כסף וצרכנות
הבנקים סוגרים סניפים, ואתם מפסידים: כך הכספומטים עולים לכם ביוקר
לאור סגירת הסניפים, הלקוח הממוצע נאלץ השתמש יותר בכספומטים שמחוץ לבנקים, ברחוב או במרכזי קניות ולשלם 3-9 שקלים עמלת משיכת מזומנים. בקרוב הדבר הזה עשוי להשתנות, כשרק המפקח על הבנקים יוכל לאשר סגירת סניפי בנקים. הפרטים בפנים
אולי לא ידעתם, אבל הקדמה לא רק הפכה את שירות הבנקים ליעיל יותר מרחוק, אלא הביאה עימה גם צרה לא קטנה שאולי לא ידעתם עליה. מסתבר כי מאז שנת 2010 נסגרו בישראל כ-250 סניפי בנקים, כאשר על פי בנק ישראל 12 נסגרו רק בחודש שעבר.
לאור סגירת הסניפים, הלקוח הממוצע נאלץ השתמש יותר בכספומטים שמחוץ לבנקים, ברחוב או במרכזי קניות ולשלם 3-9 שקלים עמלת משיכת מזומנים. בקרוב הדבר הזה עשוי להשתנות, כשרק המפקח על הבנקים יוכל לאשר סגירת סניפי בנקים.
למעלה מ-60% מהכספומטים בארץ הם בבעלות פרטית, כאשר בנק ישראל דורש להציב כספומטים במרחק של 500 מ׳ מהסניפים שנסגרו, זאת כדי להקטין את הנזק והפגיעה בלקוחות, אבל דבר אחד בטוח, אין שום פיקוח על העמלות. בכך הלקוחות משלמים המון כסף על עמלות כשהנהנות העיקריות הן כאל כרטיסי אשראי ודיסקונט להן נתח שוק של כ-75% מהכספומטים.
עוד ב-
התעריך הגבוה ביותר הוא בכספומטים של קאש פוינט וכספונט עם 6.90 שקלים עמלת משיכה, עם משיכה של עד 1000 שקל. בכספומט של smart עמלת המשיכה בגובה 6.5 עם משיכה מקסימלית של 2,000 שקל. צרכן משלם בממוצע כ-30 שקל בחודש עמלות, כך שבשנה הוא נפרד מ-360 שקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה