כסף וצרכנות

מבחן הסופגניות של ice: אלו הטעמים שאסור לכם לפספס

חג החנוכה מתקרב, והמאפיות מתחרות על יצירת הסופגניות המיוחדות והטעימות ביותר. ice בדק וטעם כדי לגלות אילו סופגניות אסור לכם לפספס השנה.
ענת סימן טוב | 
סופגניה-אילוסטרציה AI
חג החנוכה מתקרב, ואיתו עונת הסופגניות – מאכל החג שמצליח כל שנה לחדש ולהפתיע. מאפיות ורשתות בכל רחבי הארץ מתחרות על ליבם (וקיבתם) של הישראלים, ומציעות סופגניות במגוון מילויים, ציפויים וטעמים, החל מקלאסיקות מוכרות ועד יצירות קולינריות חדשניות. השנה, טעם הפיסטוק בלט במיוחד, עם נוכחות חזקה במגוון סופגניות, אולי כהשפעה של שוקולד דובאי שהפך ללהיט ברשתות החברתיות.
במבחן הטעימות שערך Ice נבדקו סופגניות ממספר מאפיות ורשתות, עם דגש על שילוב בין טעם, מרקם ואיכות המילוי. המטרה הייתה לזהות את הסופגניות הבולטות והמיוחדות ביותר השנה, וכך גם להבין מדוע הן מצליחות לעורר עניין בקרב הקהל.
ברשת רולדין, הידועה ביצירתיות שלה, בלטה סופגניית Black Crumble Cookies, המשלבת דיסקית שוקולד עוגיות, קצפת וניל וקראמבל עוגיות. השוקולד המעט מריר השתלב באופן מושלם עם מתיקות הווניל והקראמבל, שהוסיף מרקם פריך לכל ביס. הסופגנייה לא רק מרשימה במראה, אלא גם מצליחה ליצור איזון טעמים יוצא דופן.

Black Crumble Cookies של רולדין. צילום: רונן מנגן
טעם נוסף שבלט היה פופקורן קרמל מלוח, שפותח בשיתוף עם מותג 'וורטרס אורגינל'. הסופגנייה כוללת טופי קרמל מלוח, פופקורן מקורמל וקראסט סוכר וניל. הקרמל המלוח השתלב בהרמוניה עם המתיקות של המילוי, בעוד הפופקורן הוסיף קראנצ'יות מפתיעה בכל נגיסה. סופגניית Sweet Sour, עם קולי מנגו-אננס וקצפת וניל, הייתה רעננה ומיוחדת, עם טעמים טרופיים שפרצו בכל ביס והותירו תחושת קלילות.

סופגניה בשיתוף וורטר'ס אורגינל'ס. צילום: רונן מנגן
אצל מיקי שמו בלטו סופגניות שהשקיעו לא רק בטעם אלא גם במראה ובעומק המילוי. סופגניית מאריטוצ'י, אפויה ומלאה בקרם וניל עשיר, הייתה קלילה ונעימה, עם מילוי בעל טעם וניל טבעי ולא מסחרי. האפייה במקום הטיגון המסורתי הפכה אותה לאופציה ייחודית וחדשנית.
טעם נוסף שתפס לנו את החיך, זוהי סופגניית קצפת תותים, עם ציפוי שוקולד לבן ותותים טריים, שילבה מתיקות מעודנת עם חמצמצות טבעית של התותים, שהפכו אותה לבחירה מושלמת למי שמחפש שילוב קלאסי ומרענן.

קולקציית סופגניות מיקי שמו. צילום: דניאל לילה
ברשת G27 בלטה סופגניית חלבה-פיסטוק, שהציעה מילוי קרם חלבה עשיר ופיסטוק משובח, עם עיטור של שערות חלבה. השילוב בין הפיסטוק הטבעי לחלבה יצר טעם עמוק ומורכב, שלא נכנע למתיקות יתר. סופגנייה זו הצליחה לשלב בין מסורת לחידוש, עם טעם שהרגיש אותנטי וייחודי. סופגניית פופקורן מקורמל, עם קרם וניל וציפוי קרמל, הרשימה בזכות משחקי המרקמים – רכות הסופגנייה לצד הקראנצ'יות של הפופקורן, עם שילוב עדין של מתוק ומלוח שהפכו אותה לאחת הבולטות השנה.

קולקציית סופגניות G27. צילום: יח"צ
ברשת בייקהאוס התלהבנו במיוחד מסופגניית הוליווד, עם מילוי וציפוי נוטלה מבריק ואגוזי לוז. הסופגנייה הצליחה לשלב בין עושר הטעם למרקם קליל ונעים, מבלי להיות כבדה או שמנונית. אגוזי הלוז הוסיפו קראנצ'יות עדינה שהשלימה את החוויה. לצד הסופגניות המיוחדות, גם הסופגנייה הקלאסית במילוי ריבה בלטה לטובה – עם ריבה עשירה ואיזון מדויק של מתיקות.

כוכבת הוליווד מבייקהאוס. צילום: יח"צ
מבחן הטעימות הדגיש השנה את היכולת לשלב בין יצירתיות לחוויית טעם מדויקת. לצד הסופגניות המיוחדות, ניכר שגם לקלאסיקות יש מקום של כבוד, כשהן עשויות במיומנות. חג החנוכה הקרוב מבטיח חגיגה של טעמים לכל חובבי הסופגניות, עם מבחר שמציע משהו לכל אחד – מהקלאסי ועד הנועז ביותר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה