כסף וצרכנות

ישראל ביום שאחרי המלחמה: האם אלפי עסקים בדרך לקריסה?

העסקים העצמאיים סופגים את המכה הקשה ביותר עם עלייה של 120% בסיכון התזרימי. למרות שנרשמה ירידה של 60% במספר העסקים שנקלעו לכשל פיננסי ב-2024, הודות ל'רוח הסולידריות' שכללה הקלות מצד ספקים, בנקים וגורמים ממשלתיים, התחזית ל-2025 מדאיגה
מערכת ice |  1
עסקים סגורים-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
יש מי שמשלם את מחיר המלחמה ומדובר איך לא במגזר העסקי. דו"ח חדש של דן אנד ברדסטריט מצביע על זינוק דרמטי של 51% במספר העסקים המתמודדים עם קשיים תזרימיים, כאשר העסקים העצמאיים סופגים את המכה הקשה ביותר עם עלייה של 120% בסיכון התזרימי בהשוואה לשנה שעברה. הנתונים משקפים את סיום 'תקופת החסד' של המלחמה, שבה נהנו העסקים מהקלות ופריסת תשלומים.
חרף העובדה שנרשמה ירידה של 60% במספר העסקים שנקלעו לכשל פיננסי ב-2024, הודות ל'רוח הסולידריות' שכללה הקלות מצד ספקים, בנקים וגורמים ממשלתיים, התחזית ל-2025 מדאיגה. על פי הערכות החברה, בשנה הקרובה צפויים להיסגר יותר עסקים מאשר להיפתח, בעיקר בשל המצוקה התזרימית המתמשכת והשפעות המלחמה.

הנתונים מצביעים גם על עלייה של 10% במספר החשבונות המוגבלים במשק, כשהפגיעה העיקרית היא בעסקים קטנים ובינוניים. ענף הקבלנות נפגע במיוחד עם עלייה של 47% בקושי לעמוד בהתחייבויות, כאשר 15% מהתשלומים במשק אינם מבוצעים בזמן. המגמות השליליות הללו צפויות להחריף ב-2025, על רקע אי-הוודאות הנמשכת במשק.
כזכור, לפני מספר חודשים לפעמים פורסם כמה עסקים נסגרים באמת, כאשר חשפה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את הנתונים בנוגע לשרידות העסקים בישראל בשנים האחרונות. מהמידע שפרסמה הלשכה, ניתן לראות כי בשנת 2023 פעלו בישראל 697 אלף עסקים פעילים. כ-68% מהם הם עצמאיים, 27% חברות ורק 5% מכל העסקים הפעילים הם מסוג אחר (שותפויות, מלכ"ר, מוסדות ממשלתיים ועוד). ואיך שורדים העסקים בארץ?
על פי הנתונים שפורסמו, כמעט כל העסקים שנפתחו בשנת 2022 המשיכו לעבוד גם בשנת 2023 (89.6%), אבל רק 24.2% מהעסקים שנולדו בשנת 2005 שרדו את שנת 2023 (כלומר פעילים 19 שנים). כידוע, ענף האוכל וההסעדה בישראל הוא אחד המורכבים והקשים ביותר, והוא גם הענף בו אחוזי השרידות היו הנמוכים ביותר. מכל העסקים שנפתחו ב-19 השנים האחרונות אחוזי השרידות הנמוכים ביותר היו בענף זה, עם 9.9%. הענף בו אחוזי השרידות הגדולים ביותר היה בריאות, רווחה וסעד - 38.5%. אבל העסקים בישראל לא רק שרדו, אלא גם התחדשו.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    עסקים נסגרים
    רות 01/2025/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    למרבה הכאב הגזרות הכלכליות מותירות את הציבור ללא אפשרויות כלכליות, וזה מתבטא בצורך להצטמצם למינימום. מדינת חלם.
    סגור