כסף וצרכנות

בשר מתורבת בדרך לסופרמרקטים: זה המוצר שיעשה מהפכה

סינגפור הפכה לפורצת דרך עולמית כשהתירה לראשונה מכירה של בשר מתורבת בסופרמרקטים לצרכנים הרחב. המוצר הראשון מסוגו שיוצע למכירה הוא עוף מתורבת - עוף שגודל במעבדה ולא בלול.
מערכת ice |  1
בשר מתורבת (צילום shutterstock)
בעוד מדינות כמו ארצות הברית נותרו מאחור עם איסורים חלקיים על בשר מתורבת, סינגפור צעדה קדימה עם הפריצה הטכנולוגית הזו של "בשר המעבדה". מדובר בצעד היסטורי לקראת עידן חדש של מזון מתורבת.
הבשר המתורבת, הידוע גם כבשר שגדל במעבדה, יוצר כבר סערה עולמית. התומכים רואים בו פתרון לבעיית המזון העולמית וצמצום פגיעה בבעלי חיים, בעוד המתנגדים חוששים מהשלכות בריאותיות וסביבתיות לא ידועות.

במוצר הסינגפורי הראשון מסוגו, רק 3% מהמנה הם עוף מתורבת. היתר הוא חלבונים צמחיים, במטרה להציע מחיר אטרקטיבי. המוצר יוצר על ידי חברת GOOD Meat מקליפורניה ויימכר לצד בשר רגיל.  
התפתחות זו בסינגפור צפויה להגביר את הלחצים וההתקדמות גם במדינות אחרות בתחום המזון המתורבת. ארה"ב כבר אישרה ייצור בשר מתורבת, וישראל אף העניקה לאחרונה רישיון ראשון מסוגו למכירת בשר בקר מתורבת.  
עם חששות גדלים מפני מחסור במזון איכותי עקב אוכלוסייה גדלה, הבשר המתורבת יכול להוות פתרון רב-פוטנציאל אך גם מעורר חששות. סינגפור נחשפת ראשונה לתופעה שעתידה להשפיע על כולנו בשנים הקרובות.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    בשורה משמחת
    אבי 05/2024/26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לבעלי החיים וגם לבני האדם.
    סגור