – נפתחות פחות מסעדות שף בשירות מלא ויותר מסעדות של מזון פחות מתוחכם. המסעדנים מנסים למצוא את המודל של מחיר אטרקטיבי, פחות כוח אדם ויותר נגישות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(21):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
17.שיוזילו מחירים ויעלו איכותדוני 11/2022/14הגב לתגובה זו0 0הם עובדים על כולנו בעיניים עם מחירים בשמיים ומנות קטנות וגרועות. שישנו את הקונספט. אנחנו לא מטומטמיםסגור
-
16.הם ריווחים מאוד אבל הם רוצים יותר (ל"ת)מעין 11/2022/11הגב לתגובה זו0 0סגור
-
15.סדר עולמי חדשזה התכנית 11/2022/10הגב לתגובה זו0 0מממשלת החיסולים לא החיסוניםסגור
-
14.עוקצים בסכרלוי 11/2022/09הגב לתגובה זו1 1בעלי המסעדות משלמים סכר מנימום לפועל והם לוקחים ים סכר עח העסק והעובדים וזה מה שקורהסגור
-
13.פלצנותל ש 11/2022/09הגב לתגובה זו1 0מסעדות הם לאנשי עסקים אמידים מסעדנים נהנו מתשלומהם ואנשי העדר רוצים להיות אין כמו מסעדנים על סטייל שגבו מחירים של אין האין היתרושש והיתגרש ואפקת הדומינו פעל והשאר. להוצאה לפועל היה שמח בחלקךתיצעד ברי למרחקיםסגור
- טען עוד
-
12.מי שאכל ברק בשר יכול להבין למה הם קורסים. גרועים ביותרדניאל 11/2022/09הגב לתגובה זו0 0רק ברק בשר אחת המסעדות הגרועות בהם הייתי ובנוסף לקינוח חשבון מנופח.סגור
-
11.אין קשר לקורונהדן 11/2022/08הגב לתגובה זו0 0יש קשר למצב הכלכלי. פחות מסעדות ויותר שאוורמיות/פלאפליות.סגור
-
10.יש אשמיםאריה 11/2022/08הגב לתגובה זו0 1אפשר להתלונן על המחיר הגבוה כמו הפלאפל ב25 שקלים תתחילו לעשות חשבון ,בלאי כאילו מלצרית ,חומרי גלם, חשמל ,גז מים, ארנונה ,שכירות או משכנתאות, ,משכורת לעובדים, כטבח לשעבר החומר גלם עולה בין הדברים הזולים, עם המקום כשר אז תעודת כשרות, רואה חשבון, הבעיה היא מתחילה מהשורש של כל הפרטים עולים כמעט שליש יותר יקר מאירופה כאשר הצרכן משלם יותר מחמישה שקלים לק"ג,אז צריכים לעקור את הבעיה מהשורשסגור
-
9.מצויין. קריסה תחזיר אותם למחירים שפויים (ל"ת)עופרי 11/2022/08הגב לתגובה זו4 0סגור
-
אמתצביקה 11/2022/09הגב לתגובה זו2 0הוצאת לי את המילים מהפה.סגור
-
8.לא מפתיע כלל וכללפלוני 11/2022/08הגב לתגובה זו1 1זה מה שקורה שכל ילדון מפונק שודד את הוריו ובמקביל נכנס לחובות ענקסגור
-
7.מקווה שהרבה יםשטו את הרגל מחירים לא נורמלים מוגזמים.טוני המרוקאי 11/2022/08הגב לתגובה זו1 1אפילו אוכל פשוט יצא מפרוםורציה פלאפל 25 שח השתגעו שיפשטו את הרגל מגיע להם עם החזירותסגור
-
6.הרבה מסעדות התחילו לחסוך והאוכל נהיה מגעילעדיף לסגור 11/2022/08הגב לתגובה זו0 0המצב בטטהסגור
-
5.הלוואיהמלך הוא עירום 11/2022/08הגב לתגובה זו2 0מסעדות תפסו תחת והעלו מחירים בצורה לא פרופורציונלית. התחלנו לאכול יותר בביתסגור
-
4.יש אלטרנטיבהדנוש 11/2022/08הגב לתגובה זו6 0באיזו מדינה מדובר? במדינה שלי זה לא קורה. תאכלו פחות במיסעדות ויהיה לכם יותר כסף לדירה. עובדים עליכם בעיניים עם המחירים. מעסיקים אצלכם מסתננים במקום ישראלים ולא מעודדים אותם להסתלק מפה. ואיך אתם לא פוחדים מקלקולי קיבה? תבשלו בעצמכםסגור
-
3.אסון בגלל בעלי המסעדותמודאגת 11/2022/08הגב לתגובה זו4 1ברור, אתם בעלי המסעדות שגמתם לקריסה . ידעתם בחומרי גלם,הםקעתם מחירים והכי חשוב,האוכל לא היה כשר,מה ציפיתם??? מזללה שמונה בפחי הזבל. אם הייתה כשרות לאיכות חומרים,לא היה קורה את מה שרואים כעת וטוב שכך! לא משרת את רוב האוכלוסייהסגור
-
מה את רוצה? (ל"ת)נימבי 11/2022/09הגב לתגובה זו0 0סגור
-
חח מכיר הרבה מסעדות כשרות שפשטו רגלמצחיקולה 11/2022/08הגב לתגובה זו4 1מה תגידי עליהן חובבניתסגור
-
2.באמתmir 11/2022/08הגב לתגובה זו2 1לא פלא, עם מחירים כאלה...סגור
-
1.אוכל במסעדות של ערבים זול וטעים ושפע (ל"ת)דני 11/2022/08הגב לתגובה זו7 6סגור
-
פיר פןמירה 11/2022/08הגב לתגובה זו0 0רק מזון מהירסגור