כסף וצרכנות

אינטרנט מהיר בפריפריה? זה המענק לזוכה במכרז לפרישת הסיבים

מכרז ראשון של קופת התמרוץ לפרישת רשת מתקדמת מבוססת סיבים אופטיים באזורים לא כדאיים כלכלית שבהם בזק לא תפרוש פורסם על ידי יועז הנדל ומשרדו, במכרז התמרוץ הראשון יוענקו מענקי פרישה בכ-90-80 מיליון שקל בסך הכל
כפיר אדר | 
יועז הנדל (צילום ויקיפדיה, מסך כאן 11, unsplash)
משרד התקשורת מפרסם היום (ראשון) מכרז ראשון של קופת התמרוץ לפרישת רשת מתקדמת מבוססת סיבים אופטיים באזורים לא כדאיים כלכלית שבהם בזק לא תפרוש. במקביל, מתכוון משרד התקשורת לחייב את החברות הזוכות במכרז לספק למתחרותיה שירות סיטונאי על גבי הרשת שתיפרש, ולהציע שירותים לצרכנים ובכך לקדם תחרות גם באיזורי התמרוץ.
המכרז יאפשר לכל החברות בעלות רישיון לפרישת תשתיות סיבים להגיש מועמדות ולפרוש תשתית מתקדמת בהשתתפות מימון מקופת התמרוץ שמקורה מהכנסות חברות התקשורת (0.5% כל שנה). האינטרנט המהיר והטכנולוגיה המתקדמת מהווים מנוע צמיחה משמעותי בפיתוח המשק והכלכלה במדינות רבות ברחבי העולם. מחקרים שנעשו במדינות בהן נפרשו סיבים הראו כי חל גידול בתמ"ג ובפריון, וצומצמו פערים כלכליים-חברתיים. המכרז הינו ראשון מתוך סדרת מכרזים שעתידים להתפרסם בשנים הקרובות שיחברו את כל משקי הבית בישראל לרשת מתקדמת. בהתאם למתווה הסיבים שמוביל משרד התקשורת, מינה שר התקשורת ועדת מכרזים בין-משרדית בראשות סמנכ"ל כלכלה ד"ר עופר רז-דרור, בה חברים נציגי משרדי התקשורת, האוצר ורשות התחרות, אשר מפרסמת היום את מכרז התמרוץ הראשון להשלמת פרישת רשת מתקדמת מבוססת סיבים אופטיים בכל הארץ.
המציעים יציעו את האזורים שברצונם לפרוש מתוך רשימת אזורי התמרוץ, ואת סכום הכסף המבוקש על ידם להשתתפות במימון מקופת התמרוץ לצורך פרישת אותם אזורים. ההצעות אשר יבוקש עבורן הסכומים הנמוכים ביותר עבור פרישה למשק בית באזורים הכלולים בהצעות יזכו במענקים. במכרז התמרוץ הראשון יוענקו מענקי פרישה בכ-90-80 מיליון שקל. מכרזי התמרוץ יימשכו עד להשלמת פרישת רשת מתקדמת לכל משקי הבית בישראל.
על פי מתווה הסיבים, בזק צפויה לחבר כ-82% ממשקי הבית בישראל לתשתית אינטרנט המבוססת על סיבים אופטיים בהתאם לעקרונות המנחים של המתווה. הוועדה מפרסמת היום מכרז ראשון להשלמת פרישת הסיבים בכלל הארץ לאחר שהמשרד הציב לעצמו יעד מרכזי להגיע עם תשתית רשת מתקדמת ל-85% ממשקי הבית עד 2025, ול-45% פרישה עד סוף 2021.
חברי ועדת מכרזי התמרוץ: ד"ר עופר רז-דרור, סמנכ"ל כלכלה, משרד התקשורת, יו"ר הוועדה, שמילה מימון, המשנה למנכ"ל, משרד התקשורת, חבר, יוחנן שליין, חשב המשרד, משרד התקשורת, חבר, עו"ד איה בן-פורת, ממונה בכירה (בפועל), משרד התקשורת, חברה, אביעד כדורי, רשות התחרות, חבר ספיר איפרגן, אגף תקציבים במשרד האוצר, חברה וטל כהן, משרד התקשורת, מרכזת הוועדה.
שר התקשורת, יועז הנדל, אמר: "לאחר עשורים של תקיעות וגרירת רגליים, שיחררנו את הפקקים הרגולטורים בפרישת התשתיות המתקדמות, והיום אנחנו רואים התקדמות משמעותית. קופת התמרוץ תסבסד פרישת סיבים בגבולות, במרחב הכפרי ובישובי הפריפריה. מעל למיליון משפחות בישראל מונגשות לסיבים אופטיים בפריפריה ובמרכז, בעיר ובישובים קטנים. בקצב פרישה אדיר, מהגבוהים בעולם – המגיע עד כ-100 אלף בתי אב בחודש, אנחנו מצעידים את ישראל קדימה ובתוך זמן לא רב ישראל תוביל את המדינות המערביות בכל הנוגע לתשתיות התקשורת ככלי מצמצם פערים. מהפיכת האינטרנט המהיר מגיעה למקומות הכי מרוחקים הארץ, ולכל המגזרים בחברה הישראלית, ותהווה מנוע צמיחה כלכלי אדיר לפריפריה״.
מנכ"לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן-חורין מסרה: "פרישה ארצית של סיבים אופטיים הכרחית לקידום הפריפריה ולצמצום פערים חברתיים וכלכליים. ככל שנקדים כך ייטב. קופת התימרוץ שיוצאת היום לדרך תחבר גם את היישובים המרוחקים ביותר בפריפריה לתשתית המתקדמת ותבטיח שירותים תחרותיים על גביה. אנו נחושים להביא בהקדם לכל אזרח בכל יישוב במדינה אינטרנט מהיר שמשפר את איכות החיים בתעסוקה, בחינוך, ברפואה ועוד״.
סמנכ"ל כלכלה ויו"ר ועדת מכרזי התמרוץ, ד"ר עופר רז-דרור, הסביר: "משרד התקשורת מוביל מהפכה טכנולוגית באיכות תשתית האינטרנט על ידי פרישת עשרות אלפי קילומטרים של סיבים אופטיים, על מנת שישראל תהיה בין המדינות המתקדמות בעולם. בתחילת 2018 עמדנו על פרישה של 2% בלבד של רשתות סיבים ופיגרנו בעשור אחר המדינות המתקדמות בעולם. כתוצאה ממתווה הסיבים אנו מתקרבים כיום ל-50% פרישה, ונעבור את ה-80% בתוך שנים ספורות. כדי לפרוש גם במקומות שאינם כדאיים כלכלית לשוק הפרטי, הוקמה קופת התמרוץ והיום אנו עושים צעד ראשון להשלמת פרישת הסיבים לכל משקי הבית בישראל".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה