כסף וצרכנות
הנתונים נחשפים: אלו הן 25 חברות התעופה הבטוחות ביותר בעולם
אתר התעופה AirelineRatings חושף את דירוג 25 חברות התעופה הבטוחות ביותר בחברות התעופה הסדירות והן בחברות הלואו קוסט. ספויילר: אף חברת תעופה ישראלית לא שם
אתר התעופה AirelineRatings מדרג את חברות התעופה הבטוחות ביותר לשנת 2025, ומציג את 25 חברות התעופה הסדירות הבטוחות ביותר, לצד חברות הלואו קוסט הבטוחות ביותר. עם זאת, חשוב לציין כי אף חברת תעופה ישראלית לא מופיעה ברשימה.
הדירוגים, חלקם מפתיעים, יכולים להעניק שקט נפשי לציבור הנוסעים. בין השאר, חברות תעופה לואו קוסט רבות שמרבים להיתפס כמעורערות בבטיחותן, דווקא מופיעות בדירוגים הגבוהים.
הדירוגים, חלקם מפתיעים, יכולים להעניק שקט נפשי לציבור הנוסעים. בין השאר, חברות תעופה לואו קוסט רבות שמרבים להיתפס כמעורערות בבטיחותן, דווקא מופיעות בדירוגים הגבוהים.
לפי אתר AirelineRatings, 25 חברות התעופה הסדירות הבטוחות ביותר לשנת 2025 הן: אייר ניו זילנד, קוונטס, קתאי פסיפיק, קטאר איירווייז, אמירויות, וירג'ין אוסטרליה, אתיחאד איירווייז, ANA, EVA AIR, קוריאן אייר, אלסקה אייר, טורקיש איירליינס, טאפ פורטוגל, הוואיאן איירליינס, אמריקן איירליינס, SAS, בריטיש איירווייז, איבריה, פינאייר, לופטהנזה/סוויס, JAL, אייר קנדה, דלתא איירליינס, ויטנאם איירליינס ויונטייד איירליינס.
מנכ"ל AirelineRatings.com, שרון פטרסן, ציין כי הדירוג בין אייר ניו זילנד לקוונטס היה צמוד מאוד, עם הפרש של 1.5 נקודות בלבד. הוא הדגיש כי אמנם כל אחת מהחברות עומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר של בטיחות, אך אייר ניו זילנד שומרת על צי צעיר יותר מקוונטס, וזה מה שמבדיל ביניהם.
פטרסן ציינה גם כי התיקו המשולש במקום השלישי לא היה מתוכנן, אך היו קשה להפריד בין שלוש החברות, בשל הקריטריונים הדומים בכל הנוגע לגיל הצי, מיומנות הטייס, נוהלי בטיחות, גודל הצי ומספר התקריות.
בהשוואה לרשימה של השנה שעברה, כמה שינויים משמעותיים נרשמו, כולל הגעת איבריה ווייטנאם איירליינס לפעם הראשונה, עלייתה של קוריאן אייר לעשרת המקומות הראשונים, והיעדרות בולטת של סינגפור איירליינס ו-KLM, אשר נשארו בטוחות אך לא הצליחו להיכלל השנה בשל תקריות שהתרחשו.
בנוגע ל-25 חברות התעופה הלואו קוסט הבטוחות ביותר לשנת 2025, הן כוללות את הונג קונג אקספרס, ג'טסאר גרופ, ריינאייר, איזי ג'ט, פרונטאייר איירליינס, אייר אסיה, וויז אייר, VietJet Air, Southwest Airlines, Volaris, פליי דובאי, נורוויג'ן, ויולינג, ג'ט2, סאן קאנטרי איירליינס, ווסט ג'ט, ג'טבלו, אייר ערביה, אינדיגו, יורווינגס, Allegiant Air, Cebu Pacific, זיפאייר, סקייאיירליינס, ואייר בלטיק.
שינויים השנה כוללים את הגעת הונג קונג אקספרס למקום הראשון, הודות לרקורד בטיחותי מרשים ללא תקריות חמורות. תוספות חדשות ברשימה כוללות את Zipair, Jet2 ו-Air Baltic.
הדירוגים מבוססים על מספר מדדים, כולל תקריות חמורות בשנתיים האחרונות, גיל הצי, גודל הצי, שיעור התקריות, מספר הרוגים, רווחיות ועוד.
לסיום, נתוני מחקר בטיחות שנעשו לאחרונה מצביעים על כך שבין השנים 2018 ל-2022, סיכון המוות העולמי בטיסה עמד על בערך אחד ל-13.7 מיליון. לשם השוואה, ארגון הבריאות העולמי (WHO) העריך כי בשנת 2023 נהרגו 1.19 מיליון בני אדם בתאונות דרכים.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה