כסף וצרכנות
מנכ"ל מאפה נאמן: "סופגניות במחירים מופרזים, זה חוסר הוגנות" I ריאיון
עופר נאמן, מנכ"ל רשת "מאפה נאמן", מספר בריאיון על התמודדות עם אתגרים בשוק המאפים, תוך שמירה על איכות וחדשנות במוצרים, לצד שמירה על ערכי המותג המשפחתי
עופר נאמן, מנכ"ל רשת "מאפה נאמן", מספר בריאיון על הדרך בה צמחה הרשת והאתגרים שפגשו בדרך. הוא מתאר את השינויים המהותיים שביצע בעסק המשפחתי, את ההתמודדות עם תחרות בשוק המאפים ואת הדגש שהוא שם על שמירה על איכות המוצרים. בנוסף, עופר משתף על ההתאמות שנעשו בעקבות שינויים טכנולוגיים וצרכים של הדור הצעיר, כמו גם על החשיבות של חדשנות לצד שמירה על ערכי המותג.
איך הכל התחיל?
"העסק שלנו, מאפה נאמן, הוא עסק משפחתי שמפעלי היסטוריה של כמעט 80 שנה. הכל התחיל עם סבי שהחל לייצר עוגות בבית, כשהן היו נמכרות בעגלת תינוק לקיוסקים וללקוחות פרטיים. מאוחר יותר פתח סבי תעשייה קטנה ליד הבית, ואבי, מגיל צעיר, עזר לו במכירת המוצרים. עם הזמן, העסק גדל והפך למאפייה קטנה במרכז ירושלים. כיום אנחנו מפעילים את העסק בשיתוף פעולה מלא, ואני משמש כמנכ"ל, לצד האחות שלי, שהיא אחראית למשא ומתן, ואחרים במשפחה עובדים איתנו. החברה גדלה עם השנים, ופתחנו מפעל בעטרות המייצר את כל התוצרת לרשת."
"העסק שלנו, מאפה נאמן, הוא עסק משפחתי שמפעלי היסטוריה של כמעט 80 שנה. הכל התחיל עם סבי שהחל לייצר עוגות בבית, כשהן היו נמכרות בעגלת תינוק לקיוסקים וללקוחות פרטיים. מאוחר יותר פתח סבי תעשייה קטנה ליד הבית, ואבי, מגיל צעיר, עזר לו במכירת המוצרים. עם הזמן, העסק גדל והפך למאפייה קטנה במרכז ירושלים. כיום אנחנו מפעילים את העסק בשיתוף פעולה מלא, ואני משמש כמנכ"ל, לצד האחות שלי, שהיא אחראית למשא ומתן, ואחרים במשפחה עובדים איתנו. החברה גדלה עם השנים, ופתחנו מפעל בעטרות המייצר את כל התוצרת לרשת."
מה הסוד להצלחת העסק המשפחתי במשך כל כך הרבה שנים?
"אני חושב שהסוד טמון בחינוך שהורינו נתנו לנו – חינוך ערכי, אחראי, וקשור לעבודה קשה. הרבה פעמים היינו ילדים קטנים רבנו, ואמא שלנו הייתה בוכה, אבל היא תמיד חינכה אותנו לשים את האגו בצד ולפני הכל לעבוד יחד. אנחנו עובדים בהרמוניה ומשתפים פעולה כקבוצה – גם כשיש חילוקי דעות, בסופו של דבר אנחנו עושים את מה שצריך כדי להצליח ולהתקדם. כל אחד ממלא את תפקידו בצורה הטובה ביותר וכולנו עוזרים אחד לשני כאשר מישהו צריך עזרה."
"אני חושב שהסוד טמון בחינוך שהורינו נתנו לנו – חינוך ערכי, אחראי, וקשור לעבודה קשה. הרבה פעמים היינו ילדים קטנים רבנו, ואמא שלנו הייתה בוכה, אבל היא תמיד חינכה אותנו לשים את האגו בצד ולפני הכל לעבוד יחד. אנחנו עובדים בהרמוניה ומשתפים פעולה כקבוצה – גם כשיש חילוקי דעות, בסופו של דבר אנחנו עושים את מה שצריך כדי להצליח ולהתקדם. כל אחד ממלא את תפקידו בצורה הטובה ביותר וכולנו עוזרים אחד לשני כאשר מישהו צריך עזרה."
איך שומרים על העסק המשפחתי בדור החדש, והאם יש מחשבות על הדור הבא?
"הדור הבא שלנו, כולל הנכדים, לא כל אחד מהם צפוי להצטרף לעסק. אנחנו מאוד צעירים עדיין, ואני בן 55, כך שאנחנו ממשיכים לפתח את העסק. חלק מהילדים הגדולים והקטנים אולי יצטרפו לאחר סיום הצבא, ונכין אותם על מנת שהם יוכלו להמשיך את הדרך. כל אחד מהם צריך להרגיש שזה המקום שהוא רוצה בו, אבל אנחנו לא ממהרים."
"הדור הבא שלנו, כולל הנכדים, לא כל אחד מהם צפוי להצטרף לעסק. אנחנו מאוד צעירים עדיין, ואני בן 55, כך שאנחנו ממשיכים לפתח את העסק. חלק מהילדים הגדולים והקטנים אולי יצטרפו לאחר סיום הצבא, ונכין אותם על מנת שהם יוכלו להמשיך את הדרך. כל אחד מהם צריך להרגיש שזה המקום שהוא רוצה בו, אבל אנחנו לא ממהרים."
איך העסק התפתח, ומהם האתגרים הגדולים בדרך?
העסק התחיל בירושלים, אך עם הזמן התפשטנו גם למקומות אחרים בארץ. אבא שלי הוביל אותנו להקים מפעלים עם ידע מקצועי, ולפני 12 שנה פתחנו את המפעל הגדול בעטרות. זהו מפעל שיכול לתמוך בהתפתחות הרשת על פי הצרכים שלנו. עם הזמן גם פתחנו סניפים נוספים ברחבי הארץ, והחזון שלנו ממשיך להתממש עם כל סניף חדש שאנחנו פותחים".
העסק התחיל בירושלים, אך עם הזמן התפשטנו גם למקומות אחרים בארץ. אבא שלי הוביל אותנו להקים מפעלים עם ידע מקצועי, ולפני 12 שנה פתחנו את המפעל הגדול בעטרות. זהו מפעל שיכול לתמוך בהתפתחות הרשת על פי הצרכים שלנו. עם הזמן גם פתחנו סניפים נוספים ברחבי הארץ, והחזון שלנו ממשיך להתממש עם כל סניף חדש שאנחנו פותחים".
כיצד השפיעו המלחמה ויוקר המחיה על העסק?
"כמובן שהמלחמה השפיעה עלינו בהתחלה בצורה שלילית. אנשים היו בעיקר בבית ולן היו פחות תנודות במקומות שאנו נמצאים בהם. בנוסף, רבים מעובדינו יצאו למילואים או היו עסוקים בבעיות אישיות. אך לאחר שגבר השקט והחלה שגרת מלחמה, אזור המרכז דווקא נהנה מעלייה בתנועה, והעסק הצליח להתייצב. במקביל, יוקר המחיה ועליית מחירים המשפיעים על כל תחום, מאלצים אותנו לייעל את העבודה ולהשקיע בשיפור תהליכים, על מנת לא לפגוע בצרכן. המחירים עולים כל הזמן, אך אנו משתדלים לשמור על מחיר נוח כדי שהלקוחות שלנו יוכלו להמשיך ליהנות מהמוצרים שלנו."
"כמובן שהמלחמה השפיעה עלינו בהתחלה בצורה שלילית. אנשים היו בעיקר בבית ולן היו פחות תנודות במקומות שאנו נמצאים בהם. בנוסף, רבים מעובדינו יצאו למילואים או היו עסוקים בבעיות אישיות. אך לאחר שגבר השקט והחלה שגרת מלחמה, אזור המרכז דווקא נהנה מעלייה בתנועה, והעסק הצליח להתייצב. במקביל, יוקר המחיה ועליית מחירים המשפיעים על כל תחום, מאלצים אותנו לייעל את העבודה ולהשקיע בשיפור תהליכים, על מנת לא לפגוע בצרכן. המחירים עולים כל הזמן, אך אנו משתדלים לשמור על מחיר נוח כדי שהלקוחות שלנו יוכלו להמשיך ליהנות מהמוצרים שלנו."
מהן המגמות בשוק הסופגניות, והאם יש שינויים בביקוש?
"לאחרונה ניתן לראות שינוי בביקוש לסופגניות, במיוחד בשנה הזו. טעמים כמו ריבת חלב וריבת תות הם המובילים, אך אנשים גם מחפשים את המיוחדות שלנו. אנחנו רואים יותר לקוחות מעוניינים לספק סופגניות כמתנות לחיילים או למפגשים משפחתיים. למעשה, אנחנו צופים שהשנה מכירות הסופגניות יגדלו, במיוחד בשל הרצון לפנק את החיילים והתושבים בתקופת החג."
"לאחרונה ניתן לראות שינוי בביקוש לסופגניות, במיוחד בשנה הזו. טעמים כמו ריבת חלב וריבת תות הם המובילים, אך אנשים גם מחפשים את המיוחדות שלנו. אנחנו רואים יותר לקוחות מעוניינים לספק סופגניות כמתנות לחיילים או למפגשים משפחתיים. למעשה, אנחנו צופים שהשנה מכירות הסופגניות יגדלו, במיוחד בשל הרצון לפנק את החיילים והתושבים בתקופת החג."
איך נערכים לעונה של חנוכה?
"אנו נערכים לחנוכה שלושה חודשים מראש, ומתחילים לתכנן כבר אחרי סוכות את הכמויות הנדרשות לחג. אנחנו מבטיחים אספקה של חומרי גלם כמו סוכר, שמן, קמח וריבות בכמויות גדולות, כדי שלא נתקל בקשיים בהפקת המוצרים. בנוסף, מגייסים עובדים נוספים כדי להבטיח שהייצור יעמוד בעומסים. כל שנה אנחנו משדרגים את היכולת לייצר ולספק את כמות הסופגניות הדרושה."
"אנו נערכים לחנוכה שלושה חודשים מראש, ומתחילים לתכנן כבר אחרי סוכות את הכמויות הנדרשות לחג. אנחנו מבטיחים אספקה של חומרי גלם כמו סוכר, שמן, קמח וריבות בכמויות גדולות, כדי שלא נתקל בקשיים בהפקת המוצרים. בנוסף, מגייסים עובדים נוספים כדי להבטיח שהייצור יעמוד בעומסים. כל שנה אנחנו משדרגים את היכולת לייצר ולספק את כמות הסופגניות הדרושה."
איך אתה רואה את המתחרים בשוק הסופגניות, ולמה אתה לא בוחר להעלות מחירים כמו אחרים?
"אנו דוגלים בשמירה על מחירים נוחים ובמתן שירות איכותי ללקוחותינו. ישנם ספקים בשוק המציעים סופגניות במחירים גבוהים מאוד, זה חוסר הוגנות והדבר אינו תואם את עקרונותינו. אנו לא שואפים להפיק רווחים מופרזים על סופגניות, כיוון שזה לא עולה בקנה אחד עם הערכים שלנו – להציע ללקוחותינו את המוצר הטוב ביותר במחיר הוגן. לא נמשיך להתחרות עם המתחרים במחירים המופרזים הללו."
עוד ב-
מהן התוכניות להתרחבות העתידית של העסק?
"כחלק מהתוכנית לעתיד, אנחנו מתכננים לפתוח עוד 5 סניפים חדשים בשנת 2025, ביניהם סניפים במגדל העמק, אור עקיבא, גדרה, אשדוד ובית שמש. מעבר לכך, אנחנו בהחלט מתכוונים לחפש הזדמנויות להתרחב בצפון הארץ, שם אנחנו רואים פוטנציאל גדול לצמיחה בשנים הקרובות. אני רואה את העסק שלנו כעסק שמוקדש לכלל העם הישראלי – יהודים וערבים, חילונים ודתיים, כולם נהנים מהמוצרים שלנו. אנחנו נאמנים לערכים שלנו ומחויבים להמשיך לשרת את לקוחותינו במחירים נוחים ובמוצרים איכותיים. הצורך במאפים ובפחמימות בישראל הוא צורך בסיסי – הם מספקים נחת ושמחה, וכשכל אדם יכול למצוא משהו טעים בפה, זה עושה טוב לנפש."
"כחלק מהתוכנית לעתיד, אנחנו מתכננים לפתוח עוד 5 סניפים חדשים בשנת 2025, ביניהם סניפים במגדל העמק, אור עקיבא, גדרה, אשדוד ובית שמש. מעבר לכך, אנחנו בהחלט מתכוונים לחפש הזדמנויות להתרחב בצפון הארץ, שם אנחנו רואים פוטנציאל גדול לצמיחה בשנים הקרובות. אני רואה את העסק שלנו כעסק שמוקדש לכלל העם הישראלי – יהודים וערבים, חילונים ודתיים, כולם נהנים מהמוצרים שלנו. אנחנו נאמנים לערכים שלנו ומחויבים להמשיך לשרת את לקוחותינו במחירים נוחים ובמוצרים איכותיים. הצורך במאפים ובפחמימות בישראל הוא צורך בסיסי – הם מספקים נחת ושמחה, וכשכל אדם יכול למצוא משהו טעים בפה, זה עושה טוב לנפש."
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(35):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
27.בדיחהאור 12/2024/11הגב לתגובה זו1 0גם אצלכם המחיר הוא כבר מופקע ביחס לסופגניות רגילות... ממש בדיחה.סגור
-
26.איך הוא דומה ליניב ביטון יואו יכול להיות אבא שלו (ל"ת)אורי 12/2024/10הגב לתגובה זו0 0סגור
-
25.חחחחחחח…..אחת 12/2024/10הגב לתגובה זו1 0הם פתחו חנות ענקית בקניון G בכפר סבא. לא חלפה שנה וסגרו! הם הכי יקרנים והכי פחות איכותיים !!!! עוגיות ועוגות עם טעמי לוואי!!! ועוד יש להם החוצפה לגבות מחירים שאפילו שמו ורולדין שהם למעט הסופגניות …… לא גובות!!! איכות ירודה ביותר ומאוד מאוד מאוד יקר!!!סגור
-
מסכימה..יקר ולא איכותי ואפילו כבר אין כמעט קופוני מבצע (ל"ת)נילי 12/2024/10הגב לתגובה זו0 0סגור
-
24.לא!!!!!!!!!רינת 12/2024/09הגב לתגובה זו0 0ולמכור 3 מקרונים ב25₪ זה כן הוגנות?!?! חוצפה!!!!!!סגור
- טען עוד
-
נראה ליאחת 12/2024/10הגב לתגובה זו0 0שהמוצרים שלהם נשארים הרבה זמן על המדף!!!! אין קונים! מי קונה משם????? לא טעים ! וכ״כ יקר!!!! ועל מה?????????סגור
-
23.יקרים?!מירי 12/2024/09הגב לתגובה זו0 0הצחקת אותנו! אז פעם בשנה יש מישהו יקר יותר מימך?! וטעים יותר כן..סגור
-
22.ביחס למה הם לא יקרים ??דוד 12/2024/09הגב לתגובה זו0 02 עוגות השמונים שקל צריך משכנתא . הזוים מחירים ממש לא לכל כיס מתלבט 770 פעם אם לקנות שם .סגור
-
21.סופגניותיעלי לוי 12/2024/08הגב לתגובה זו0 0אני בהלם הוא מדבר על מחירים הוגנים . אני ממש התכוונתי לרשום ל"מאפה נאמן" קניתי סופגניה עם ריבת חלב 8 שקלים !!! הטעם של הסופגניה לא טעימה בצק פשוט .. ונגיעה !!!של ריבת חלב ,הייתי בשוק ,זה רק התזה של ריבת חלב למעלה שאחרי שאתה מכניס לשקית היא נמרחת נשאר ליקוק של טיפונת !!!! זה נקרא מילוי ריבת חלב ,שום מילוי זה זילוף !!!! כדי שתקנה ,בפנים ריק ... התאכזבתי ,ציפיתי לסופגניה במילוי ... לא הייתי בחיים משלמת על זה 8 שקלים . אני לקוחה שמרבה לקנות מאפה נאמן יקר יקר יקר !!!!!! איך מגיעים לכתוב להם ישיר .סגור
-
20.יקרים בטירוףגילי 12/2024/08הגב לתגובה זו0 0רשת נעמן מוכרת מאפים עוגות סופגניות במחירי טירוף כאילו מוכרים זהב שלא נדבר על איכות לא הכי מאפים על טהרת המרגרינה גם לא אדיבים במיוחדסגור
-
19.יקרראורחת 12/2024/08הגב לתגובה זו0 0על מה הוא מדבר,מחירי הסופגניות שלהם יקרים...הכל יקר אז שלא יעשה את עצמו תמיםסגור
-
18.סופגניותזוזו 12/2024/08הגב לתגובה זו1 0יהודי מוכר ליהודי סופגניות שעלותה 25 אגורות ב18 שקלים ויותר איך הם ישנים בלילה כנראה בלי מצפוןסגור
-
17.רק נחמהקובי 12/2024/08הגב לתגובה זו0 0רק נחמהסגור
-
16.לא איכותידוד א 12/2024/08הגב לתגובה זו0 1לא מוצרים איכותייםסגור
-
15.יחצנות בהפוך על הפוךמרדכי 12/2024/08הגב לתגובה זו0 0נאמן היא רשת קונדיטוריה יקרה וסופר יקרה ביחס לאיכות הירודה. והמרואיין עוד מדבר על מחירים לא הוגנים אצל המתחרים ועל חינוך. איזה קשקוש. לרוב המוצרים שלהם יש טעם לווי, משהו כימיקלי. והכל עם מרגרינה. הם אף פעם לא משתפרים, אלא דורכים על המקום עם מוצרי התת-רמה שלהם. ב"ה שיש לנו עלייה מצרפת. אפשר לקנות מוצרי איכות המיוצרים עם חמאה (ולא רק קרואסונים) בעלות פחותה מנאמן!!! זה לא סביר. אינני מבין איך ישראלים צורכים את זוועה הקולינרית של נאמן. ולא, אין לי מניות אצל שום מתחרה.סגור
-
14.נראה לי הרשת הכי יקרהאורן 12/2024/08הגב לתגובה זו2 1או בין היקרות, אבל אהבתי את הכותרת חחחחסגור
-
13.מוצרים יקריםלינדה 12/2024/08הגב לתגובה זו2 0תפסיקו להיות צדיקים המוצרים שלכם יקרים מאוד ולא איכותיים. פעם קניתי ארבע בורקסיס קטנים והמוכרת ביקשה עשרים שקלים רוצה לציין שהשארתי את זה ונתתי הערה למטכרת שהם מגזימים פשוט עושקסגור
-
12.המאפים באמת טובים. אבל זולים? ממש לאממש לידי 12/2024/08הגב לתגובה זו0 0סופגנייה קטנטנה שעולה מעל עשר שקל זה לא זול.סגור
-
11.נאמן זה לא מוצרים איכותיים .נקודהמויש 12/2024/07הגב לתגובה זו5 1אין צורך להתפאר בשום דברסגור
-
10.האמת שדי יקר ולא באמת לכל כיס .שירה 12/2024/07הגב לתגובה זו3 0בטח פעם היה מחיר הוגן היום עם כל השיווק המחירים מוכפלים ואולי יותר . יותר זול לקנות ארוחת המבורגרסגור
-
לפני שאתה מגיב תבדוקיאיר בביוף 12/2024/07הגב לתגובה זו1 0ממש לאסגור
-
הסופגניות קפואות הם לא מטגניםעבודה בעיניים 12/2024/08הגב לתגובה זו2 0אני במו עיניי ראיתי שהם מביאים סופגניות קפואות ואז מצפים אותם כאילו טיגנו עכשיו תראו שהם תמיד אחידות בצורה מחשידהסגור
-
9.הסברה ללא דוגמאXxx 12/2024/07הגב לתגובה זו3 0למה לא מפרסמים את מחיר שיווק הסופגניות?סגור
-
8.מילים מיליםמיקי 12/2024/07הגב לתגובה זו5 3שומרים מרחק מנאמן. שירות 1 הגרועים במדינה! גם המאפים לא משהוסגור
-
נאמן לא זולים מחירי הסופגניות יקרות מאד !!!! (ל"ת)יקר !!!!!! 12/2024/07הגב לתגובה זו2 0סגור
-
מחירים לא זולים בכלל !!! (ל"ת)יקר !!!!!! 12/2024/07הגב לתגובה זו4 0סגור
-
7.תמיד איתה שמולן ותישאר כזהשלמה ,ל 12/2024/07הגב לתגובה זו2 2יוסי אתה הבוס ותישאר הבוס אבל גם הילדים לא נופלים 10 זה סוד להצלחהסגור
-
לפני שאתה מגיב תבדוקיאיר בביוף 12/2024/07הגב לתגובה זו1 0ממש לא שמאלני אבא שלי זכין של נאמן בתחנה מרכזית ירושלים אז אני מכיר את המשפחה יותר ממך ועופר ובוקי נאמן הם אנשים ממש ישרים וטובים ודתים הילדים שלהם בישיבות ...סגור
-
6.עופר החרטטןקובי 12/2024/07הגב לתגובה זו3 0ולמכור. בורקס מעל 60 שח לקילו זה סביר ופס עוגה ב45 שח זה סביר כולם גנביםסגור
-
5.ישר כח כל הכבוד!!!!מיכל 12/2024/07הגב לתגובה זו3 1כל הכבוד ישר כח גם אנחנו בעסק שלנו נתנו עדיפות לנאמן והזמנו את כל הסופגניות מהם במיוחד בשל המחירים המאוד הוגנים והסופגניות שלהם ברמה גבוה וטעימות ואין שום יתרון למתחרים כגון רולדין שהגיעו כמעט ל-20₪ לסופגניה נאמן מוכרים בחצי מחיר וצריך לחבק את זה ולתת להם עדיפות הגיע הזמן שאנחנו הצרכנים לא ניתן יד לחזירות ישראלית במחירים מופקעים לחברות שפשוט עושקות את הצדכןסגור
-
איפה הפאלט שלך?מרדכי 12/2024/08הגב לתגובה זו1 0נאמן יקר ובעיקר תת-איכות. מרחם על הטעם הירוד שלך.סגור
-
4.חנוכה פעם בשנהאל חי עמיחי 12/2024/06הגב לתגובה זו3 0מה קורה.כול השנה עם המחירים רצח שלכם העלתם את המחירים קטסטרופה ואתם בוכים יאללהסגור
-
3.יש מקום רב לשיפור בקרת האיכותגיל 12/2024/06הגב לתגובה זו1 0השבוע קניתי עוגת תפוחים שנראתה טובה וטרייה. מפח הנפש הגיע כאשר פרסתי פרוסות לקפה של אחר הצהריים. המילוי לא היה תפוחים אלא עובש סמיך וכבד. הדבר מעיד על בעיה בבקרת האיכות.סגור
-
2.קדמה אמיתיתאחת שיודעת 12/2024/06הגב לתגובה זו0 2היא לייצר לכל האוכלוסיות או לפחות לרובן. אחת הרשתות היחידות שאי אפשר למצוא בהן כמעט כלום טבעוני. תוציאו את הביצים מהמאפים, יש היום המון תחליפים יותר בריאים, יותר מוסריים, ויאריכו לכם את זמן חיי המדף. ככה תוכלו לכוון גם לאנשים עם אלרגיות. שווה מחשבה. קחו דוגמא מבונז'ור למשל.סגור
-
1.הבדלים גדולים בין הסניפים (ל"ת)נמצחוןם 12/2024/06הגב לתגובה זו2 0סגור