כסף וצרכנות
ביטוח לאומי מחלק מענקים חדשים: מי זכאי ל-1,350 שקל?
בני משפחה ממעגל ראשון של חטוף ששב מהשבי יהיו זכאים למימון טיפולים נפשיים. חטופים: עם חזרת החטוף/ה: מענק הצטיידות ראשוני, חד פעמי על סך 10 אלף שקל, תשלום חודשי מכוח חוק פדויי שבי בסך של כ-1,350 שקל, הכרה כנפגע פעולות איבה, קביעת אחוזי נכות וקביעת קצבה שוטפת בהתבסס על שיעור הנכות
כדאי שתבדקו האם אולי גם לכם מגיע מענק כזה מהמוסד לביטוח הלאומי שאחראי על הטיפול בנפגעי הטרור כולל החטופים והנעדרים ובני משפחותיהם במסגרת מלחמת 'חרבות ברזל'. בשל המשך המלחמה הדגישו בבטח"ל מה הסיוע שמוגש מטעמם בלבד, בלי קשר להטבות מגופים נוספים.
משפחות החטופים: עד הגעתו של החטוף ארצה, סיוע לבני המשפחה, תחילה: המשפחות זכאיות לכל סל ההטבות והקצבאות המוענקות למשפחות נפגעות טרור, מדובר הן בקצבאות חודשיות, ליווי שוטף של עובד סוציאלי מטעם הביטוח הלאומי, מתן מענים בהתאם לצרכים הייחודים כגון: דיור, תחבורה, סיוע בצרכים מיוחדים בטיפול במשק הבית (שמרטף/ית, משק בית). סיוע זה ניתן הן למשפחה הגרעינית של החטוף, בן/בת זוג של החטוף וילדים קטינים והן להורי החטוף.
סיוע לבני המשפחה של החטוף, רובד שני: לצורך מימון הוצאות השבת החטוף, הביטוח הלאומי מעביר מענק בסך 90 אלף שקל לרבעון לבני משפחת החטוף שמתחלקים בין הורי החטוף לבין בן/בת זוגו (החוק קובע למי יש להעביר את המענק אם אין הורים או בני זוג. כך או כך ה-90 אלף שקל מועברים למשפחות) בנוסף, מענק בסך 21 אלף שקל לכל אחד מילדיו הבגירים, אחיו ואחיותיו של החטוף.
פגיעה נפשית: הביטוח הלאומי מממן סיוע נפשי לבני משפחת החטוף להורים, בן/בת הזוג והילדים. לאחר הגעת החטוף: המענק הרבעוני על סך 45 אלף שקל להורים או לבן/בת הזוג, נשאר בידי המשפחות ולא מוחזר גם כאשר החטוף חוזר במהלך הרבעון. המענק בסך 21 אלף שקל לילדים מעל גיל 21 של החטוף ואחיו או אחיותיו מעל גיל 22 – נשאר בידי המשפחה ולא מוחזר גם כאשר החטוף חוזר במהלך הרבעון.
עוד ב-
בני משפחה ממעגל ראשון של חטוף ששב מהשבי יהיו זכאים למימון טיפולים נפשיים. חטופים: עם חזרת החטוף/ה: מענק הצטיידות ראשוני, חד פעמי על סך 10 אלף שקל, תשלום חודשי מכוח חוק פדויי שבי בסך של כ-1,350 שקל, הכרה כנפגע פעולות איבה, קביעת אחוזי נכות וקביעת קצבה שוטפת בהתבסס על שיעור הנכות. מעטפת כנפגע פעולות איבה לרבות: מימון טיפול רפואי מלא נפשי ופיזי כאחד, מתן מענים לצרכים מיוחדים (דיור, ניידות במקרים הרלוונטיים), ליווי של עובד סוציאלי מטעם הבטח"ל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.אורי דנינויעל 03/2024/12הגב לתגובה זו0 0אורי מחכים לשובך ומתפללים בלי סוף!!סגור