כסף וצרכנות

בשורה לצרכנים: הוזלה במחירי הירקות שיש בכל בית

משרד החקלאות מודיע הבוקר כי החקלאות בארץ מתאוששת וכי החקלאות חזרה לייצר מעל ל-90% מהצריכה המקומית בעגבניות
ענת סימן טוב | 
אבי דיכטר (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, פלאש 90/ עבד אל רחים כתיב)
לאחר שמחירי העגבניות השנה עלו בכ-40% , משרד החקלאות יוצא בהודעה ירידה כי החקלאות המקומית התאוששה וחזרה לייצר מעל 90% מהצריכה המקומית.
משמעות בשורה זו עשויה לסייע בהוזלת מחירי העגבניות שהרקיעו שחקים בשנה האחרונה, שחלק מהפגיעה שלה נומרה גם מחוסר ייבוא מטורקיה.
מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא, אומר כי התמיכות שניתנו לחקלאים סייעו להגדיל את הייצור המקומי ולהפחית את התלות בייבוא. "המהלך הזה חיזק את ביטחון המזון בישראל", הוא אומר. החקלאים הוכיחו שוב את המסירות שלהם, והיום העגבניות המיוצרות בישראל מגיעות מאזורי גידול שונים כמו הערבה, בקעה, מרכז השפלה והנגב המערבי.
המהלך הזה מתאפשר בזכות תמיכות שהעניק משרד החקלאות, כמו הגדלת שטחי הגידול והרחבת היבול, וכיום העגבניות המקומיות שמגיעות לשוק מגיעות ממגוון אזורים ברחבי הארץ. התמיכות גם עזרו להוריד את מחירי העגבניות, כשהמחיר הסיטונאי ירד מ-11 שקלים לקילו ל-6 שקלים. מחיר זה יוביל להוזלת מחיר העגבניות ברשתות המזון.
 
הסיבה לעליית המחירים בשנה האחרונה נבעה מכך שבתחילת המלחמה היה יבוא גבוה יותר, אבל כיום היבוא ירד הרבה בזכות הייצור המקומי שמספיק לכל הביקוש. בנוסף, סגירת שווקי טורקיה וירדן גרמה ליבואנים להעדיף את העגבניות המקומיות, שהן זולות יותר.
בעקבות התמיכות המיוחדות והמעבר לשיטות גידול מתקדמות כמו בתי צמיחה ובתי רשת, החקלאים יכולים להגן על העגבניות מפגעי אקלים ומזיקים. משרד החקלאות מציין כי המטרה היא להגדיל את הייצור המקומי בשנים הקרובות ב-30%, כדי להבטיח ביטחון מזון במדינה ולצמצם את התלות בייבוא.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה