כסף וצרכנות

יש לכם 15,000 שקל בעו"ש? זו ההנחיה החדשה לבנקים בישראל

אושר בטרומית: מוצע לקבוע כי תאגידים בנקאיים יחויבו להודיע לציבור לקוחותיהם על אודות סכומי יתרה בחשבון עובר ושב העולים על 15,000 שקלים חדשים ואינם נושאים ריבית, במשך תקופה רצופה של רבעון קלנדרי לפחות. עוד מוצע כי בעת מתן הודעה כאמור, התאגיד הבנקאי יידע את הלקוח כי באפשרותו לבחון חלופות השקעה
מערכת ice | 
בנקים-אילוסטרציה (צילום Magma Images, shutterstock)
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הבנקאות (שירות ללקוח) (תיקון - הודעה ללקוח על אודות יתרה בחשבון עובר ושב שאינה נושאת ריבית), של חבר הכנסת ארז מלול. 15 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת הכלכלה.          
מוצע לקבוע כי תאגידים בנקאיים יחויבו להודיע לציבור לקוחותיהם על אודות סכומי יתרה בחשבון עובר ושב העולים על 15,000 שקלים חדשים ואינם נושאים ריבית, במשך תקופה רצופה של רבעון קלנדרי לפחות. עוד מוצע כי בעת מתן הודעה כאמור, התאגיד הבנקאי יידע את הלקוח כי באפשרותו לבחון חלופות השקעה. 

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "מנתונים של בנק ישראל נמצא כי נכון לרבעון הראשון של שנת 2023 נמצא סכום של כ-535 מיליארד שקלים חדשים בחשבונות עובר ושב של לקוחות תאגידים בנקאיים שאינם מניבים ללקוחותיהם ריבית. כאשר הכסף נח בחשבון ואינו נמצא בפיקדון או בחלופת השקעה אחרת – הוא אינו מייצר ללקוח רווח. 
מנגד רווחי התאגידים הבנקאיים מזנקים בזכות אותו כסף שהציבור מחזיק בחשבונות העובר ושב שאינו צובר ריבית. תאגידים בנקאיים יכולים להפקיד את כספי העובר ושב של לקוחותיהם בבנק המרכזי, ולקבל את הכספים המושקעים בתוספת ריבית בנק ישראל בקירוב. הרווח לפני מס שנובע לתאגידים הבנקאיים מהכסף שנמצא בחשבונות העובר ושב ואינו צובר ריבית, הוא ריבית בנק ישראל הממוצעת באותה תקופה כפול כמות סכום הכסף שהוחזק בעובר ושב. לחילופין התאגידים הבנקאיים יכולים להלוות את אותו סכום ולקבל ריבית גבוהה עוד יותר".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה