כסף וצרכנות

עתירה לבג"צ נגד נתניהו וכ"ץ: החזירו למעסיקים מיליארד שקל ביום הבחירות הקרוב

נשיאות המעסיקים והעסקים פנתה גם לוועדת הכספים כדי לקבל החזר על מימון משכורות כפולות וימי חופשה מצד בעלי העסקים וכי אין הצדקה ששוב יממנו מכיסם את יום הבחירות ב-23 למרץ, לאחר שכבר שילמו 6 מיליארד שקל על 4 מערכות בחירות בשנתיים
כפיר אדר | 
קלפי בחירות (צילום לע"מ)
ארגון הגג של המעסיקים בישראל, נשיאות המעסיקים והעסקים (התאחדות התעשיינים, איגוד לשכות המסחר והתאחדות חקלאי ישראל) הגיש היום בג"צ נגד ראש הממשלה, שר האוצר וועדת הכספים של הכנסת, בדרישה כי יחזירו למעסיקים מיליארד שקל על מימון משכורות כפולות (תוספת של 100% למשכורת בשל עבודה ביום שבתון) וימי חופשה לעובדים ביום הבחירות הקרוב.
לטענת המעסיקים, אין כל הצדקה שהם ימשיכו לממן מכיסם את יום הבחירות החמישי הצפוי להתקיים ב-23 למרץ, לאחר שכבר שילמו 6 מיליארד שקל על ארבע מערכות בחירות בשנתיים (כולל מערכת הבחירות לרשויות המקומיות) - 1.5 מיליארד שקל על כל מערכת בחירות. במידה וייאלצו המעסיקים לשלם על יום הבחירות הנוסף, הם ייאלצו לממן מכיסם סכום כולל של כ- 7 מיליארד שקל (!) על חמשת ימי השבתון בתקופה של שנתיים וחצי בלבד. וזאת על אף המשבר הכלכלי הכבד שממנו סובלים כלל העסקים בישראל.

רון תומר. קרדיט: דוברות התאחדות התעשיינים
בבג"צ, שהוגש על ידי עו"ד גדעון פישר, עו"ד איתן ברקוביץ וד"ר מתן גוטמן, נכתב כי במידה והמעסיקים יידרשו לשלם על יום הבחירות ה- 5, "בגין 'המוצר הציבורי' של מימוש הזכות הדמוקרטית להצביע, ישלמו העסקים מכיסם מיליארדי שקלים! עלות אדירה זו מוטלת על כלל המעסיקים והעסקים בישראל, ובהם עשרות אלפי עסקים קטנים ובינוניים אשר מצויים במלחמת הישרדות מתמדת, נטל כבד מנשוא נוסף אשר צפוי להביא להעמקת הפגיעה האנושה במגזר הפרטי כולו".
יו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים ונשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, מסר כי: "כשהמעסיקים נמצאים בעין הסערה הכלכלית והקורנה בשיא, כאן בישראל הם נושאים בנטל החגיגה הדמוקרטית יותר מכל מדינה אחרת בעולם. בפעם החמישית בשנתיים ובשיאו של משבר כלכלי מהחמורים שידענו הממשלה מבקשת שוב להטיל על המגזר הפרטי בישראל עלות עודפת של מעל מיליארד שקל. איננו יכולים לשבת מהצד ולהמשיך לספוג ולהיפגע, ועל כן נעשה הכל לשנות את המצב. מן הראוי שהמדינה תישא בעלות יום השבתון ותאפשר לעסקים להתרכז בהישרדות והמרצת המשק".
 נשיא איגוד לשכות המסחר, עו"ד אוריאל לין הוסיף: "המעסיקים כבר תרמו את חלקם לשלמות הדמוקרטיה בארבע מערכות בחירות תוך שנתיים וחצי, כולל הבחירות לרשויות המקומיות. עכשיו אנחנו לפני מערכת בחירות חמישית ואין לנו שום ביטחון שלא תהיה גם מערכת בחירות חמישית ושישית. הפתרון הקל שמצאה המדינה הוא, כרגיל, ללכת לכיס של המעסיק. לא עוד. אם המדינה חושבת שיום הבחירות החמישי מחייב יום חופשי, אדרבא, שתישא היא בעלויות המימון שלו. ספק גדול הוא אם בכלל מוצדק להעניק יום חופש, שכן יום הבחירות כבר מזמן חדל מלהיות יום חג. מחוקק הסבור שיום בחירות אמור להיות יום חופש מעבודה צריך בעצמו לממן את גישתו הנדיבה. הגיע הזמן לשים סוף להפקרות ולחשיבה המעוותת שאפשר תמיד להעמיס עוד ועוד עלויות על המגזר העסקי. זה חוסר הבנה בסיסי של המציאות בה נמצא המגזר העסקי, שנאבק לשרוד את השלכות מגפת הקורונה, כתוצאה ממדיניות שגויה של הממשלה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה