כסף וצרכנות
דובדבן גם בסתיו ובחורף? זה הפיתוח הישראלי החדש
מכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל, משרד החקלאות וענף הפירות במועצת הצמחים, קיימו תצוגת זני דובדבן חדשים המטופחים במסגרת תכנית ה'אינטרודוקציה'- אקלום והשבחת זנים חדשים.
בתצוגת זני הדובדבן שהתקיימה ב'חוות מתתיהו' בגליל ובבית הקירור "בראשית" בגולן, הוצגו בפני חוקרים ומגדלים 15 זני דובדבן חדשים שניטעו בשנת 2016 בחוות המחקר.
"תקופת ההבשלה ושיווק הדובדבן בארץ היא כיום בחודשים מאי עד יולי, במקביל לזו של אירופה וזאת על אף שתנאי האקלים הייחודיים שיש בישראל מאפשרים להקדים את עונת הבשלת הדובדבן לפני העונה במדינות אירופה. לפיכך, אחת המטרות המרכזיות במחקר של תכנית האינטרודוקציה, היא להביא לגידול בישראל זנים מקדימים ואיכותיים שיאפשרו לממש ייצוא של דובדבנים איכותיים למדינות אירופה, טרום ההבשלה של הדובדבנים שם וכן הארכת עונת הדובדבן לטובת הצרכן", אומרת ד"ר אקרמן-לברט.
עוד ב-
מטעי הדובדבן ממוקמים בהרי ירושלים, הרי נפתלי, מרום הגליל וברמת הגולן, כאשר למעלה מ- 90% מהדובדבנים בארץ גדלים באזור הגליל והגולן. עונת קטיף הדובדבן תסתיים בסוף חודש יוני-תחילת יולי.
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה