כסף וצרכנות
החלב בישראל מעורר סערה: זו ההחלטה שעלולה לגרום לצרות
לאחרונה, פורסמה טיוטת נוהל שמטילה דרישות קפדניות על יבואני החלב ודרישות חדשות בנוגע למיקומים של הרפתות המרוחקות זו מזו, כדי להחמיר את הליך הפיקוח על הכשרות, אחרי הבחירות לרבנות הראשית, יש מי שקורא לעצור

מרגישים שהחלב נעלם מהמדפים? טוב, אתם לא טועים וכנראה שהתופעה עלולה להמשך ומסיבות שלא קשורות דה פקטו לייצור. הבחירות למועצת הרבנות הראשית, הגוף המוסמך למנות את חברי הוועדות שמבקרות את נושא הכשרות בארץ, התקיימו אתמול (שלישי) וברקע הבחירות, ישנה תחושה ברבנות הראשית של רצון להטיל סדרים מחמירים יותר בתחום הכשרות, במיוחד בכל הנוגע לייבוא החלב, כך על פי הפרסום בדה מרקר.
לאחרונה, פורסמה טיוטת נוהל שמטילה דרישות קפדניות על יבואני החלב, הכוללות הגשת תוכניות ייצור מפורטות ודרישות חדשות בנוגע למיקומים של הרפתות המרוחקות זו מזו, כדי להחמיר את הליך הפיקוח על הכשרות. הרקע לצעד הזה הוא דרישה שנשמעה מוקדם יותר מצד איגוד לשכות המסחר, המייצג את יבואני החלב, להקים מערכת רגולציה מסודרת ושקופה בנוגע לנושא הכשרות בכלל, ובפרט לייבוא החלב. בינתיים ישנן תהיות בקרב היבואנים לגבי ההיגיון מאחורי ההגבלות.
בכלל, משבר החלב המפוקח בישראל מתגלה כתופעה מדאיגה עם תבנית חוזרת: המחלבות הגדולות - תנובה, טרה ומחלבות רמת הגולן - טוענות להפסדים משמעותיים מייצור החלב המפוקח, כשהמקרה הקיצוני ביותר הוא קריסתן של מחלבות רמת הגולן בעקבות הפסדים כבדים בייצור חלב מפוקח עבור המותג הפרטי של שופרסל, עד שלאחרונה סגרה עסקה עם רמי לוי שתייצר עבורו את החלב למותג הפרטי החדש.
בעוד שהמחסור בחלב המפוקח הבסיסי הופך לתופעה עונתית, דווקא זמינותם של מוצרי החלב היקרים יותר - כמו חלב מועשר, טבעי, דל לקטוז וחלב בבקבוקי פלסטיק - נותרת יציבה ואף גדלה. מצב זה מותיר את הצרכנים הישראלים בפני דילמה לא פשוטה: לחכות לחלב המפוקח או לשלם יותר על המוצרים החלופיים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.יש גם תנובה 3% בבקבוק פלסטיק (ל"ת)זה לא סותר 02/2025/19הגב לתגובה זו1 0סגור