כסף וצרכנות

רשות המסים קיבלה 625,000 תביעות רכוש: כמה כסף תשלם?

מאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר, רשות המסים דיווחה על היקף נזק תקדימי של 17.5 מיליארד שקלים על 625 אלף תביעות שהוגשו, אשקלון מובילה עם כ-12 אלף פניות, תל אביב וראשון לציון עם כ-2,000 תביעות. המספרים המלאים בפנים

מערכת ice | 
תביעות נזקים (צילום shutterstock, פלאש 90/ אבשלום ששוני)
כבר מהיום הראשון שלה, היה ברור שמלחמת חרבות ברזלהמלחמה בעזה, בעוטף עזה ובצפון ישראל תגבה מחיר כבד גם ברכוש. אבל כנראה, שגם בישראל לא נערכו להיקף כזה של נזק שייגרם כמו זה של המלחמה הזו שנמשכת כבר מעל שנה ושלושה חודשים.
על פי הפרסום בוואלה, מאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר, רשות המסים דיווחה על היקף נזק תקדימי של 17.5 מיליארד שקלים על 625 אלף תביעות שהוגשו. הדרום נפגע קשות ביותר, עם כ-30 אלף תביעות המהוות 42% מהנזק הכולל, כאשר אשקלון מובילה עם כ-12 אלף פניות, ואחריה שדרות ואשדוד. פילוח התביעות מגלה פגיעה מסיבית במבנים - כ-43 אלף תביעות (60%), ובכלי רכב - כ-23 אלף תביעות (32%).
אזורים שונים ספגו מכה כלכלית קשה: תל אביב וראשון לציון עם כ-2,000 תביעות כל אחת, קריית שמונה עם כ-2,000 תביעות, ועכו, שלומי וטבריה עם מאות תביעות נוספות. על פי וואלה, ההשלכות הכלכליות חורגות מנזקי הרכוש: תקציב הביטחון צפוי לגדול בכ-133 מיליארד שקל בעשור הקרוב, הוצאות הממשלה זינקו מ-516 מיליארד ב-2023 לכ-621 מיליארד ב-2024, כאשר עלות המלחמה מוערכת בכ-124.7 מיליארד שקלים - נתונים המעידים על מהפכה כלכלית מרחיקת לכת.
אגב, אם נזק ישיר נגרם כתוצאה מהמלחמה, מה צריך לעשות כשביתכם, או בית העסק שלכם נפגע באופן ישיר מהמלחמה, ולמי פונים לקבלת הכספים בגין הנזק? חוק מס רכוש קובע פיצוי לנזק מלחמה, המכונה גם "נזק ישיר" אשר נגרם כתוצאה מפעולות מלחמה או פעולות איבה. הגדרת המונח "נזק מלחמה" בחוק מס רכוש קובעת: "נזק שנגרם לגופו של נכס עקב פעולות מלחמה.. או עקב פעולות איבה... או עקב פעולות מלחמה של צבר הגנה לישראל".
הזכאות להגשת תביעת פיצוים לנזק ישיר: הפיצוי הינו בגין פגיעה ישירה בנכס כלשהו. הפגיעה ארעה כתוצאה מפעולת מלחמה או פעולת איבה - פגיעת טיל, פיגוע על ידי מחבל, פגיעה עקב הפיכת האזור בו נמצא הבית או העסק לשטח צבאי סגור. הזכאי לקבלת הפיצוי הינו בעל הנכס שנפגע. סכום הפיצוי: הפיצוי הינו בגובה הנזק בפועל.

כאמור, יתכנו מקרים בהם תבקשו לחלוק על גובה הפיצוי שייקבע שמאי מטעם רשות המיסים.  כדי לעשות כן תדרשו להציג נתונים ואף חוות דעת נגדית באשר לנזק. אנו ממליצים להיוועץ בעו"ד במסגרת שלב זה. לכן, במקרה של נזק ישיר קיימת חשיבות קריטית לתיעוד פרטי הנזק: החל מרישום התאריך והשעה בה ארע הנזק (ככל שניתן לנקוב בה מפורשות), וכלה  בצילום תמונות וקטעי ווידאו בסמוך ככל הניתן למועד בו ארע הנזק בהם ניתן לראות את הנזק שארע.
החוק קובע כי ההחלטה בתביעת פיצויים תינתן בתוך שישה חודשים מיום הגשת התביעה. סכום הפיצויים ישולם לנפגע בתוך 30 יום מיום קבלת ההחלטה בתביעה. אלא שבעקבות המצב הביטחוני שנוצר עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, הנחה שר האוצר את אנשי קרן פיצויים, להעביר למשפחות העוטף שנפגעו מקדמות על חשבון הפיצוי המגיע להם, עוד טרם להגשת התביעה ומתן ההחלטה בתביעה לגופה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה