כסף וצרכנות

מנכ"ל ספייס: "פילאטיס ייהפך לחלק מהפעילויות הבסיסיות במועדוני כושר"

בריאיון ל-ice מספר חיים פרנקל מנכ"ל ובעלי של קבוצת מכוני הכושר ספייס, על איך פתח את העסק מגיל צעיר, על מכון הכושר הייחודי שמייצג בארץ ולמה הפילאטיס לא ייעלם מחיינו ועוד
ענת סימן טוב | 
חיים פרנקל מנכל ספייס (צילום יחצ)
חיים פרנקל, מנכ"ל ובעלים של קבוצת מכוני הכושר ספייס, מוביל את אחת הקבוצות הגדולות והמשפיעות בתחום הכושר בישראל. בשיחה עמו, הוא משתף בתובנות על האתגרים שהיו לאורך הדרך, ההתאמות הנדרשות בעקבות המלחמה, והחזון לעתיד תחום הכושר בישראל.
איך השפיעה המלחמה על קבוצת ספייס?
"המלחמה השפיעה באופן עמוק על כולנו – אישי ומקצועי. כל אחד מאיתנו עבר חוויות קשות, והחיים האישיים שלנו השתנו. היו לא מעט גיוסים למילואים, אנשים עברו אירועים טראומטיים, חלקם חוו חוויות קשות. זה לא רק השפיע על הצוות שלנו, אלא גם על המתאמנים, שהרגישו את המתח והלחץ. בשבועות הראשונים הייתה ירידה ניכרת בכמות המתאמנים, אבל במקביל מועדוני ספייס הפכו למקום מפלט להרבה אנשים. הם חיפשו מקום להתנתק מהמציאות הקשה של המלחמה, מקום עם אווירה חברתית ומוגנת, שיאפשר להם לשמור על שגרת חיים בריאה. מעבר לכך, גם מבחינה נפשית, זה עזר להם לחזור לתחושה של נורמליות. הייתה ירידה משמעותית בחודש הראשון, זה לא משהו שיכולנו להתעלם ממנו, אבל מהר מאוד הסתגלנו והתחלנו למשוך את אותם אנשים שחיפשו את הדרך לשמור על שגרת חיים בריאה, גם בעיצומה של מלחמה."
האם הייתה ירידה משמעותית במספר המתאמנים בתקופה זו?
"כן, הייתה ירידה בחודש הראשון של המלחמה, במיוחד בגלל תחושת חוסר וודאות. לא רק אנחנו נפגענו, אלא גם מועדונים אחרים ברחבי הארץ, במיוחד בדרום ובצפון, שהיו חשופים יותר לאירועים כמו ירי וטילים. היו תקופות שהמועדונים היו שוממים לחלוטין, אבל מהר מאוד חזרנו לפעולה. הקשיים העיקריים היו בתחום כוח האדם, שכן הרבה עובדים היו מגויסים, אבל זה לא עצר אותנו. המטרה הייתה להמשיך ולספק מקום מפלט לאנשים, גם במחיר משתלם, כדי שגם בזמן מלחמה, הם יוכלו לשמור על שגרת החיים הבריאה שלהם."
מה הייתה הסיבה לצמיחה בשוק הכושר למרות המלחמה?
"אני חושב שהייתה פה מגמה כללית של עלייה במודעות לפעילות גופנית. גם בשנת 2024, זה היה תחום מאוד רווחי, ובמיוחד בעידן שבו אנשים מודעים יותר ויותר לבריאות שלהם. אפילו אם לא הייתה מלחמה, אני מאמין שהיינו רואים את אותה מגמת צמיחה. הכושר והאורח חיים הבריא הפכו למרכזיים יותר ויותר בחיי היום-יום של הרבה אנשים. לא מדובר רק בארץ, אלא מדובר במגמה עולמית. השפעת הרשתות החברתיות והקמפיינים המודעות לצרכים פיזיים בריאותיים עוזרת מאוד, ואני לא רואה שום סיבה שהמגמה הזו לא תימשך."
איך הגעת לתחום הכושר?
"אני מתחום הכושר מגיל מאוד צעיר, מגיל 14 התחלתי להתאמן. למדתי בווינגייט לפני הצבא והחלטתי שאני רוצה להקים עסק עצמאי בתחום. אחרי הצבא, התחלתי בהדרכה, למדתי את כל תחום ניהול הצוותים, התקציבים וההבנה הכללית מהצבא – כל זה עזר לי להתקדם בצורה מאוד מהירה. כשפתחתי את הסניף הראשון בהרצליה, שמתי דגש על הנגישות – לא להקים חדר כושר באזור תעשייתי כמו שהיה מקובל אז, אלא במיקום קרוב לאזורי מגורים, כך שהלקוחות יוכלו להגיע בקלות, בלי צורך לנסוע ברכב. אסטרטגיה כזו הייתה אז מהפכנית, כי זה לא היה נהוג. זו הייתה הבחירה שלי – לא לבנות מקום גדול ומרוחק, אלא להנגיש את הכושר לציבור רחב."
האם הרגשת שאתה לוקח סיכון כשפיתחת את העסק בגיל כל כך צעיר?
"אני לא חושב שזו הייתה החלטה סיכון. לא היה לי ספק שזה מה שאני רוצה לעשות, כי זה היה החלום שלי מגיל צעיר. יכול להיות שאם הייתי מסתכל אחורה הייתי אומר שזו הייתה חוצפה צעירה, אבל אני לא מצטער על שום רגע. היו לי תמיד תחושות שמקום כזה צריך להיות והרגשתי שזה משהו שאני רוצה להקים. גם כשהייתי מנוי ב-"גל העתיד'' אמרתי לעצמי שאני אתחיל להקים חדרי כושר, וזה תמיד היה מאוד טבעי לי."
האם אתה מרגיש שפיספסת משהו, כמו טיול אחרי צבא למשל?
"אם תשאלי אותי, כנראה שזה היה פספוס, אבל מצד שני אני לא הייתי מאלה שמחפשים להיות מנותקים מהמציאות. לא הייתי אחד שהיו לו את הציפיות מטיול אחרי צבא. אני לא אוהב טיולים ארוכים, אני מעדיף חופשות קצרות ועיירות מפותחות. אני לא חושב שמישהו ירגיש שפספס משהו, כי כל צעד בדרך הזו היה חשוב ונתן לי את הידע והניסיון שהייתי זקוק להם. בסופו של דבר, כל דבר שאני עושה, אני עושה מתוך תשוקה."
מה דעתך על המגמה של פילאטיס מכשירים?
"אני מאמין שזו לא טרנד חולף, זו מגמה שהתפשטה ותחזק מאוד בשנים האחרונות. אני זיהיתי את המגמה לפני הקורונה והקמתי את הסניף הראשון עם פילאטיס מכשירים בחולון. לפני זה, פילאטיס היה נחשב לפעילות יקרה ומפולגת, עם מחירים גבוהים מאוד, ואני רציתי להנגיש אותה במחיר נגיש. זה עבד מצוין, והיום אנחנו רואים את הפעילות הזו הופכת לפופולרית ביותר במועדונים שלנו. גם בעולם, אנחנו רואים שהטרנד הזה הולך ותופס תאוצה."
האם פילאטיס מכשירים ייעלם בעתיד?
"אני לא חושב שהוא ייעלם, פשוט הוא ייהפך לחלק מהפעילויות הבסיסיות במועדוני כושר. הוא לא יישאר טרנד, אלא יהפוך לחלק מההיצע הקבוע במועדון. כמו כל טרנד, הוא יהפוך להיות חלק מהשגרה, ולא יצא מהתמונה."
מהן הציפיות שלך לגבי עתיד ענף הכושר?
"התעשייה משתנה כל הזמן, ויש תמיד מקום לפיתוחים חדשים. אנחנו תמיד מביאים את המגמות האחרונות מהעולם, מה שקורה בארה"ב ובאירופה, ומעבירים את זה כאן. כוחנו תמיד היה בהבנה של הלקוח וביכולת להנגיש לו את חווית האימון בצורה איכותית, במחיר נגיש ובמיקום נוח."
מהו הטרנד הבא בתחום הכושר?
"הטרנד הבא בשוק הכושר יהיה שילוב של אימוני התאוששות (Recovery) עם אימוני כוח ואימונים פונקציונליים. אנחנו רואים יותר אימונים קבוצתיים בקבוצות קטנות שמתמקדים גם במניעת פציעות. בנוסף, יש עלייה במודעות לניהול חכם של האימון, כלומר מעקב אחרי ביצועים אישיים לשיפור התוצאות. גם תחום הריקברי הולך וגדל, ושילוב של כל האלמנטים הללו – יחד עם תזונה נכונה – יביא לתוצאות טובות יותר. היום, זה ברור לכולם שהשילוב הזה חיוני להצלחת התהליך."
כמה אנשים בישראל עוסקים בספורט, וכיצד זה משתנה לפי מיקום?
על פי נתונים עדכניים, כ-11% מהישראלים עוסקים בספורט באופן קבוע. זה משתנה מאוד לפי האזורים – בערים הגדולות יש אחוז גבוה יותר של אנשים שמתאמנים, בעוד שבפריפריה המצב שונה. לדוגמה, לפני 16 שנה פתחנו סניף באשקלון, עיר שבה לא היו חדרי כושר, והיום אנחנו רואים שיותר ויותר אנשים מבינים את החשיבות של אורח חיים בריא. בעשור האחרון יש עלייה משמעותית בכמות המתאמנים והמודעות לכושר בפריפריה"
איך אתה רואה את ההתפתחות של השוק ואילו שינויים אתה צופה?
"השוק תמיד משתנה, ויש תחרות גוברת עם רשתות כושר גדולות. הרבה חדרי כושר מתקשים להתמודד מול רשתות ענק, אך עדיין יש מקום להצלחה במיקומים הנכונים. בחלק מהערים, מספר חדרי הכושר פרטיים גדל בצורה משמעותית, ויש אזורים שבהם מספר המועדונים כמעט הכפיל את עצמו."
 
ספר לנו על מותג הכושר "גולד'ס גים" שהבאת לארץ.
"גולד'ס גים הוא מותג עולמי שנוסד ב-1965 ונחגוג 60 שנה למותג במאי הקרוב. מדובר במותג עם היסטוריה עשירה ומורשת של איכות, והוא הפך לאחד המובילים בעולם. אנחנו מקפידים על הציוד המתקדם, ומקפידים ליצור אווירה ביתית, חמה ומזמינה. כל מועדון עוצב בצורה שתספק חוויית אימון מושלמת – עם דגש על חווית הלקוח."
מהן הציפיות של לקוחות גולד'ס גים?
"הלקוחות של גולד'ס גים מצפים לשירות פרימיום ולחווית אימון ברמה גבוהה. המועדונים מעוצבים בקפידה, עם הציוד המתקדם ביותר. הלקוחות מצפים להרגיש שהם חלק מקהילה חזקה ומחויבת לאורח חיים בריא."
מהו החזון שלך לעתיד קבוצת ספייס?
"אני שואף להקים עד 7 סניפים עד 2025, חלקם של גולד'ס גים, וחלקם של ספייס. המטרה היא להנגיש את הכושר לכל אחד, גם בפריפריה, ולספק חווית אימון באיכות הגבוהה ביותר."
בשיחה עם פרנקל, מתברר שההצלחה הגדולה נובעת לא רק מהבנת השוק והטרנדים, אלא גם מהיכולת להסתגל לשינויים ולספק מענה לצרכים המיידיים של הלקוחות. עם חזון להתרחב ולשמור על איכות גבוהה, קבוצת ספייס מוכיחה פעם נוספת שהיא לא רק מכוני כושר – אלא מקום שמאפשר לכל אחד ואחת להרגיש חלק מקהילה ולשמור על אורח חיים בריא.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה